Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tak oni se postavili proti vtěrkám z Afriky. Oni normálně a veřejně řekli že nechtějí žádné vetřelce. Tiše závidím. Obrovsky závidím. Protože nám tady smečka darebáků z Bruselu vnucuje páchnoucí bandu která si chce jen v EU zrekreovat. Okolní státy tam u nich by je hnali. Až do moře.Jen u nás banda bruselských trotlů rozhoduje za všechny.
    • mají asi nějaké kvóty, ale nenechte se mýlit. žila jsem tam 2,5 roku. Každý pátý je cizinec. Mají milion Jugoslávců, v Basileji je velmi barevno, je tam spousta tzv. Eritrejců. To by se vám nelíbilo.
      A do jejich integrace se investují obrovské peníze, platí se jim jazykové kurzy atd. Kromě toho je tam spousta Turků. Ať to na papíře vypadá, jak chce, tak v reálu je tam uprchlíků spousta.
  • Kdo se bojí referenda? Co jiného, než názor lidu, je relevantní? Bavím se o demokratické společnosti. Mám li dostatek inteligence a kompetence na volby politických stran, mám minimálně stejně dostatek inteligence a kompetence na odpověď pro jednu jedinou otázku v referendu. Já zvysoka kašlu na politické strany. Nebaví mne sledovat po desítky let, jak si díky špatného systému tady dělá partička grázlů, co chce! A to zcela beztrestně! Referendum je v Ústavě, ale partajní grázlové se ho bojí jako čert kříže. *16*
    • Nebaví mne sledovat po desítky let, jak si díky špatného systému tady dělá partička grázlů, co chce! Konec citátu. Ty grázly, vážený, někdo zvolil a poslal je do jejich funkcí. Zvolili je tam voliči, které byste chtěl nechat rozhodovat v referendu. V případě těch zvolených grázlů se voliči rozhodovali špatně. Kde berete tu jistotu, že v případě referenda se ti samí voliči budou rozhodovat lépe?
      • No tak vidíš, když Ti to přijde nastejno, proč potom jsi proti referendu?
      • co to meleš, ať člověk volí jak volí politici před volbama naslibují a pak se zhovadí, pořád je tam banda zlodějů, zrádců a prospěchářů, proto to tak vypadá
  • Protože třikrát vyřčená lež se stává pravdou. Migranty vnucujecete,ze nás obohatí a žvásty ,že nemůžeme dohnat svicarsko? Pokud to bude řídit Kalósek a blok debilů a pokud přijmeme euro,tak určitě ne!
  • Myslím,že to je dobře napsáno.Mám tam příbuzné takže o tom něco vím.Ale něco tam je bagatelizováno.Ano,každý Švýcar má doma uniformu a zbraň,s kterou musí několikrát do roka chodit na cvičení.U nás to je jinak a to s důvodu,že naše země vždy patřila pod někoho a vždy do nějakého bloku.Rakousko -Uherska,Varšavská smlouva a nyní do NATA,které mělo být zrušeno tak jako Varšavská smlouva a co se nestalo VS zrušena a NATO ne..Byl jsem připraven budovat neutralitu a začít se spolehat sami na sebe ,ne na nějaké pakty,které nevedou nikdy k ničemu,protože neznam stát,který by si pálil prsty pro druhé a kor jako je rozdělené ČR. a SR.Touto problematikou se zabývám hodně dlouho.Bohužel nynější zřízení je nejhorší,které nás mohlo potkat!Vystoupení z EU by byla katastrofa,protože jsme ve vleku nekompetentního Bruselu,který nebyl schopen vstřebat další státy tzv.východního bloku.Nevím, zda to byl plánovaný záměr nebo pokus,který se nepodařil.Jsem toho názoru,že čím dřív vypadneme z tohoto spolku Dosazováním ministrů žen na MO apod bez vojenského výcviku je hloupost,který se nemůže osvědčit.Ženy mají mít ministerstva vhodné pro jejich staletým poslání a ne silové.To je záležitost chlapů a ty tady také nevidím.ZVS jakou jsem prožil ve VS dva roky nikomu neuškodilaspíše naopak.To co se děje na politické scéně je trapnost nad trapnost.Máme mraky lidí bez zaměstnání a děravé hranice vlastní blbostí.Co vyrábíme v montovnách vlastního?Jsme jen námezdní síla velkých korporátů s jediným heslem bližší košile než kabát.NEzdá se vám to trochu málo?Mám ždímačku jmenuje se Perla a slouží mi 47 let.AP Tatramat mi sloužila 23 let bez závad.Značková italská vyprala 7x a nebyly ND neopravitelná.Stačilo pokračovat co tento stát uměl nejlépe a bylo tady Švýcarsko i s referendem.To je,ale již jiná kapitola.
    • Já nevím, co všichni pořád mají s tou zbraní. Můj muž je Švýcar a ve 40 ji musel odevdzat. Tím se jejich počet snad relativizuje, pro české velké oči :-)
    • Kritiku když si spočítám, že máš ždímačku, která ti slouží 47 let a Tatramatka ti sloužila 23 let, tak teď máš akorát tu ždímačku a pereš na valše. 47+23 = 70 let. Tak to ti bude asi tak 90 let. Hodně dalších let do života.
      Článek mi připadá jako politické školení, ale to již tady také bylo.
      • Aspoň,že umíš počítat-je mi přes 70 let,proto můžu porovnávat a ne jenom plácat.Na valše neperu to prala matka.Jinak děkuji za přání,opravdu jsi mě potěšil,protože pamětníci nejsou všude vítáni v této demokracii,když znají co bylo lepší.Ano mám již od té Tatramatky již dvě demokratické vyrobené v Maďarsku od firmy,která vyráběla kvalitní ledničky Lehel.Jinak to nepíšu jako politické školení,ale skutečnost ,že bylo zboží kvalitní.Takže Ťuk Ťuk přeji ,aby se ti ta deformacie líbila i v mém věku.Dnes teď je pořad o vodě a demokratické hlouposti prodat jí Francii.To si dělám na čelo Ťuk,ťuk.Přejí hezký den a vyjadřovat se k věci,které rozumíš.
        • Kritiku
          Vodu ať si prodají komu chtějí, já mam studnu a pračku LG... Tatramatku ani zadarmo. Měl jsem i Maďarskou televizi Delta, byla věčně v prd.........Ťuk, Ťuk........
          • Musím opět reagovat.Do roku 1989 jsem měl výbornou vodu ve studni,kterou jsem si bral i do Prahy na kávu a čaj.Dnes ve vesnici soused má koně v rekreační části,demokraticky neodsouhlasované a výsledek je to výborná močka na zalevání.Jinak pračka LG je dobrá volba,když již nemáme Tatramatky.Já si teď dávám lepší pozor co kupuji,aby to nebyl další šmejd z EU.Jinak výborné jsou turecké výrobky nebo Jížní Korea i Anglické.Ne italské a španělské.S Maďarskou televizí souhlas .Měl jsem Orion za sovětský Rekord a to byla hrůza.Rekord těm starým lidem fungoval cca 20 let bez závad.Přeji příjemný den a pamatuj bez vody a bez chleba se nedá žít ani vdemokracii po česku.
      • blbe přečti si to ještě jednou a běž si vyfackovat za roh, hňupe
  • rozdíl je v tom, že mi si vše rozkrademe i bez "přímé" demošky ?! *1*
  • Na rozdíl od hodinek, sýrů, armádních nožů nebo čokolády se přímá demokracie nedá vyvážet.
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Na rozdíl od přímé demokracie, která prý se nedá vyvážet, stranická kleptokracie se zjevně vyvážet dá jak nám dokazují naši teroristé z NATO......kdo nemá tu naši správnou demokratůru tomu ji na pancířích tanků a křídlech bombardérů importujem........

    je neuvěřitelné co udělají a nažvaní totalitáři a zloději pro obhajobu svých koryt. Kdyby to bylo nutné, přesvědčovali by nás i že otrokářský a feudální systém je to nejlepší na světě a musíme v něm žít navěky páč pouze pán ví co je pro nesvéprávného otroka a hloupého poddaného dobré. Přece by o sobě holota neměla rozhodovat sama když tomu nerozumí.....od toho má bohem pomazaného osvíceného feudála aby o nevolníkovi "svobodně a demogratycky" rozhodl......
  • Takový frustrace, tady bude nula asi někdo jinej. Holt ses měl líp učit.... tak třeba příště.
  • Duch článku vyznívá v neprospěch švýcarského modelu. Přitom závěr článku to zpochybňuje. Domnívám se však, že vyčerpávající znalost švýcarského modelu není zárukou znalosti toho našeho. Nedomnívám se, že u nás je realizovatelný celý švýcarský systém, ale je dost prvků, které naše nynější Ústava umožňuje realizovat. Proč ne i referendum obecné. Jde jenom o to, kdo jej vyhlašuje, za jakých podmínek, a co chce řešit. Volby ne vždy vyřeší vše, co národ tíží, nebo co by si přál, aby tak bylo. Kdyby naši politici, kterým dáváme svůj hlas ve volbách, dodržovali a prosazovali to, co před volbami naslibuji, bylo by u nás "nové české Švýcarsko". Máme však politiky, kteří svá slova nedodržují a proto by měl národ dostat plné právo vyjadřovat se k problémům, ale i směřování země. A některé švýcarské prvky demokracie by našemu zřízení byly jenom ku prospěchu. Jenom chtít a udělat. Ale s našimi politiky????
  • Jen přichází s křížkem po funuse. Měl být otištěn před volbami, kdy o těchto záležitostech diskuze probíhala.
  • Privatizace1
    Já vidím jediný rozdíl mezi Českem a Švýcarskem a to je poloha Švýcarska z jeho přírodními krásami. Všechno ostatní je řešitelné. Švýcaři na tom vydělávají neskutečné peníze. Názory autora jsou zcela irelevantní.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit