Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • gaheris

    Těžké je to hodnotit když máme ministra financí co neumí počítat a ostatní ministry taky momentálně zaostalé a premiér má hlavu na to aby mu nepršelo do krku! Ovšem jsou odborně na výši v oboru odklánění i tunelování, na to jsou kadeti!

  • Rozdíl mezi dotacemi EU Recovery, platbami na Ukrajinu a vojenskými
    výdaji po přepočtení na hlavu každého Čecha včetně nemluvňat představuje
    81 019 CZK v neprospěch každého Čecha oproti každému Italovi včetně
    nemluvňat! Celková suma, o kterou Češi díky politice EU a Fialy
    přicházejí představuje 851 miliard CZK, což se dá prokázat.

    S nositeli názorů z opačného politického nebo intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst. To by bylo už smysluplnější sestřelovat čínské satelity balistou, jelimane z Tiscali.

  • No já nevim, ale - to předsednictví je úplně k prdu...

    Jen se jalově žvaní a nic se nevyřeší...

    Je to stejné, jako plkání všech vyžírků v Bruselu...

    A Jourová...?! Tak ta přeměřuje gumičky na tužkách a zakřivení banánů...

    Za tu ušlechtilou, zodpovědnou a velmi namáhanou práci bere " zasloužený" plat...


    • Je smutné,když totálně neschopná vláda,která katastrofálně zadlužila náš stát,místo,aby začala šetřit,udělala opak.V době svého předsednictví EK,neměla v programu nic,čím by přispěla k řešení problémů v EU,ale všech 2 miliard korun,které

      na to uvolnila,doslova prožrala a procestovala na zahraničních výletech.Ostuda.....

  • vanhorne

    Kdo se v tom vice vyzna at mi odpovi, k cemu to vubec bylo a co dobreho to prineslo Cesku, kdyz se o to tak dreli? Pomohlo to snizit statni dluh, nejvyssi ceny, nejvyssi inflaci? Ze to nekomu pomohlo je jiste, ale Ceska Republica to nebyla. Pamatuji Jourovou, jak kdysi basnila co to jeji predsednictvi prinese a co vybojuje. Vybojovala, ale co a pro koho to si nechala pro sebe. A kde vubec drepi ted, za vodou? Jurecka si pochvaluje kolik usetrili, mozna, ale jiste jenom nejakym omylem. Protoze aby oni setrili??? To je panecku kousek. 😉

    • K čemu to bylo...?

      K ničemu...

      Co to přineslo ČR...

      Jen další díru do rozpočtu...

      Jourovou nemůže brát nikdo vážně - je jako klíště...

      Jen saje eura, ale - stejně jako ten hmyz - není ničemu a nikomu užitečná...

      Naopak - jen škodí...

      A takových je v Bruselu plný " barák"...

      • vanhorne

        👍

        Dekuji za strucne, ale vystizne vysvetleni.🍺🙂

        • 🙂🛴...

  • Čert nám byl dlužen členství v EU. Já jsem původně hlasoval pro členství v EU, takovou EU, která je derivátem bývalého EHS. Ovšem nyní po Lisabonu a podvodné lisabonské smlouvě je u nás budována diktatura pod kuratelou Bruselu. Ve špičkách stávající EU jsou zločinci, ignoranti a mimoni. EU v současné podobě se stala největším nepřítelem evropské civilizace. Je zapotřebí referendum o možném vystoupení naší republiky z EU.

  • Ten blb nám říká, že se neuměli dobře pochválit. Za chvíli nám bude říkat ,že 16% inflace je jejich velký úspěch protože plánovali 45%.

  • České předsednictví uškodilo lidem v EU, tedy i v ČR více, než za 2 mld. Rozhodnutí časem bude možno vyjádřit i na finančně. A nejlépe - až bude ustanovena Komise na prošetřování škod polistopadových vlád. Češi si neumějí vládnout.

  • https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-ani-tentokrat-cnb-trhy-neprekvapila-hlavni-sazbu-ponechala-na-sedmicce-230293


    ale i tak prý málo šetříte po té Andrejově covidové a postcovidové hostině.. guvernér ČNB Michl ten proces dokonce podmiňuje jinak prý přejde ke starým, osvědčeným ekonomickým poučkám v boji s inflací 😀  Pro redaktora, který tento článek zpunktoval - počkejte tak 2 roky a ani silná koruna nepomůže růstu ceny energie, jsme závislí na vývoji v Německu, čiže tuhle intervenci čnb bych naopak neobhajoval, pač právě v závislosti na ten růst mezd (psal jsem o tom jako důvod roztáčení inflace, kterou čnb pod vedením kolegy Michla aktuálně pomáhá roztáčet, jen to na tiskovce nepřizná, že tohle už je prostě neudržitelné, ta podpora úvěrování korporací z jeho strany + už jen  zbylých 4 členů čnb 😂😯) a v článku nezmíněných levných dovozů spotřebního zboží, si Češi tady tu inflaci přiživují za dozoru instituce, která má přímo ve svých stanovách ne lobbovat za silný kurz koruny, ale právě za ten závazek 2% inflace.
    Proto i píšu, že v závislosti na tom růstu mezd by spíše, než neustále zvyšování sociálních odvodů, za což nás kritizuje OECD od nepaměti už roky (taky jsem už psal před lety), bylo nyní rozumné, UŽITEČNÉ A PRAKTICKÉ (z důvodu toho stálého utrácení národa), navrácení té superhrubé mzdy, i kdyby třeba jen na pár let. Máme jedny z nejnižších daní z příjmu na světě, čiže tam je v těchto časech prostor.
    Chápu Zbyňu, že se mu jako pravičákovi na tuhle agendu jako ministru financí nechce sahat, pač tam by byl nutný zásah i do agendy OSVČ - zvyšování srážkové zasáhne i kapitálové daně, OSVČ by se asi zatrhlo vyplácení zisku z dividend společnosti (majitelům firem, namísto vyplácení klasické měsíčný odměny-mzdy), protože odbory by na to začaly tlačit, kdy OSVČ takhle obchází daňové zákony. Zvýšením nemocenské o to procento a něco ale zasáhnou zase jen nízkopříjmové skupiny, zatímco v rámci daňových odvodů tyhle mají možnost odepsat si spoustu věcí z daní (hypotéku v těchto časech, poplatníka apod.). Mně se to zdá, i po tomhle konečně JESTŘÁBÍM výstupu 😂 našeho nového guvernéra čnb tenhle krok zkrátka za nejrozumnější. Už "mě podpořili" i ekonomové Národní ekonomické rady vlády, kteří minulý týden tenhle krok taky prohlásili za nejrozumnější. Vůbec se to nemělo podle mě rušit, psal jsem před volbami, kdy už ta situace tady byla kritická a vědělo se dopředu, že fiskální sféra bude už jen po covidu hluboce deficitní kontra náš už předtím nashromážděný státní dluh kontra rating země v rámci úvěrování každé další vlády..

  • Když nás to něco stalo ,tak jsme stěží něco ušetřili 

  • Dvě miliardy sem, tři tam. Co jsme si za ty peníze pořídili? Hlavu vraženou víc v zadeli EU? Kolik procent dospělé populace ví, kdo předsedá právě teď? 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit