Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tento vzdělaný a věci znalý člověk otvírá i posledním zabedněncům oči, že charta byla chátra!
  • V jednom s autorem nesouhlasím. Spojuje "pražskou kavárnu" s pravicí. To je ale hrubá pomluva pravice (skutečné pravice). Pražstá kavárna je sbírka levicových intelektuálů a bývalých komunistů.
  • mellys
    ten článek by měla být povinná četba na školách a v hospodách...a vlastně v celým ...čechystánu
  • Pod každou lavičkou bývá nablito,tzn.nakonec autora lavičky V.H. musím pochválit lépe vystihnout to nemohl.
    I to letiště už docela chápu.......je tam levnější chlast.......za chlast a za lidi vykřikl bojovník proti komunismu a uklouz.......z a s r a n ý náledí *15*
  • tečko starý gayji vím že to nemáš lehké, sám jako kůl v plotě bez přátel bez rodiny, jen ze svými chmurnými myšlenkami, to tě nutí s někým komunikovat alespoň přes ty diskuze, kde můžeš prudit a vybíjet svou zlost na vše a všechno.
  • Mohou být pravdivá slova neuctivá a "nepochybně politicky nekorektní"? Jinými slovy, může být pravda neuctivá a politicky nekorektní? žádný racionálně uvažující člověk nemůže popřít zásadní rozdíl mezi "vysloveným a masovým terorem" (či jen "odpornou a neustávající psychickou šikanou") u nás a vražděním politických odpůrců v zemích Latinské Ameriky. Salvadorský arcibiskup Romero byl v roce 1980 zastřelen během mše, na jeho pohřbu byly pak odstřelovači ze střech postříleny desítky truchlících. Počet obětí salvadorských eskader smrti jde do desítek tisíc. Viz http://cs.wikipedia.org/wiki/Eskadry_smrti. Smutnou roli patronů a instruktorů při všech těch únosech, vraždách a mučení hráli Američané (CIA, Zelené barety)...
    A pokud jde o tu privilegovanost, Chomsky nepřehání. Náš disent měl slovy Boba Dylana "Boha na své straně", právě tak, jako dnes Porošenko, Jaceňuk, Kličko, Jaroš a spol. na Ukrajině. I oni mají "Boha na své straně"! A když ne Boha, tak rozhodně USA. Že jsou to dílem náckové, dílem zloději (oligarchové), zkrátka pakáž všeho druhu? A tedy vlastně bastardi? jistě, ale "naši bastardi"! A proto privilegovaní bastardi, žádná šmíra, která dělala problémy v Latinské Americe. A to, kdo má nárok na privilegia, se odvíjí od toho, koho kritizuje, proti komu se staví. Proto cizí bastard Janukovič dostal vážné varování, aby proti demonstrantům na Majdanu nepoužil sílu, zatím co "naši" bastardi mohou s klidem bombardovat města na východě a těžkou vojenskou technikou vraždit civilní obyvatele, včetně žen a dětí! Proto náš disident Havel mohl zažít potlesk ve stoje v americkém Senátu či Kongresu, zatím co krátce předtím bylo 6 latinskoamerickýc disidentů postaveno ke zdi (a pochvaly se dostalo popravčím). Ne, Chomsky se rozhodně nemýlí, když mluví o privilegiích východoevropského disentu, jen si to chtít připustit!
  • Jsem chemik a jako takový jsem zvyklý srovnávat za standartních podmínek. Takže například pokud chcete srovnávat který plyn je těžší musíte ho vážit za stejného tlaku a teploty. Podobně je třeba srovnávat disidety proti pravicové a levicové diktatuře. Pokud srovnáváte režim ve střední Evropě s režimem potomků lidojedů zmenšujících hlavy svých sousedů, je jasné, že disident z ČSSR jehož bachař bere za svůj hlavní cíl zašmelit pár mařen na nákup v tuzexu na tom bude líp než disident kde dělá ředitele Che, kterého jeho práce prostě baví a který na půdě OSN, kde ho kritizovali, že s oblibou po (své) snídani střílí vězně do týla (svou) služební pistolí, odvětil: Ano, popravovali jsme, popravujeme a popravovat budeme.
    To ale Chomsky považuje za nekorektní. On tvrdí, že je tam krutost, protože tam je pravice. Levicové hrdlořezy považuje za hrdiny. Chomsky je nepochybně inteligentní, ale to byl Goebels také.
  • Tak já s autorem daného článku souhlasím na 100% úplně ve všem ! A stejně jako on vnímám postoje pravicového spektra za neférové . Žádné (tedy většinou žádné ) rozumné argumenty k tématům a ponejvíce samé nadávky . Jsi-li oponent tak jsi komouš a hotovo . Nejraději by člověka zadupali do země jenom proto že má jiný ( a je úplně jedno jaký ) názor tak je komouš a nebo blázen . No ale naprosto stejný názor na svět mají USA, protože oni jsou Nejbohatší Nejchytřejší a Nejlepší ve všem co činí . Ostatní svět jsou jen a jen blbci a proto si budou dělat co chtějí a s kým chtějí a to především silou ! Nojo no Americká demokracie je nej nej a každý to musí vědět jinak mu ukážeme ! ( Pro jistotu to ukážeme každému, ať chce či nikoliv ) .
  • Zorro, bolševický agente! "Samet" ještě neskončil a komunisti potrestáni dosud nebyli!
    Aby ses nezmýlil!
    • namaž si hemeroid kašpare
    • Ty mně můžeš.............
  • Copak ? Chomsky "pochcal" Veš krnu a všichni se z to ho můžou po....rat ?!
    To je jenom dobře. Alkoholik, kulisák, superdramatik.......atd. Prostě nic extra.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit