Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nedostatek doktorů,sester.Stačí se porozhlédnout v Senátu a parlamentu a je to na jednu Okresní nemocnici.Komunisti to měli dobře zařízené.Teď jsem pochopil proč žvanilové museli do fabrik a bylo to správné,tím nemyslím lékaře a ani sestry.Těch si naopak vážím .Kdo emigruje ,zaplatí za vzdělání a ne,aby toto prdítko dodávalo kvalitní lékaře do tzv.vyspělých států.Nechť si je vychovají.Nebo 10 let povinnost ošetřit našince a pak ať se jde vzdělávat.Ten,který žvaní jako hejtman ztrácí praxi ať znovu dělá rozdílové zkoušky.
  • Kirgos
    Ideální demokratický volební systém vypadá takto:
    1) Republika bude 1 200 mandátový volební obvod v kterém si z předložených kandidátek na kterých budou kandidáti v abecedním pořadí může každý zaškrtnout 200 poslanců dle vlastní libosti bez ohledu na stranickou příslušnost.Pokud nechce může volit stranu kde její členové dostanou hlasy přidělené náhodně - není důvod proč by jich za stranu nemohlo kandidovat třeba 600.
    2) Volební mandáty by se měli počítat z hlasů VŠECH oprávněných voličů... když 40 procent lidí k hlasování nepřijde, mělo by to znamenat že se 40 procent lidí zdrželo hlasování a parlament to reprezentovat tím že v něm prostě zůstane 80 prázdných míst co se budou brát jako poslanec co se nedostavil na hlasování. (žádný plat, žádné asistentky, žádné náhrady, žádné prebendy za výbory..)
    ústavní většina pořád bude 3/5 hlasů... v podstatě všichni zvolení poslanci by museli jednomyslně hlasovat pro jakoukoliv změnu ústavy, ústavní zákon a nebo mezinárodní smlouvu,
    3) Každý volič by měl mít právo aktivně hlasovat proti programům všech kandidujících stran... pokud by se takových hlasů sešlo půl procenta (VŠECH oprávněných voličů) - mělo by se takový mandát brát na všech hlasování jako přítomný poslanec automaticky hlasující "NE" ohledně všech návrhů v parlamentu projednávaných. Opět zcela bez toho aby na to šel jakýkoliv plat, jakékoliv bonusy za výbory, náhrady za ubytování...
    4) Limit pro vstup do parlamentu by měl být půl proceta VŠECH oprávněných voličů - a mandáty by se měli dávat jenom za dosažené celočíselné násobky těch půl procenta - cokoliv co je navíc ale nestačí na mandát by mělo autoamticky propadnout... ne že to bude Dhondtovou odporností ukradeno a předáno "nejsilnější" straně.

    tzv "vláda" by měla vzniknout jenom ve chvíli kdy se skutečně najde nadpoloviční většina "aktivních" mandátů pro její vznik... do té doby by mělo fungovat "vládní provizorium" - vládu budou vykonávat úředníci jen za standardní tabulkovou mzdu s tím že se budou po týdnu povinně střídat na základě náhodného výběru. bude jim explicitně zakázáno jezdit na jakékoliv služební cesty a budou muset v úřadě trávit standardní pracovní dobu a vyřizovat agendu. Neměli by mít právo jakkoliv jednat.
    mandát politické vlády by měl vzniknout až hlasováním o důvěře a nikdy ne předtím... mandát vlády (stejně jako nárok na plat) by měl zaniknout sekundou kdy jsou v dalších volbách sečtené hlasy a nebo je vyslovena nedůvěra. (ministři vlády bývalé po nedůvěře by měli mít absolutní zákaz vstupu do úřadu a vykonávaní jakékoliv činnosti)
  • Je jedno řešení. Zrušit systém stranických sekt s imunitou a volit individuální adresné osobnosti bez imunity a s trestní a hmotnou zodpovědností. Sektářský režim jak se za poslední staletí ukázalo je na dvě věci NA NIC a NA VÝKAL. Tlupa jakýchsi samozvaných aparátčíků bez kvalifikace odbornosti a kontroly si pod sebouschválenou imunitou prasí jednu věc za druhou. Ať je to státní kasa, obrana, ekologie, pravdivé informace, zemědělství, zdravotnictví, energetika atd.

    Pokud by do sněmovny kandidovaly jednotlivé adresné osobnosti každý sám za sebe, museli by místo stranického chytračení a taktizování vyplodit nějaké kvalitní myšlenky které by museli logicky a průkazně zdůvodnit před ostatními. Tím by prudce stoupla kvalita legislativních produktů. Kvalita by se tak na rozdíl od zmetků prosadila, poněvadž by neexistovaly žádné zájmové sekty které by rozumnou iniciativu mohly blokovat. A každý individuální poslanec krom toho, že by byl kontrolován všemi ostatními, by si byl vědom, že jakýkoli pokus o podvod či krádež tvrdě zaplatí.

    Jenže přesně tohleto režimy stranických sekt nechtějí a nepotřebují. Nechtějí kvalitu a hmotnou zodpovědnost. Chtějí legislativní zmetky, a možnost beztrestně krást a diktovat svou vůli. Chtějí vládnout a škodit. Proto je svět tam kde je. Protože skupinky bezcharakterních vyčůraných mrzáků dělají vše pro to aby si pod hesly o jakési fiktivní "demokracii" kterou tu ještě nikdo nikdy neviděl, udrželi moc a přístup ke státní kase. *7*
  • Já bych uzákonil vládu jedné strany s vůdcem zemanem. Zkušenosti s tím máme a dokonce i většinu pamětníků *1*
    • A fungovalo to a ještě zbylo na užitečné věci Byty,Metro dálnice,mosty,lávky,hřiště.
  • Něco podobného už tu bylo za 1 republiky, kdy sice režim byl v konečném důsledku stabilní, ale právě díky velkému počtu partají a různých "spolků".. se parlament hádal a otřásal každou chvíli, protože se mnoho partají nedokázaly často mezi sebou dohodnout a to dokonce ani přímo sami ve vlastních stranách..S tímto souvisejícím..by mělo daleko větší smysl, opět navrhnout volební právo až od vyzrálejších 21 let s tím, že zvolen může být "politik" do parlamentu až ve 30 letech, kdy už je předpoklad, že takový politik už tzv. něčím je., něco dokázal, platí daně, má rodinu, děti atd..a nebo dokonce, jak bylo za C.K. ..kdy se mohlo volit až nejdříve ve 24 letech a to ještě s jasně danými podmínkami..s vyloučením vojáků, úředníkú, knězů, lidí daňě neplatící a práce i řádnému způsobu života se štítící, tuláci atd..Moc se např. ani nemluví, že volby v těchto dobách byly povinné !..i s reálnou možností při neúčasti jít na několik dní dokonce do arestu, či aspoň pod pokutou do obecní pokladny a nebo na obecní práce..být předveden četnictvem k "dořešení" atd
    • ...a taky se tenkrát poslanci ve sněmovně servali! To by byla krása, chtěl bych vidět, jak se Kalousek s Filipem mlátí do držky... *1* *1* *1*
      • kalousek by byl hodný a šlapal v NF a dělal užitečné věci v Mitasce a Filip v KOH i NOORU.
      • Kdyby jenom to !.. takových " veselých historek" je moc a moc...sám ministerský předseda Švehla musel jednou osobně zasahovat při rvačce.,než doběhla stráž., ve sněmovně létaly i lámaly se židle, převracely stoly, rozhazovaly se spisy., stráž mávala i šavlí a pendreky, padaly facky, používaly se i tzv. řechtačky., pískalo se úplně běżně, napr. komunista Šafranko sebral dokonce jednou i zvonek předsedovi sněmovny, aby se nemohlo dál jednat., jiní zas po sobě plivali, házeli na sebe doutníky, popelníky, kalamáře i s inkoustem.,sklenice s vodou atd..a v dobách C.K. ještě za pouhého poslance Masaryka se dokonce i střílelo a poslanci byli jednou i doslova rozehnání pažbami pušek četnictvem i s násilným vynášením poslanců, co se dokonce začali i škrtit.,honičkou poslanců na chodbách s cílem je umravnit, aby se mohlo zas nějak "rozumně" dál jednat..Všechno tohle mělo jedno společné..bylo moc partají, kde každá chtěla mít hlavní slovo..
  • piráti vidí do budoucna a je jim jasné, že směřují mezi nevolitelné pidistrany.
    • Kirgos
      a co? každý názor by měl být demokraticky reprezentován.
    • Naopak..je to zcela jasně cílený a velmi sofistikovaný scénář, sabotáž a tzv.trojský kůň..jak ochránit a dostat časem "mazaně" do politiky i k moci, mimo jiné..i např. strany pro "běžence", různé "menšiny", tzv aktivisty, neziskovkáře atd.. následně pak ke všem penězotokům a jiným zdrojům z úsilí i peněz a hlavně na úkor absolutní většiny obyvatel., kteří se v tom okamžiku stanou pouze hosté a bezmocní komparzisté ve "vlastním domě"..atd..
  • Vím přesně kterou stranu bych příště volil. Tu, která by slíbila, že během své vlády nebude NIC měnit. Už mě ty zákazy, příkazy a změny docela otravují. volil bych kohokoliv, kdo nedělal nic a nechal to, jak to je. To po těch politicích snad moc nechci, ne?
    • Souhlasím. Ještě bych do televize místo těch přiblblých pořadů zařadil vzdělávací pořady, aby se z tupých ovcí stali soudní Občané. A teprve po složení příslušných zkoušek by mělo být Občanům uděleno právo volit. To že k tomu stačí dosáhnout 18.let je nedostatečné, jak ukazuje praxe.
      • Děkuji za podnětný názor.
        Dokážete alepoň zhruba naznačit, jaký druh zkoušky, jakým nástrojem a jak dlouho trvající by byl nutný k tomu, aby Občan dostal právo zvolit kandidáta nikoli podle svého, ale podle Vašeho gusta?
        • Chtělo by to začít výchovou v rodině a ve škole. Vychovávat lidi k humanistickému cítění, k morálce, tak aby čest, pravdomluvnost, poctivost, respekt ke druhému se opět staly hodnotami. K tomu by bylo třeba vrátit do škol rákosku a dospělé strašit peklem.

          Kdo by jakožto Občan měl mít právo volit a kdo nikoli rozebírá výše pisatel pod nickem "Jen tak pár čísel".
          • Aha.
            Tedy vaše:"Ještě bych do televize místo těch přiblblých pořadů zařadil vzdělávací pořady, aby se z tupých ovcí stali soudní Občané..." znamená vlastně:"Chtělo by to začít výchovou v rodině a ve škole... a dospělé strašit peklem." To je samo o sobě velmi obtížnou látkou k přemýšlení.

            Volební právo aktivní a pasivní je v demokratické společnosti základním občanským právem, zde vizte ústavní zásady volebního práva:
            Všeobecnost – stanovuje, že právo volit mají všichni zletilí občané ČR bez jakýchkoliv omezení týkajících se rasy, barvy pleti, příslušnosti k národu nebo k národnosti, jazyka, pohlaví, náboženství, politického nebo jiného smýšlení, sociálního původu, majetku, rodu nebo jiného postavení.
            Rovnost – princip, podle kterého má každý volič jeden hlas a váha všech hlasů je stejná. Toto pravidlo se promítá do praktické konstrukce volebního systému, kdy je vyžadováno, aby jednoho poslance volil stejný nebo téměř stejný počet voličů.
            Přímost – volba je prováděna přímo voličem. Právo volit nesmí být žádným způsobem převedeno na jinou osobu. V některých zemích je možné volit v zastoupení (Belgie, Francie, Nizozemsko), kde zastupující volič učiní konkrétní krok, ke kterému je pověřen. V České republice toto možné není.
            Žádné "kdo jakožto občan a kdo nikoliv" zde není bez ohledu na libovolný počet čísel.
            Pokud používáte "Občan", je to vlastní jméno a v intencích této diskuse zaměření na jednoho konkrétního občana nedává smysl. Já nikdy nebudu volit jako Černý, i kdybych se opálil sebevíc.
  • Chraň nás pánbůh před snížením pětiprocentní hranice pro vstup strany do sněmovny. To by zapříčinilo ještě větší rozdrobení sněmovny než teď, a vláda by se sestavovala ještě hůř než teď. A pro koalice by měl platit prostý součet základního limitu, tj. při současném pětiprocentním limitu to musí být 10 procent pro dvoučlennou koalici, 15 procent pro tříčlennou koalici atd., jakékoli zvýhodnění koalic před samostatnou stranou by vedlo jen k tomu, že se před volbami účelově sloučí, a pak se zase vesele rozejdou.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit