Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Vystudovat za veřejné peníze, odejít rýžovat do zahraničí a potom s plným břichem zpět, 8,5 hodiny a padla. Sen všech zubožených, hladových a chudých českých lékařů?

    Tak jim to splňme. Vždyť mezi lékařem a zámečníkem není přeci žádný rozdíl. V půl čtvrté uzavřeme nemocnice a kdo bude potřebovat pomoc, musí počkat do sedmé ráno.

    Nebo v Pánu zesnout, protože lékaři mají přeci také právo na dodržování pracovní doby. 
    Není v tom nic složitého. 

  • Naprosto s lékaři souhlasím. Jejich povolání je natolik náročné, že by si neměli dovolovat riziko zvýšené únavy vůči pacientům, které přesčasová práce nutně musí přinášet.

    Od toho je tady stát, aby zajistil dostatek lékařů na všech stupních. Já jako pacient chci mít jistotu, že když se svěřím některému z lékařů do jeho péče, nebudu se muset obávat zhoršené kvality jeho zákroku v důsledku lékařovy únavy či snížené pozornosti.

    • Pane Vrubele, z 90% s Vámi v příspěvcích souhlasím, ale mohl byste prosím sdělit, jak má ten stát zajistit dostatek lékařů na všech stupních?
      To je má jmenovat podle abecedy z řadových občanů? To, že člověka oblečete do bílého pláště a pověsí si na krk stetoskop z něho ještě dobrého lékaře neudělá. 

      Nebo zakážeme absolventům medicíny, aby odjeli po absolutoriu do zahraničí, nebo rozdáme na konci studia umístěnky a nařídíme 10 let povinné služby podle potřeb státu?

      Nevysmívám se, neironizuji, ale jak to má ten stát udělat?


    • Diwa

      Jděte s těmi řečmi někam.....Jejich povolání je tak náročné, že obvoďáci sedí na zadku a nejsou schopni Vás dát dohromady ani na obyčejné chřipce ! Všichni berou rakety peněz, 3x do roka na dovolené, drahá auta a když k nim jdete s problémem, pomalu Vás vyhodí nebo Vám řeknou, kupte si Paralen nebo Koldrex ! Když jdete na pohotovost, tak se tam málem hádáte co tam sedí za pitomce ! Když naše děti mají nějaký problém, tak v ordinaci na ně vybafne Ukrajinec, kterému nikdo ani není schopen rozumět. Takto tady můžu pokračovat hodiny. Tak ať mi někdo nevykládá že mají náročné povolání ! To že nikdo nechce přesčasy, tak to chápu, všichni mají svého dost, nicméně další odvětví, třeba strojvedoucí, řidiči MHD, kteří vstávají do práce ráno ve 2 hodiny, tak také musí dělat přesčasy protože nejsou lidi. Všude je prostě něco. Doktory nechci paušalizovat, v náročných sekcích, kde je ARO, operace a další opravdu náročná práce, tak to mlčím a neříkám nic, to beru.......ale ty dole......každou chvilku se akorát rozčilujeme a divíme se kam to všechno zpěje !

      • Ano, ano, sám bych mohl o lékařích psát jako o zločincích v bílých pláštích (některých) a o psychopatických vodrzlých zdravotních sestrách třeba. Ale zde jde o lékaře v nemocnicích. Celkově -  na stavu zdravotnictví má lví podíl stát. V každém státě je největším zločincem stát. Z toho vyjímám jen Island.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit