Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když otevřu pranýř.cz,tak tam jsou pouze česká vína uvedená jako patok.A ta francouzská a další jsou zřejmě špatná,protože jsme žumpa Evropy a vozí se sem odpad.
    Ä hodnotitel je asi stejná osoba jako v Kosteleckých uzeninách,kde se také vyrábí salámy nejlepší kvality.Ten vinař co to řekl stál vepředu,proto přední.
    • taky asi nemluvil o těch slevkách za 70kč z tesca :D tvářicích se jako víno :) což je dobré na ožrání s tím, že si člověk připadá trochu povýšeněji, jelikož pije víno.
      • Slévky z Tesca asi myslíte to "víno" ze Slovenska za 37.-kč! To je opravdu šuškavé, huba se zkroutí jako Ransdorfovi. Ale v Tescu se dá koupit dobré víno, naše je ovšem dražší, za tu cenu koupíte lepší víno ze zámoří.
  • Každá liška si chválí svůj ocas! Faktem je, že ve světě je dosti dobrých vinařů, jejichž poctivost třeba ocenit a jejich produkty také. I u nás se najdou a pokud chcete ochutnat dobré víno, tak v drtivé většině u malovinaře se kterým se znáte, ten vám z důvodu negativní reklamy nenaleje nic mizerného. U ostatních je to horší, průmyslová výroba se nezapře a víno se vyrábí dle potřeb zákazníka, chemie má otevřené dveře, voda také. Nejvíce vinaři šidí konzumenty falešným řazením obyčejných vín mezi pozdní sběr a tím jejich zisky mají vyšší úroveň a to značně. Kdo se zajímá o tento problém, učitě ví své a lze se o tom přesvědčit. Holt česká šikovnost se nezapře!
  • Tož ja, ty moravské patoky. Moravské víno je kyselina citrónová, šťavelová, chlorovodíková, síra a podobné jedy a cukr. A protože tomu nikdy nerozumí, tak se pořád dokola omílá "kvalitní moravské víno". Takové žádné není. Leda pro pražského pepíka.
  • zkuste si někdy zajet na nějaký košt vína na jižní moravu a nekupujte víno v supermarketu,pak poznáte co je kvalita.Ochutnal jsem mnoho vín,ale naše už je na špičce. *3*
    • Vážený pane,do sklípků jsem se najezdil a vím své.I mezi těmi drobnými je plno podvodníků,kteří skupují hrozny mizerné kvality,dělají druháky,sladí podle přání.
      Najde se pár skutečných fandů,ale to musíte hledat pod lupou.Ti si nedělají obrovské reklamy jako zloději v supermarketech,protože to provozují jako koníčka.
    • Na Jižní Moravě jsme léta na dědině žili takže známe také jejich TRIKY s víny, které často s úspěchem používali. Např. ochutnat dali lepší, do demižonu nalili horší někdy dokonce "šlem" ze dna. To bývalo dobré zejm. pro pražáky, čehúny, brňéky, atd. Kontrolovat co skutečně nalévají-rizikové jsou zejm.měsíce červen až srpen kdy vymývají sudy. Hned z počátku co jsme se nastěhovali nám nalili víno, že ženským z toho 3 dny hlava bolela...
      Nejlépe brát od spolehlivých (většinou starších) vinařů od kterých jsme již brali víno dříve nebo nám je někdo spolehlivý doporučil...
    • Jo, jenže Moraváci prodávají "víno pro Pražáky" - už dávno od dob zájezdů Brigád socialistické práce... Tehdá se říkalo, jak starý vinař si zavolal ke smrtelné posteli synka a svěřil mu velké "tajomstvo": " Aj z vina sa dá víno zrobiť. !!! Jak se dá všechno okecat, prostě sem vozí z celé Evropy ty nejhorší patoky, lidem to nechutná, tak se to svede na to, že už jsou zahraničním vínem "přesyceni" - tak se máme dobře... Jo, pravda, Morava umí moc dobré vínko, ale to musíte mít známé....
      • A malý doplněk. Pro bezdomovce tu máme krabicová vína a v plasťákách. Ta se vyrábí tak, že "chaláni chlastajů ve sklépku a chodi čůrať do demižonu", pak to slijí do krabic či PETek a prodávají za 40,- Kč litr... Opravdu tu máme blahobyt, jak vyšitý !!! Jó Kalousek, či na hradě, tam je to jiné, že, oni jsou to nadlidé...Taky proč jsou pořád Kalousek se Zemanem nalití - akorát, že se to vyčítá jenom Zemanovi...
  • Víno mi nechutná, žádné. Nechápu co na něm lidi máte.
  • vínům ale dávám přednost kvalitním moravským vínům

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit