Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Zas jeden rozumný a logický verdikt. Ještě by měl US zrušit možnost pokutovat za to, že se někdo, kdomě dětí nepřipoutá.
    Pokud mají lidé možnost ohrožovat beztrestně své zdraví a život, kouřením, pitím alkoholu, pojídáním cukrovinek, lyžováním na sjezdovkách, horolezectvím, potápění a jinými adrenalinovými sporty, proč ne i nepřipoutáním se?
  • Nejprve bylo třeba provést náročný experiment, aby vyšla najevo samozřejmost. To už dnes asi nikoho nepřekvapí. K˜ pochopení postačí IQ 60.
  • Ohledně bezpečnostních pásů zde, obecně panuje široká osvěta a každý dobře ví, že mu mohou zachránit život. Je tedy na každém jak si tyto informace přebere. Rozhodně bych to neukládal za povinnost. Většina malých i větších obcí má navíc omezenou rychlost na 30 nebo 40 km/hod. Někteří řidiči se poutají tak, že na pásy upevňují kolíčky, které brání návratu pásu do výchozí polohy a pás přes sebe jen přehodí, takže z pohledu optické kontroly nelze rozeznat neupoutaného řidiče. Upoutání by tedy mělo být na osobním uvážení a bez postihu. V případě nehody by ovšem každá pojišťovna , zcela jistě brala ohled na tuto skutečnost.
    Ono totiž jde i o princip, protože jinak by nám všem, mohlo být nařízeno pohybovat se ve veřejném prostoru pouze v přilbě, protože je nebezpečí pádu střešní krytiny nebo květináče.
  • Řidič je "neodpovědný", tj. nesvéprávný? Jako ten náš "symbol"?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit