Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Rabín Elhanan Beck o právach na palestínsku zem: „Môžem
    povedať, že Palestínčania majú plné právo na všetku pôdu. Táto zem
    patrí im. Žijú tam nie 7, ale 70 generácií. A to, čo neurobili sionisti
    teraz, to, čo urobili pred 100 rokmi, prefíkane priviedli veľa, veľa
    Židov z európskych krajín, aby tvorili väčšinu. Tu je to, čo vám chcem
    povedať predtým, ako sa ma spýtate na 7. október. Zakaždým sa musíte
    vrátiť ku koreňu, aby ste pochopili skutočné dôvody. Som učiteľ a deti
    za mnou často prichádzajú a hovoria: „Učiteľ, udrel ma. Ach, je taký
    zlý.“ Nie, prosím, pozrite sa na celú situáciu, čo sa stalo, čo ste mu
    predtým urobili.
    Treba sa pozrieť na celú situáciu. Nemôžete povedať: „Ach, ako to, že 7.
    októbra.“ Musíte sa pozrieť na celý obrázok. . . Pozrite sa prosím na obrázok objektívne
    taký, aký je. Každý vie, že židovská populácia bola pred 100-120 rokmi
    veľmi malá. Vo Svätej zemi žilo veľmi malé percento židovského národa.
    Ale bol tam veľmi krásny život spolu s moslimským národom. Pretože
    nemali túžbu prevziať túto zem. Preto sú moslimovia veľmi milí ľudia,
    pohostinní, veľmi dobrí.

  • "Ve čtvrtek podle tří zdrojů agentury Reuters přijelo přes hraniční přechod Rafáh do Pásma Gazy zhruba 100 nákladních vozů s pomocí. OCHA však informuje o 65 nákladních vozech. "

    Vypadá to, že Hamás jich 354 odklonil.

  • Pokud něco vypustí z huby Bidet jak je to vždycky konina. Všichni palestinští hadráci dostali šanci odejít.Měli dost času.Než to kluci izraelští vyčistí od těch krys v podzemí. Až bude vyčištěno stejně tam začne vyrůstat nový plevel.A ten zas bude vyhryzovat.Jen se věří že to vojáčci kvalitně vyderatizují.Na dlouho.

    • Hamás zkoušel nejdříve několik nenásilných přístupů, včetně diplomacie, a nikdy neuspěl. Dokonce Arafat postoupil 78 % území Izraeli, aby zabezpečil mír. Ani to nestačilo. Nyní tam ani nelze vytvořit stát Palestinu, protože tam jsou Palestinci v naprosté menšině. V pásmu Gazy je 800 tisíc Izraelitů... Až nyní Hamásu svět poskytuje i sofistikované rakety, které dokonce může použít na přítomné americké lodě.

      • Prosím o odkaz na informaci, že Palestina postoupila 78% území Izraeli. Já našel jen opačné tvrzení"

        "Takzvaná dohoda Oslo I představovala první vzájemnou dohodu mezi Izraelem a Organizací pro osvobození Palestiny (OOP). Židovský stát v ní uznal OOP jako legitimního reprezentanta palestinského lidu a OOP poprvé uznala právo Izraele na existenci. Smlouva tak ukončila 45 let nepřátelství mezi Izraelem a Palestinci. 

        Tato dohoda – a následné smlouvy – stanovila podmínky omezené palestinské autonomie, nařídila stažení izraelských sil z částí okupovaných palestinských území, rozdělila Západní břeh Jordánu a Pásmo Gazy do tří oblastí a dala Palestincům poprvé v historii možnost řídit samostatně své záležitosti. Poté měl být projednán konečný status palestinských území, což se ovšem dosud nestalo.

        Následovaly sice další dohody, v roce 1995 kupříkladu Dohoda o rozšíření palestinské autonomie na Západním břehu Jordánu (tzv. Oslo II.) či o tři roky později Memorandum z Wye River o rozšíření palestinské autonomie výměnou za bezpečnostní záruky Izraeli. Mírový proces ale prakticky skončil po neúspěšném summitu v Camp Davidu v červenci 2000. 

  • Jistě, aby měli všiváci z Hamásu čas zmizet přes čáru. 

    Zase tam zůstanou nakonec jenom nevinní ubožáci. Jako na Ukrajině. Ti největší veksláci a korupčníci se válejí na Riviéře a na Václaváku.
    Vrahouni se ubytují v Kataru a budou se koupat v moři. 

    Teď už je na čase těm chudákům pomoct. Vrazi už jsou většinou pryč. 

    • Na zločiny Izraele by jste také tak reagoval? Konflikt bezprostředně
      Netanjahu vyvolal například znesvěcením mešity Al-Axá. Střílí na
      palestinské sanitky, 65 % zabitých Izraelem jsou ženy a děti... atd. Kohokoliv postihovat (nyní aktuálně obecně především bojovníky Hamásu) lze jen
      na základě práva, naplnění skutkové podstaty trestných činů, ne podle
      vlhkých snů a přání, jak zde  předvádíte - neovládáte se. A aby jste se ubezpečil o správnosti svých názorů, sám si hned dáváte palec nahoru. To je ale
      překvapení. Každý
      se může bránit, ale nesmí překračovat své hranice na území jiného
      státu. Víte alespoň základní fakt, že Hamás založily USA a Mosad ? Přes 2
      milióny Palestinců chce Izrael vyhostit z pásma Gazy do Egypta, Evropy, Kanady a na Sinaj, ačkoliv Izrael jako stát  nemá na stávajícím území co dělat a Talmudem je  předurčen ke zrušení. Plány potvrzuje tajný dokument izraelského ministerstva zpravodajských služeb, který nyní zveřejnila a potvrdila izraelská média Sicha Mekomit a 972 Magazine.  Že
      Víte, že Netanjahu velmi usiloval o to, aby byl Hamás silný - z důvodu,
      že chtěl a chce, aby nevznikl plnohodnotný stát Palestina ? S
      Palestinskou samosprávou si poradí snáze. Konflikt 7. října vyvolal
      Netanjahu a Spojené
      státy ? Netanjahu se chce udržet na funkci a udržet si pozici v
      Knessetu. Laskavě se seznamte se se základními fakty. Doporučuji vám rok
      pobývat v budhistickém (prý mají milión bohů) klášteře vysoko v horách a
      snažit se získat klid v duši, zenovou mysl. Asketismus, modlitby, spaní
      na pryčně, pohroužení se do modliteb a studia děl mnichů, žebrání o
      jídlo - to vše pomáhá. Snadněji se oddělí duše od těla, dostaví se
      nirvána a vše je jiné... Zpětně si lidé prý pak uvědomují, co byli za
      duševní naháče.
      • Vážený pane, pokud by nábožensky zfanatizované civilní osoby z Izraele vtrhly do Gazy a postřílely a bestiálně zabily bez varování 1 400 nevinných, tak jistě ano.

        Pokud jsou v sanitách vrazi z Hamásu, potom jsou legálním vojenským cílem. Všiml jste si prosím, že vojáci Izraele nosí regulérní uniformy a jsou označení jako účastníci konfliktu a nezaměnitelní za civilisty.
        Na rozdíl od krys Hamásu, které používají civilisty jako živé štíty. Zbaběle zalezou pod nemocnice a školy a potom kvílí, když je řádná armáda eliminuje. 

        • 1+1 = ? ... Zpráva z 11.11.2023: Pri izraelských útokoch na palestínsku enklávu zahynulo najmenej 195 zdravotníckych pracovníkov. Oznámil to predstaviteľ ministerstva zdravotníctva v pásme Gazy Ašraf al-Kudra. „Izraelský
          okupant zintenzívnil útoky na zdravotnícky personál, čo malo za
          následok smrť 195 zdravotníckych pracovníkov a zničenie 51 sanitiek,»
          uviedlo ministerstvo vo vyhlásení. Palestínsky
          minister zdravotníctva Mai al-Keyla predtým informoval, že počet
          zabitých zdravotníckych pracovníkov v dôsledku eskalácie
          palestínsko-izraelského konfliktu dosiahol 150. Ashraf al-Qudra tiež upozornil, že izraelská armáda opakovane ostreľovala detskú nemocnicu Al-Nasr.


      • Dejte odkaz na video, kde Izrael střílí na palestinské sanitky.

        Já vám výměnou poskytnu odkaz na video, kde palestinský dron hází výbušninu na izraelskou sanitku.

        "7. 10. 21:00

        Palestinské hnutí Hamás k útokům na izraelském území využívá i levné komerční drony, které shazují bomby mimo jiné i na civilní cíle.

        Článek

        Video zveřejněné na sociálních sítích přímo Hamásem zachycuje útok na zaparkovanou sanitku. Operátor pomocí kamery nejprve zaměří pozice a následně na nic netušící lidi, kteří stojí poblíž vozu, shodí výbušninu. Na videu je vidět výbuch, jeden ze stojících padá k zemi.

        Záchranáře by přitom měly chránit mezinárodní úmluvy, protože nevedou bojové operace, ale zachraňují lidi a poskytují pomoc: nepřítel by na ně tedy právě proto neměl útočit. To ale útočníci nerespektovali.

        https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-video-palestinsky-dron-shodil-bombu-na-sanitni-vuz-237926

        • Asi nejnovější vystoupení Harabina. 78 % možná nebylo území, ale počet vesnic.

  • Až pod tlakem civilizovanější části světa byl Netanjahu donucen k přestávkám.

    • To není o civilizaci, to je o tom, že ta "civilizovanější" část světa má bobky. Tak dlouho se ustupuje, až už není kam dál ustoupit. 😐

    • Pod to bych se podepsal. A nakonec Izrael zabalí svou existenci (národ nejméně vyvolený, zločiny poskvrněný nejvíce). Na existenci v Izraeli nemající historický nárok. O přítomnosti Židů na tomto území někdy před 1500 lety se píše v Bibli, ale to není relevantní historický pramen, jen účelový text sloužící kněžím k něčemu, stejně jako popis vzniku Adama a Evy. Cesta Židů z Egypta ? Proč se na této cestě tedy nenašly žádné stopy po jejich putování ? Proč o tomto nejsou v Egyptě žádné zmínky, záznamy ? Proč byly z původní Bible některé pasáže odstraněny ? To je Písmo "svaté"?

      • "Židé (hebrejsky יְהוּדִים, Jehudim, sg. יְהוּדִי, Jehudi) jsou semitským národem pocházejícím z oblasti Blízkého východu. Kromě označení Židé jsou nazýváni též Izrael (hebrejsky Jisra’el) nebo Synové IzraeleIzraelité (hebrejsky Bnej Jisra’el). Občas se pro Židy používá i označení Hebrejové či Hebrejci (hebrejsky עברי, Ivri (sg.), עברים, Ivrim (pl.); rusky Jevrej). Nejstarší záznamy o existenci izraelského národa spadají do 2. tisíciletí př. n. l. Během 3000 let se Židé ze své pravlasti – Izraele – rozšířili do celého světa. Kromě národnostně-etnické skupiny tvoří Židé i skupinu náboženskou.

        nebo

        "JERUZALÉM - Nedávno nalezený střep z hliněné tabulky je patrně nejstarším psaným dokumentem nalezeným kdy v Jeruzalémě. Podle archeologů z Hebrejské univerzity pochází nápis ze 14. století před naším letopočtem a dokládá význam Jeruzaléma jako oblastního střediska už v době bronzové, tedy předtím, než se za krále Davida stalo hlavním městem židovského státu.

        Zdroj: https://www.lidovky.cz/orientace/veda/v-izraeli-nasli-dosud-nejstarsi-pisemny-doklad-z-jeruzalema.A100712_130616_ln_veda_mev

        nebo 

        "18. 8. 2021 Čeští archeologové se vrátili na pahorek Tel Moca v Izraeli. Nenápadné místo pod dálniční estakádou je unikátní ukázkou nejstaršího náboženského stavitelství. Češi tam pomáhají odkrývat chrám z dob Starého zákona, který nepřímo ukazuje, jak vypadal nejstarší židovský chrám v nedalekém Jeruzalémě."

        • Poté tam stovky let žil někdo jiný. To co píšete nezakládá nárok na existenci židovského státu na dnešním území Izraele.  I u nás byli Keltové, Římané a řada dalších entit. Asi jste žid, případně Žid. Potom bych vaši tendenčnost a neobjektivnost alespoň trošičku chápal.

      • Všiml jsem si již dříve... ach, ta nenávist, ať jde z kterékoli strany a jakýmkoli směrem... jen jedovatá mycetalia. 😐

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit