Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Sbohem rozume,to může opravdu napadnout jen nějakého nesvéprávného rektora,větší pitomost opravdu do eteru vypustit nemohl,okamžitě by jsem jej zbavil funkce.
  • V USA se university nekontrolují, ale získávají míru prestiže podle toho jak se jejich absolventi uplatní v praxi. A podle prestiže mají možnost získat granty na svou pedagogickou a výzkumnou činnost. Tam se totiž tolik nehledí na titul, ale na to jak prestižní university je dotyčný absolventem a potom jak se uplatní v praxi.
  • Na čo budú vojakovi profesoži? Stačia tý dvaja- Klaus s Knížiakom!! (Řekl by major Terazky). *3*
  • Už několikrát se ukázalo že některé university je nutné kontrolovat Myšlenka jmenování vlastních lidí je dobrá ale né u nás společnost ještě nedozrála. Atak jako se stalo s Plzeňskou tak by následovalo i dosazování do tak lukrativních postů podle všemožných klíčů jen né těch morálních.Stát je zřizovatelem tak má právo do toho mluvit.Lidé kteří z minulosti mají škraloup by neměli být vzorem pro ostatní a oto asi jde proto ten humbuk.Nebo sna už má tržní cenu i profesůry. *9*
    • vanhorne
      "podle všemožných klíčů jen né těch morálních."
      Ten paklíč ktery pouziva Zeman je take dost pofiderni.Mysli si stejne jako si to myslel Klaus,ze je reditel zemekoule.
    • Současný systém toto veškeré negativum legitimuje.

      Takže, bude li nahrazen a logicky morálními osobnostmi, bude řešen a vyřešen i tento současný qvaziproblém. Nebude li nahrazen, nic se logicky systémově nezmění. Vždy to bude o náhodě a konkrétních personách. Například i o opět stejných titulcích článku, který se tu diskutuje.

      Tohle není o prezidentu Zemanovi, který rozděluje společnost, takto se toto pochopit nemá. Tady jsou konkrétní legislativní nedomyšlenosti, které budou platit, ať je, nebo není prezidentem Miloš Zeman.
  • Nových profesorů je dávno vymyšleno a funkční na západ od nás. Takže, až bude náš hybridní divnosystém nahrazen konečně nějakým smysluplným, než tím napůl socialistickým, tak se vyřeší i tento qvaziproblém.
  • Jako taky nesouhlasím s tímto státním zřízením ale "Stát je nástroj politicé moci" no a stím se nedá nic dělat.Školství včetně univerzit platí stát tak o co jde.Tak si založte univerzitu někde na pustém ostrvě a tam si můžete jmenovat koho chcete!!!/Jinak znova opakuji s tímto státním zřízením nesouhlasím ale holt to jinak nejse !/

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit