Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vždycky je viník.

    Kdo například je vinen za smrt zimou bezdomovců, kteří - nebýt převratu - měli střechu nad hlavou.?

    Havel přece  v roce 1990 říkal  "komunisti vám budou tvrrrdit, že budeme lidi vyhazovat z bytů  na ulici, kde umrrznou. Je to zlá a ošklivá pomluva!

  • Pane Jégl, žádné VRAŽDY to nebyly !!!   V hraničním pásu (vojenský prostor)  -   NEMĚLI  jakýkoliv civilisti  CO DĚLAT !!! Pouze si pohraničníci plnili své povinnosti. Dnes když vlezete do střeženého , vojenského prostoru, tak Vám taky ustřelí ry...hlavu...A žádní komunisti to nebyli. Ochrana hranic byla dána zákonem a ten vznikl ještě v době, kdy komunisti vůbec nebyli u moci. 

    A vy patříte mezi které...????.....děd či fotr stál na které straně...???...viz.další...

  • Hranice vždy byla něco nedotknutelného, nyní je to jen pomyslné rozhraní něčeho co se nedá už ani definovat. Svrchovanost státu byla vždy základěm v geopolitickém světě . Tak jste to dopracovali vy Eučitelé. Když lezu sousedovi na zahradu a vím., že jej tam zlý pes , tak nemůžu být  svéprávný.

  • JSTE ÚPLNĚ TRAPNÍ. Řešíte věci, které nemají dnes žádný význam. Uvítal bych, kdybyste řešily zločiny politiků z dob 1990 - 2015, kteří zde zničili tuto zemi a stálo to více život lidí než na socialistické hranici. Zkorumpovaná justice, neoprávněné exekuce, rozprodání hodnot této země do zahraničí! To vám nevadí? Jen odvádíte pozornost od zásadního problému tohoto státu a milionů lidí!!!

  • JSTE ÚPLNĚ TRAPNÍ. Řešíte věci, které nemají dnes žádný význam. Uvítal bych, kdybyste řešily zločiny politiků z dob 1990 - 2015, kteří zde zničili tuto zemi a stálo to více život lidí než na socialistické hranici. Zkorumpovaná justice, neoprávněné exekuce, rozprodání hodnot této země do zahraničí! To vám nevadí? Jen odvádíte pozornost od zásadního problému tohoto státu a milionů lidí!!!

  • Opakuji ještě jednou  - onen soudní úředník, co vynesl osvobozující rozsudek, nějak zapomněl na fakt, že  pro tehdejší představitele státu byl v období po 23.3.1979 právně závazný 

    MEZINÁRODNÍ PAKT O OBČANSKÝCH A POLITICKÝCH PRÁVECH - 9. 12. 1966 přijatý OSN!

    Pro tento pakt tito papaláši hlasovali, tento pakt spolupodepsali a v jimi ovládaném Československu 23. 3. 1976 vešel v platnost zveřejněním ve Sbírce zákonů ČSSR 

    Pakt zaručoval (mimo jiné) každému člověku ve smyslu znění čl.12  též právo svobodně opustit kteroukoliv zemi včetně své vlasti.

    Že střelbě na hranicích do lidí nebylo zabráněno, bylo kvůli nečinnosti (nejen) těchto tří bolševických bafuňářů v článku jmenovaných! 

    A tak od  23. března 1976 do konce roku 1989 se stalo - díky nečinnosti obžalovaných - že mohlo být v hraničním pásmu

    - 9 (slovy devět) lidí, snažících se překročit hranice ČSSR,  zastřeleno či roztrháno psy 

    - 7 (slovy sedm) lidí střelbou, či útokem psů pohraničníků, zraněno.

    • A Janák by nám tady mohl vysvětlit, proč jim v padesátých letech státní moc zkonfiskovala majetek. CO bylo příčinou tohoto skutku ??? Prý jste zaměstnávali as 25 zaměstnánců...

      Přece soukromé podnikání bylo povoleno a  zaručeno Ústavou. Možnost zaměstnávat až 50 zaměstnanců a v zemědělství bylo povoleno podnikat do výměry 50 ha - jako rodinná farma...

       Copak se tam stalo. Samá černota...???... neplatili daně...???... pojištění, odvody za zaměstnance...???...nějaká protistátní činnost...???...

      A žádní komunisti to nebyli...byla to státní moc...komunisti sice drželi křeslo předsedy vlády, ale v tehdejším Sněmu ČSR měli necelých 30% mandátů...a sami s těmito 30%  nikde nic v parlamentu neprohlasovali...a žádný zákon neschválili.

      V tehdejší poslanecké sněmovně měli pouze as 30%  mandátů...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!....



      • Hloupější - a lživější - žvanění jsem dlouho nečetl!

        A propos  -  jak souvisí Vaše očerňování mojí rodiny 

        se střelbou do lidí na hranicích, k němuž je diskuse?

        • Autor s nickem Toscali jen a jen potvrzuje 

          zrůdné myšlení bolševiků...

          • Při volbách v roce 1945 KSČ sice měla jen 93 mandátů a KSSlovenska 21 mandátů ve 300 členém Parlamentu - ale získala pohodlnou většinu zradou Fierlingera, který k tomu připojil 37 mandátů ČSSD!  Z ostatních partají měla ČSNS 55 mandátů, ČSL 46 mandátů, DS 43 mandátů, Strana svobody 3 mandáty a Strana práce 2 mandáty. 

            Komunisté po abdikaci demokratických ministrů donutili pana presidenta Beneše k ustavení "doplněné vlády" - aby pak v roce 1948 prozíravě použili tzv. "jednotnou kandidátku" po vzoru Adolfa Hitlera, co ji užil při doplňovacích volbách do Reichstagu 1938. 

            Češi se s ní setkali poprvé po aplikaci Mnichovské smlouvy na odstoupeném pohraničí, kdy jich takto volilo na 300 tisíc. 

            V rámci příprav na parlamentní volby 1948 přišel s návrhem „jednotné kandidátky Národní fronty"  předseda bolševiků K. Gottwald na dubnovém zasedání UV KSČ! 

            Jednotná kandidátka Národní fronty zaručovala komunistům 70 % všech mandátů. 

            Opoziční kandidátky nebylo povoleno postavit, mohl volič nesouhlasit s jednotnou kandidátkou použitím tzv. „bílého lístku” (pokud se nevzdal přijití k volbám vůbec). 

    • A propos:

      Německo i dnes soudí zločiny  - proti lidskosti - nacismu, co zanikl před více než 70 roky!

      Kambodža i dnes soudí zločiny - proti lidskosti - papalášů z řad Rudých Khmérů, co jsou staré 40 - 50 let!

      ----------------------------------------------------------------------------------------------------------

      ZLOČINY PROTI LIDSKOSTI JSOU (A MUSÍ BÝT) NEPROMLČITELNÉ!

  • Kdyby nějaký prokurátor před 30 lety nařídil vyšetřování tak už sedí 30 let, ale protože každý prokurátor byl komunista a tlačil káru zvrhlému režimu tak se muselo počkat než p..chcípají.... Dneska už tam nejsou a teď už s tím nikdo nic neudělá. Havlovi jsem jednou řekl, že je pose..., srab a zbabělec. Osobně znám dva pohraničníky dneska už je jeden v důchodu. Jeden větší blb než ten druhý. Mam dojem, že si režim záměrně vybíral tento druh primitivních lidí snadno manipulativních. 

  • Tyhle  tresty, jsou dávno promlčené. Protože tak zvaná OF, a Václav Havel, který si podal s panem Adamcem podal ruku, bylo o tom, že vy nám necháte majetky a mi vás necháme na svobodě a ty majetky, to samé.A v tu chvíli vznikla i ODS a další zloději, kteří dnes brojí proti Babišovi, který jim hýbá žlučí. Všichni ho odsuzují, ale oni jsou neviní? Tomu nevěřim.


  • Jsem rád, že jsou mezi námi tací, kterým nejsou lhostejný osudy našich pohraničníků, jak je vidět (děkuji za odkaz):

    https://ctrlv.cz/oVam

  • Nejsem žádnej moralista, ale na dva takový blby to už musí bejt kalibr.To musí bejt rodina. Čistě psychologicky.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit