Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • KIMCID

    A teď Boblig česky?

  •  LANCET / February 02, 2021 - publikoval studii, podle níž je účinnost Sputniku 92 procent, což je na úrovni vakcín západoevropské či americké produkce:

    "... Sputnik V 2019-CoViD vaccine data are published here: 

    The earlier phase 1/2 data published in September, 2020, showed promising safety results and gave an indication that the immune response was at a level consistent with protection.

     Recipients generated robust antibody responses to the spike protein, which included neutralising antibodies, the proportion of the total immunoglobulin that inhibits the virus binding to its receptor. They also showed evidence of T-cell responses, consistent with an immune response that should not quickly wane..."

  • Ctrl c Ctrl v. Zase někde vykradeno y zdroj se nemusí uvádět.

     Příští minister zdravotnictví dědek Janák. Uveden do ouřadu bude do konce dubna. Odvolán v květnu. 

  • KIMCID

    Zdroj?

  • Testování Sputnik V proběhlo na více, než 2.000 dobrovolnících k 16.3.2021:

    SputnikV -  má podle tohoto účinnost ve vztahu k virusu V1.1.7 (Brigita) 91,6%, ve vztahu k mutaci E484K má účinnost 59,6%. 

    Schvalovací proces ve vztahu k vakcině Sputnik V stále probíhá. Stejným schvalovacím procesem musely projít i ostatní vakciny ve vztahu k SARS, způsobenému virusem 2019-CoViD...

    ------------------------------------------------------------------------------------------------

    Ovšem - Sputnik V je ruské provenience!  Ruské provenience (tehdy provenience
    Sowiet Union) byl ale i :

    - Streptomycin, 

    - Dihydrostreptomycin 

    a další antibiotika "Made in CCCP", po jejichž aplikaci ohluchlo a má problémy s rovnováhou mnoho lidí, jimž byly tyto preparáty aplikovány - a kteréžto komplikace se nevyskytovaly u stejných antibiotik provenience švýcarské, "západo"německé, francouzské a jiných "ze západu" - byly zaviněny kontaminací antibiotik během výrobního procesu v Rusku. 

  • "Koronavirus" - rozuměj  2019-CoViD - napadá primárně dýchací cesty a způsobuje katar průdušek a na to navazující zápal plic, což vyústí do SARS (Severe Acute Respiratory Syndrom = těžký, náhle vzniklý soubor příznaků poškození dýchacího traktu). 

    Ovšem - virus 2019-CoViD má i některé vlastnosti,  chování ostatních respiračních virusů se výrazně vymykající. Dokáže totiž navodit "imunitní bouři" - a ta je tím, co může pacienta zabít. 

    Způsobuje sklon ke krevním sraženinám, což může vést k uzávěru tepen a plicní embolii. Není tedy důvod se domnívat, že stejně nebude působit i "oslabený" virus v očkovací látce. 

    Pozornost by tedy mělo přitáhnout v první řadě užívání steroidních hormonů - anabolik, resp.  prostředků k hormonální antikoncepci, kdy víme, že tyto samy o sobě ke vzniku krevních sraženin v žiním systému vedou  - i bez přítomnosti očkování, nota bene i bez prokázané přítomnosti virusu 2019-CoViD.

    Je tedy nezbytné důkladné "ptaní se" pacienta (případně i jeho doprovodu) na vše před  vznikem nemoci - včetně pořízení seznamu  užívaných farmak, ať už na předpis, nebo volně zakoupených!

    Objevují i nové poznatky ve vztahu k chování se virusu - ten mutuje = mění své vlastnosti. a to se projevuje vyšší nakažlivostí - což je významné spíše ve vztahu k epidemiologii virusu jako takového, než k průběhu SARS.

    Klinický průběh onemocnění SARS a léčebné postupy totiž tyto mutace však zásadně neovlivňují. 

  • KIMCID

    Je zajimavé co se dá dodatečně dotestovat. Ale aby EMA už konečně vydala prohlášení, zda je Sputniky použitelný či ne. Tak to se nějak vleče?

  • KIMCID

    Sputnikem očkuje třetina planety a zatím nikdo nikde nehlásil problém?

    Zato o Astře čteme pořád.

  • ano ano informace z who jsou velmi dulezite je v nich vzdy zasadni a aktualni sdeleni ve svych stanoviscich jsou neprekonatelni svym moudrem se jim nikdo nevyrovna snad jen trochu se jim priblizuje ta firma co ma sidlo ve vatikanu ted si zrovna nemuzu vzpomenout na jeji jmeno ...

  • A problematiku "srážení krve" při použití některých vakcín je

    nutno posuzovat komplexně. Zvláště, když k tomuto dochází 

    převážně u žen. 

    S tímto se setkáváme i u některých typů perorální antikoncepce,

    je tedy otázka, zda "postižení" jedinci neužívali preparáty na bázi

    steroidních hormonů - antikoncepci u žen a steroidy na růst svalů

    u mužů - i když i u žen jsem se s tímto fenomenem setkal...  

  • Nedůvěra k vakcině Sputnik V a pečlivé provádění testů, včetně klinických studií na dobrovolnících (okolo 2.000 ldí ) před povolením používat také tuto vakcinu v praxi,                  musí být nepodkročitelnou podmínkou uvedení této vakciny do medicinské praxe!  

    Stejně ovšem byla testována účinnost i ostatních vakcin:

    Vakcína - účinnost .....proti B1.1.7"Brigita"...proti mutaciE484K   

     AstraZeneca........................62 - 70%.........................20-50%    

    Pfizer/BioNTech..................90 - 94%..........................nižší                 

    Moderna....................................94%............................nižší            

    Johnson&Johnson.............66 - 72%............................57%             

    SputnikV - od 16.3.2021.........91,6%.........................59,6%

  • Klídek sokolíku. Prodloužíš si o půl hoďky denně činky , stoletá maminka si přidá ke šplhu bez přírazu vrh kouli a kovid se vám ještě rád vyhne oklikou přes Aljašský hory. 

  • Podle WHO přínos vakcíny převažuje nad riziky, ale sami se tím šmejde očkovat nenechají. Mám dojem, že představitelé WHO by již měli komunikovat pouze z vězení.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit