Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Přídavky na děti bych podmínil dokončeným základním vzděláním a také dokončením alespoň učiliště (tedy i získáním pracovních návyků),pokud se 15-16 letá "slečna" stane matkou,neměla by mít žádné nároky na soc.dávky a příspěvky.Otec dítěte má sám zaručit že svou rodinu uživí.

  • Nebyli bychom prvním státem, který by stanovil přídavky na děti jen do počtu 4 dětí v rodině. To není diskriminace, ale je to o ekonomické odpovědnosti rodičů za zajištění svých potomků. 

    Pokud děti neposílají řádně k lékaři a do škol, nemají na podobné dávky nárok.

    Oni ty peníze stejně nekončí u nezletilých dětí, ale povětšinou v herních automatech a bufetech. 

    Moc se omlouvám těm několika jedincům, kde to tak není. Ale zákony neplatí pro několik jedinců, ale (měly by) pro každého. Bez rozdílu barvy pleti. 

  • A hnědočeši se radují. Slaví upřimně a vesele.Zas budou přibývat hejna nevzdělaných a později už ani nevzdělatelných děcek. Navíc se jim daří očurat stát na předání toho malého příživníka např babičce. Ta pobírá navíc tzv. výchovné. My chodíme do práce a tradičně na bandu vyděláváme.Banda tradičně a celoživotně kličkuje v systému. A na stáří se to sdružuje do zákeřných spolků, které mají požadavky. Jak daleko jsme od poklekávání?

    • "Za blbost se platí."

  • Tady by stačilo omezit přídavky u nepřizpůsobivých na počet dětí. Hlavně zavést znovu pracovní povinnost a netahat sem nějaké cizince. Bylo přece vidět v televizi, jak protestovali, že chtějí  práci. Do toho se před volbami nechce Burešovi ani celé vládě šlápnout. Skončilo by u nich, něrobím, lebo svátok mám a dávky som vyzvedol.

    • mun.go

      Možná by stačilo zavést pravidlo, aby od určitého počtu dětí nevznikal nárok na dávky, ale povinností výdělečně činných dětí bylo živit rodiče ...

  • To zase ti "nepřizpůsobiví" budou "aktivní" ve výrobě dětí.

    • 👍🙂

      To je pravda...

      V podstatě je to jejich jediná činnost, za kterou dostávají zaplaceno...

  • Předvolební balíčky. 

    Populaci by spíše než podivné dávky, kdyby stát stavěl pro mladší osoby byty (třeba i králíkárny podle pana Havla)a nejen kancelářské komplexy developerů. 

    Jedno nejde a druhé kvete. Proč asi?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit