Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ty podvody se soláry s dotacemi tady podporoval nějaký zeMAN. Teď přece nebude potřeba žádná nová elektrárna. Už prý Bureš  s Havlíčekem skupuje pytle na uschování elektřiny na zimu.

    • Vážený pane, máte v tom poněkud zmatek. Kdybyste nebyl líný trochu zapátrat v paměti, taky byste zjistil, že v roce 2005 vláda premiéra Špidly prosadila zákon č. 180/2005 Sb., o podpoře výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů energie a asi většina jejich členů netušila, že by tím mohla položit základ solárního boomu v roce 2010. V rozporu s tímto ustanovením zákona roku 2008 tehdejší vedení Energetického regulačního úřadu (ERÚ) prodloužilo vyhláškou dobu čerpání garantované dotované výkupní ceny z 15 let na 20 let. Tato změna zákona č. 180/2005 Sb. formou vyhlášky ERÚ č. 475/2005 Sb. je typicky českou specialitou, v právních státech se zpravidla nevyskytující. Kdopak byl v té době prezidentem ČR a kdo předsedou vlády ČR, případně předsedou parlamentu ČR?

  • mun.go

    "Produkce elektřiny ze slunce v Evropské unii roste, v červnu a červenci byla rekordní"

    - asi proto, že v létě svítí Slunce více, než v zimě. Zkuste to znovu v lednu.

    Nebo se můžete podívat na Německo - na stránkách Agora-energiewende (německy nebo anglicky) v záložce Service najděte Recent Electricity Data / Agorameter, kde máte aktuální  data. Můžete si zobrazit také údaje ze zimních měsíců, kdy soláry jasně zaostávají.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit