Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po navrácení Krymu Rusku na základě referenda se tam již pět let NESTŘÍLÍ DO LIDÍ jako na ukrajině-A to je asi špatně soudruzi.

  • Po navrácení Krymu Rusku na základě referenda se tam již pět let NESTŘÍLÍ DO LIDÍ jako na ukrajině-A to je asi špatně soudruzi.


  • Krym byl ruský až do Chruščevova "dekretu" z 19.2.1954 (a ten byl "ukroš par excellence" - i když se na Krymu nenarodil!) !



    Po vítězství ruských vojsk, vedených (ruským) generalissimem Suvorovem 1774 se Krymský chanát stal mírovou smlouvou z Küčük-Kainardži uzavřenou v důsledku této porážky v rusko-turecké válce v letech 1768–1774 součástí Ruského impéria, což bylo ostatně potvrzeno i vítězstvím v následné rusko-turecké válce v letech 1787–1792.

     V Ruském impériu Krym nejprve součástí tavričské oblasti (od roku 1783) a pak od roku 1802 až do bolševické říjnové "revoluce" v roce 1917 součástí navazující tavričské gubernie. Ta kromě poloostrova Krym zahrnovala i území na sever až k Dněpru. Od prosince 1917 do ledna 1918 zde krátkodobě fungovala Krymská lidová republika vytvořená Krymskými Tatary, pak do konce dubna Tauridská sovětská socialistická republika, následovaná Krymskou krajovou vládou od června 1918 do dubna 1919, kdy Rudá armáda obsadila Simferopol a ustavila Krymskou sovětskou socialistickou republiku, která zanikla po dobytí bělogvardějci v červnu 1919. 

    Dokonce i po roce 1945, kdy byla Krymská autonomní SSR nahrazena Krymskou oblastí, tato byla součástí Ruské socialistické federativní republiky do 19. února 1954, kdy vyhlásilo předsednictvo Nejvyššího sovětu pod taktovkou naturalisovaného Ukrajince Chruščeva, že Krymská oblast stává součástí Ukrajinské sovětské socialistické republiky - údajně proto, že zemědělský Krym je závislý na dodávkách vody a elektřiny z Ukrajiny. 

    TOTO OSTUDNÉ A DIKTÁTORSKÉ ROZHODNUTÍ NEGOVALO CELÉ OBDOBÍ 1774 - 1954.




  • Pořád se objevují tradiční lži a udržuje se mýtus o anexi Krymu. Vše však proběhlo dle práva mezinárodního i Ukrajinského i dle Charty OSN - to také konstatovala i skupina právníků EU, která to vše zkoumala.

    • Máte plnou pravdu!


      Současní představitelé Krymu měli a stále mají - i v době tzv. anexe - po ruce řádně dokladované výsledky opakovaných referend od doby rozpadu SSSR - ale tyto (současná) vláda Ukrajiny odmítala a stále odmítá uznat s tím, že referendum o autonomii Krymu musí proběhnout na celé Ukrajině!

      Navíc je zde rozhodnutí mezinárdní asociace právníků, akreditovaných pro styk s orgány veřejné moci EU (známé pod zkratkou AALEP) z 11.10.2017 - kdy představitel této asociace, pan Christian de Fouloy zveřejnil na internetových stránkách této organizace fundovanou právnickou analýzu, v níž uvedl řadu argumentů ve prospěch zákonnosti referenda na Krymu. 

      Poznamenal, že po 3,5 letech (tehdy) po vstupu Krymu do Ruské federace se i nadále na Západě zpochybňuje právo projevu vůle krymského obyvatelstva a stále se hovoří o jakési „anexi“ tohoto poloostrova Ruskem.

  • U Krymu byly dvě možnosti. Buď na něm budou mít základny Rusové nebo USA.

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/majdan-ukrajina-exposlankyne-rusko-spojene-staty.A190228_115336_zahranicni_fort

  • "Ale teď je můj dům přinucen žít způsobem odporujícím mému přesvědčení. "

    .

    To je na Dr. Chocholouška 🙂

    • Mohu-li to citovat šířeji, potom:"Majdan jsem vnímal jako pokus ukrajinského vlaku prodrat se z postsovětského prostoru a odjet na Západ. V tom okamžiku, kdy se to podařilo, přišlo Rusko, odpojilo od tohoto vlaku můj rodný vagon a připojilo ho k vlaku, který se plnou parou řítí do minulosti."

      Několik lidí,kteří tím ukrajinským na Západ se prodravším vlakem dorazili do ČR, znám. Pracují dvanáct hodin denně, platí desátek průvodčím onoho vlaku a svorně tvrdí, že na Ukrajině hůř ještě nebylo. 

      To, že ony průvodčí nazývají v pozoruhodné shodě "mafiány", jest zajisté ruská propaganda, které ti chudáci v ČR podlehli.

       

  • ivislo

    Tady se jen potvrzuje o co šlo a jde dodnes.

    http://www.prvnizpravy.cz/zpravy/zpravy/infosperber-zapadni-media-mlci-o-stavbe-namorni-zakladny-usa-v-ocakovu/

  • KIMCID

    těm, kteří se o „oranžádu“ opravdu zajímali  a nehltali „mainstreamové pravdy“…

     

    https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/majdan-ukrajina-exposlankyne-rusko-spojene-staty.A190228_115336_zahranicni_fort

     opakuje se, ale jen pro dokreslení a připomenutí, protože ČT to rozhodně neukáže…

     https://www.youtube.com/watch?v=1TnvbFt4BoI

  • děkuji Justovi, že si vzpomněl na pětileté výročí vrácení Krymu, ať žije Ruský Krym, smrt banderovcům

  • havloidním demokratům a proamerickým teroristům se nelíbí, že Krym přešel zpět pod vládu Ruska bez jediného smrtelného výstřelu, jak tam nejsou tisíce mrtvých a humanitární bombardování tak to není demokratické, jenomže teď s tím už nic nenadělají, ještě můžou NATOteroristi se svýma banderovskýma kámošema škodit v podobě teroristických útoků na elektrické sloupy a krymský most, ale to je tak všechno 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit