Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nepochopil, stále nepochopil.

  • goyim

    Když to říká Rothschildův slouha Makarón, který dostává do huby od lidí na veřejných vystoupeních...😂Francie je tak jednotná...😂Chucpe se nezapře.😂

  • mun.go

    Pokud jde o Prigožinovu vzpouru, je vývoj jasným důkazem toho, že jednáním lze dosáhnout více než zbraněmi a zabíjením lidí. A výsledek může být přijatelný pro obě strany.

    O rozdělení by mohly vypovídat především Spojené státy -  Here’s what’s driving America’s increasing political polarizationCo je příčinou rostoucí politické polarizace v Americe? "Je nepopiratelné, že Spojené státy se politicky polarizovaly více než před deseti lety - stejně jako před deseti lety. Historické údaje z průzkumu NBC News, který se datuje od roku 1989, pomáhají vysvětlit, jak a proč se politické rozdíly v Americe zvětšují." Pěkný článek s grafy a historickým vývojem preferencí.

    America Has Split, and It’s Now in ‘Very Dangerous Territory / Amerika se rozdělila a nyní se nachází na "velmi nebezpečném území:  Podle zprávy Carnegie Endowment for International Peace "What Happens When Democracies Become Perniciously Polarized?", kterou napsali Jennifer McCoyová z Georgijské státní univerzity a Benjamin Press z Carnegie Endowment, Spojené státy stále vynikají mezi národy, které zažívají škodlivé účinky polarizace:   

    "Spojené státy jsou mezi nebezpečně polarizovanými demokraciemi zcela osamocené, pokud jde o jejich bohatství a demokratické zkušenosti. Kromě Spojených států se všechny případy, kdy došlo k polarizaci demokracií od roku 1950, týkaly méně bohatých a méně dlouholetých demokracií, z nichž mnohé se demokratizovaly poměrně nedávno. Žádná z bohatých, konsolidovaných demokracií například ve východní Asii, Oceánii nebo západní Evropě nečelila podobné míře polarizace po tak dlouhou dobu.

    McCoy a Press studovali 52 zemí, "kde demokracie dosáhly zhoubné úrovně polarizace". Z nich "dvacet šest, tedy celá polovina případů, zaznamenalo snížení svého demokratického ratingu". Zcela nápadné je, pokračují autoři, že "Spojené státy jsou jedinou vyspělou západní demokracií, která čelila tak intenzivní polarizaci po tak dlouhou dobu. Spojené státy se nacházejí na neprobádaném a velmi nebezpečném území."

  • Ale houby to byl plán.Jak stáhnout z bojiště žoldáky. 

    • ... to by je Rusové hned nahradili, a to se nestalo.

      • Ale stalo

        • To by na těch místech odkud se Wagnerovci přesunuli, nedoělo k postupu Ukrajinců. Ruské letectvo to poněkud uhájilo.

          • Plán byl rozhejbat Ua aby do té trhliny vtrhlo ,ale asi to moc nevyšlo 

  • Tento nepovedený puč vedený imperialistickým státem USA a jeho poskoky  ukázalo celému světu, že lidé stojí za Putinem.

    • Radši už nechoďte na slunce, vždyť melete hrozné nesmysly. To fanatik, co pokaždé píše pod jiným nickem, ale stále podle stejné osnovy včetně poznámky o nečtení názorů oponentů, se aspoň snaží vytvářet dojem, že má nějaké argumenty. Ovšem stejně je to jen výblitek ruské nacistické propagandy.

  • Přestože je v Rusku silná protiruská pátá kolona (Jen v zahraničních školách typu Aspen institu, zejména v USA, studovalo přes 100 tisíc Rusů, a tyto školy mají podle vyjádření jednoho absolventa jediný cíl - šířit nenávist k Rusku), tak jsem byl překvapen podporou Rusů Putinovi. Třeba ze strany gubernátorů. Také tím, jak Rusové kopali silniční překážky proti postupu Wagnerovců a jak Wagnerovcům spílali do očí. Macron už neví o demonstracích proti jeho politice ? Žlutých vest například ? Na nedávné demonstrace proti důchodové reformě ? Je mi jasné, že Macron při své vojenské a politické podpoře Kyjevské chunty nese výsledek puče hořce. Wagnerovci jsou už od Kyjeva podle včerejšího údaje vzdáleni ani ne 100 km a Polsko se velmi obává Ruska a Běloruska. Nejvíce by mě u světového magorstva překvapilo, kdyby vyjádřilo uznání nad dosaženým výsledkem  krátkého puče. To je jim cizí. U nás Černochová a otylý nevzdělaný ministr skoro ztratili koordinaci pohybů, jak nejsou schopni se ovládat.

    S nositeli názorů z opačného politického nebo intelektuálního břehu nediskutuji a s gustem je ani nezačínám číst. To by bylo už smysluplnější instalovat si místo lebečních kostí skleněné vitráže.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit