Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Když se podařilo prolomit nejen vítězný únor ale i Masarykovou  pozemkovou reformu či dokonce Josefa 2 Rakouského mocnáře s jeho maticí u církevních restitucí, tak proč to nezkusit znovu s Lichtenštejny.(církve sice obhospodařovaly tisíce hektarů ale pouze v lénu tedy bezplatnému užívání Rakouského majetku v Čechách, Moravě, Slovensku a také Pravoslavné církve v Podkarpatské Rusi )

    Při první a druhé pozemkové reformě(kdy se půda rozdělila mezi 3 milióny bezzemků kteří na ní pracovali) za první republiky nesměla žádná osoba vlastnit více jak 50 hektarů. Pozemky se nejen za "úhradu" vyvlastnily a byly také zrušeny šlechtické tituly a výsady s tím spojené.

  • gaheris

    Vidím to asi takhle: Mimosoudní vyrovnání bude, že se rozdělíme napůl. Tu prosperující a lukrativní půlku dostaneme my a to co nemá žádnou a nebo zanedbanou cenu si ponecháte a tak to bude spravedlivý! Jako s tou vodou pro francouze, zdroje a platby za vodu jsou francouzké a ty starý trubky si  budete opravovat sami! Taky dobrý kšeft!

  • ...PePa je obyčejný vlezodo(_!_) šmejd s IQ 107 ... ostatně, jako celá kolaborantská pětidemoliční sekta!!

    • gaheris

      Myslíte toho neumětela a křivopřísežníka momentálně na hradě.

  • Média pomalinku přiznávají, že je Fialův ancábl tragickým omylem.
    Zatím jde o lehké náznaky, nicméně v diskuzích, byť ještě proliberálně
    vedených, jednoznačně opozice válcuje Pětikoalici. Jejím zástupcům
    dochází argumenty, a tak arogantní úsměv předsedkyně Sněmovny
    Pekarové už k úspěchu prostě nestačí. Vidět však není jen ANO a
    SPD, na obrazovky se vrací Zaorálek z ČSSD vysvětlující Lipavskému
    základy diplomacie, či třeba Rajchl získávající příznivce na besedách po
    celé ČR, přičemž reklamu mu dělají i na povel komunálních
    pětikoaličních politiků odřeknuté pronajaté sály. K tomu se hlásí
    odbory, které dosud spaly a rozhodně neplnily funkci zastánců
    zaměstnanců v různých oborech. I Konečná z KSČM má inteligenčně i
    názorově nad vládou výrazně navrch. Pravá
    ruka Rakušan namočená v aféře Dozimetr dělá další chyby, umírají
    účastníci této kauzy. Lipavského amatérismus je v oboru zahraničních
    vztahů tragický, Sikela narazil do saudskoarabské skály, bouří se lékaři
    nemající léky a učitelé. Jurečka probourává bankovní tajemství a guma
    Pávek to zkouší u Benešových dekretů (ve prospěch Lichtenštejnů). Bartoš
    obhajuje Green Deal a digitalizaci vedoucí k špehování občanů, mezitím
    přišel o místopředsedu Pirátů Michálka, zatímco vrchní eurokolaborant
    Kolaja povede kandidátku do eurounijních voleb. ČR poskytla Ukrajině už přes 900 miliónů korun. Vládní liberální domeček
    má podkopané základy a začíná se naklánět. Tonoucí se stébla chytá,
    bude zajímavé sledovat vývoj až do pořádného žuchnutí Pětikoalice.

  • janhrom

    "PePa🤡" by chtěl vrátit majetky "Lichtenštejnům"! 

    Podíváme se tedy do historie, jak se "ti chudáci" zasloužili o České země a Moravu...

    Lichtensteinové v Českých zemích.

    (Prof. PhDr. Stanislava Kučerová, CSc.)

     Pan Posselt se nedávno zmínil i o tom, jak je  významná historie Lichtensteinského rodu ve střední Evropě (včetně Českých zemí). Lituji, že to hodnocení pan Posselt nekonkretizoval, nepřiblížil. Učiníme to tedy za něho.Historicky nejvýznamnější představitel rodu, rakouský  šlechtic Karel Lichtenstein, byl totiž po nešťastné bitvě na Bílé hoře (8.11.1620), po nezdařeném boji českých stavů proti bezohlednému útlaku ze strany habsburského katolického panovníka Ferdinanda II. pověřen násilnou správou šlechtického majetku v Čechách. Na Moravě získal od vítězného panovníka tuto funkci kardinál František Dietrichstein. Vítězný Ferdinand II. se rebelům a celému českému království krutě pomstil. A oba správcové jako představitelé vítězné moci mu v tom pomáhali.Slavnostně se zúčastnili nelidsky kruté popravy vůdců povstání na Staroměstském náměstí 21.června 1621. K tomu získali příležitost se neobyčejně obohatit. Organizovali loupežné kofiskace majetku domácí šlechty, zabavená panství si sami ponechávali nebo jimi obdarovávali hejna cizinců a válečných dobrodruhů.Rozsah konfiskací byl nevídaný. Dvě třetiny domácí půdy padlo do cizích rukou. Sám Lichtenstein získal mnohé statky, např. Lednice a Valtice na jižní Moravě, Krnovsko a Opavsko na severu. Rozsah takto získaných panství byl mnohonásobně větší, než vlastní území rodného Lichtensteinska.Náboženská svoboda byla zrušena, kdo nepřestoupil na katolickou víru, musel odejít ze země. Vypovězeni byli kněží, učitelé, vzdělaná vrstva národa. Odejít musel i J. A. Komenský. Němčina se stala úředním jazykem, Dalimilova kronika byla veřejně katem spálena. Nastal konec samostatnosti české a na dlouho, až do slavného obrození i konec národa českého. Za 2. světové války patřil rod k antičeskoslovenské německé menšině, která přispěla ke zničení demokratického státu. Po válce byla Lichtensteinská panství podle Postupimských a Pařížských dohod postátněna!!! Pan Posselt by měl ve svých projevech lépe znát historii!!!

  • Jé to jsme rádi, že máme takového aktivistického prezidenta.Veřejného plantalu který v sebelehčím veřejném projevu zpacká co jen jde. A nyní se horlivě přidal k takovému sporu.Který vede ČR s těmi loupežníky. Nikým nežádán ani vyzván.Ovšem vrcholem je, jak se přidá i zdejší neumětel č.1:

    "Ministr zahraničí Jan Lipavský (Piráti) nevidí důvod při pokračujícím soudu otevírat další jednání. Pozice České republiky se nezměnila, řekl novinářům při návštěvě Vídně."

    Ten který byl přijat na ministerské místo podmínečně nám tady háže ramenama. Dělá důležitého .A předvádí takové řečnické koniny. Všichni jak na školním dvorku ZDŠ.

  • Senátor Hraba:„Mimosoudní vyrovnání s Lichtenštejny,
    podporované prezidentem Petrem Pavlem, je ve své podstatě velmi
    nebezpečným krokem, který by narušil právní jistotu zejména ohledně
    nemovitostí v České republice. Jednak to zkrátka je obcházení Benešových
    dekretů a jednak už tak rozsáhlý majetek Lichtenštejnů, hlavně na
    Moravě, by nemusel být poslední, co by se vracel. Rychle by se mohly
    ozvat další rody, kterým v restitucích bránily právě Benešovy dekrety. A
    co je ještě strašidelnější, mohlo by to otevřít  plošné snahy o
    navrácení majetků sudetských Němců. To by byla taková změna majetkových
    poměrů v České republice, která je srovnatelná jedině se situací po
    porážce na Bílé hoře,“ konstatuje poslanec SPD Radovan Vích.

    Nesouhlasí ani senátor za ODS Jiří Oberfalzer.
    „Myslím, že nemůžeme v tak vážné záležitosti tak velkého materiálního a
    finančního rozsahu ignorovat rozhodnutí soudů všech úrovní,“ sděluje s
    odkazem na výsledky českých soudů, z nichž ani jeden v historii rodu
    Lichtenštejnů nevyhověl.

    „Ukazuje se, že pan Pavel (přiklonil se k mimosoudnímu vyrovnání) - je ochoten
    sloužit opravdu úplně komukoli, ovšem s jedinou výjimkou, kterou je
    český národ. Bylo tomu tak před rokem 1989, těsně po roce 1989 a je tomu
    tak i dnes,“ má jasno poslanec SPD Jaroslav Foldyna. Podle europoslankyně a šéfky KSČM Kateřiny Konečné jde o útok na svrchovanost českého státu, a to i ze strany prezidenta Pavla.

  • mun.go

    Ministerstvo zahraničních věcí České republiky:

    Plnění válečných reparací Německa vůči České republice na základě rozhodnutí čtyř vítězných mocností z rozkazu 1945

    • Bylo poválečnému Německu vítěznými mocnostmi uloženo vyplatit ČSR nějaké reparace?

    Německu bylo na konferenci v Paříži v prosinci 1945 uloženo vyplatit ČSR, jako signatářskému státu pařížské Dohody o reparacích od Německa, válečné reparace. Dohoda počítala s tím, že cituji: „Každá signatární vláda zadrží způsobem podle své volby německé nepřátelské majetky nalézající se na území podrobeném její pravomoci, nebo jimi bude disponovati tak, aby se nemohly znovu státi německým majetkem nebo nemohly upadnouti znovu pod německou kontrolu, a odečte tyto majetky od svého podílu na reparacích.“

    • Pokud ano, v jaké výši?

    Výše československých reparačních nároků činila 306 mld. Kčs, vyjádřeno v dobové měně.

    • Byly reparace řádně Německem splaceny? Pokud ne tak sdělte prosím proč? Prosím, uveďte jméno předsedy vlády, který reparace poraženému Německu odpustil, zrušil nebo podobným způsobem event. zabránil jejich vyplácení.

    ČSR bylo ze strany Německa vyplaceno 230,1 mil. Kčs. Objektivní mezinárodněpolitické skutečnosti po 2. světové válce zabránily realizaci dalších plateb, mj. proto, že ČSR a SRN spolu do r. 1973 neudržovaly diplomatické styky. V průběhu 90. let se pak ČR a SRN dohodly, že křivdy spáchané v minulosti na obou stranách náleží minulosti a že nebudou zatěžovat své do budoucna orientované vztahy politickými ani právními otázkami společné minulosti. Závazky obsažené v Česko-německé deklaraci přitom obě strany od té doby důsledně dodržují.

    P.S.

    Na webové stránce MZV ČR si povšimněte, že užívá "malý státní znak", což znamená, že nerespektuje ústavu ČR a historickou genezi samosprávných zemí. Právě pro MZV připadá v úvahu pouze velký státní znak se všemi atributy historických správních celků.

  • Než budete pronášet moudra a titulovat do anti-dezolátů, či dezolátů, doporučuji shlédnout pořad Aby bylo jasno, které se věnuje Lichnštejnsku. Moderátorka, nejen tvrdí, ale i dokládá náhledem do dokumentů, či záběry z médií, takže se můžete přesvědčit na vlastní oči a ne papouškovat "jedna paní povídala"...

    • janhrom

      Materiálů a důkazů o náklonnosti či vstřícnému vztahu vůči nacistům ze strany Lichtenšejnů, které profesor Horčička ve své práci překládá, je nespočet.

  • Benešovy zrádcovské a kolaborantské dekrety měly být už dávno zrušeny. 

    Chtěl se jimi jen zavděčit Stalinovi a komunistům, kterým lezl do za....

    To, že zloděj prohlásí prokazatelně ukradený majetek za svůj neznamená, že s ním soudy nemohou souhlasit. Se spravedlností to ovšem nemá nic společného.

    • Ty jsi duchem prostý chlapče. Ach jo, ty a tobě podobní mají volební právo. Smutné.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit