Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Zcela ekologická jsou auta na líh - k tomu stačí cukr a kvasinky - a navíc už teď se do benzínu líh běžně míchá. JInak na čistý líh je třeba upravit motor - viz 7 alternativ benzinu.

    Nebo na dřevný plyn - ani nepotřebujete úpravu motoru.

    P.S.: To muselo dát hodně námahy a napsat 9 pct místo 9 % ...



  • O ekologii tu nejde. Tedy nejde těm v Bruselu, kteří protlačují elektromobilitu za každou cenu a snaží se zakázat auta se spalovacím motorem. Oni chtějí tím způsobem dosáhnout aby z evropských silnic a dálnic zmizela chudina s levnými a dostupnými auty na spalovací pohon. Na elektromobil totiž už každý nedosáhne a to ani v budoucnu. Ty jsou a navždy budou dostupné už jen pro majetnější lidi, už je k vůli blbé baterce, kterou je třeba měnit po několika letech a jejíž cena lehce překoná cenu samotné elektrické ojetiny. Nehledě ke stále stoupající ceně elektřiny, která je třeba k nabíjení elektroverglů. Takže chudší lidi nebudou mít prachy ani na provoz staré elektroojetiny.  Tím chce Brusel vyřešit přeplněnost evropských silnic a dálnic. Ono už hezkou řádku let si korporace i dopravci stěžují, že k vůli přeplněnosti silnic a dálnic, nehodám a zácpám přícházejí při dopravě svého zboží o čas a miliardy a celou tu dobu dopravci a korporace na Brusel i liberální vlády tlačí aby s tím něco udělali. 

  • Kdo je pet Čech

    • Snad nejste ten téměř slušný a téměř pravdomluvný neděda kozák janhrom z mého seznamu osob s nelichotivými vlastnostmi ? Tu podivnou zkratku jste opsal špatně. Má znamenat %. Asi není nejvhodnější používat zkratky i v nadpisech.

  • josef.chmela

    Doprava v dnešní šílené době není a nikdy nebude ekoligická, ani když budete chodit obuti pěšky. Já, jako chudý člověk, se budu chovat ekokologicky a boháči ne? Ani náhodou. A mladá tzv. "ekologická" generace jsou pouze pokrytci s vymytými mozky, kteří si ani ve snu nedovedou představit život bez dnešních technických a jiných výdobytků, které tu ještě např. před 60 lety nebyly.

    • goyim

      Ano, vždy mě pobaví, když vidím ty manipulativní reklamy ČEZu aspol. na "čistou" energii. Nic takového neexistuje...😂

    • +++

    • Ekošílencům a prosazovatelům NWO by se ovšem mohlo v ekologii zadařit. Vždyť chtějí dosáhnou počtu obyvatel zlaté půlmiliardy a v té ještě mají být většinou otroci. A nejen těmto šílencům.  Subjekt mající monopol na politické řízení světa například chce USA přeformátovat na národní stát s mnohem menším počtem obyvatel, a jedním z důvodů je vysoká spotřeba zdrojů a obrovské množství odpadu produkované USA. Ona i Čína myslím v množství vypouštěných škodlivin kraluje, ale ta to sníží sama o své vůli. Indie na tom také není zrovna růžově. To ví nejlépe poučovací fazolka Venoušek. Kvanta škodlivin vypouštěných letadly jsou také obrovská. Za Covidu-19, když lidi omezili automobilovou dopravu, se vzduch zlepšil, Antone Pavloviči. Pití chlorované vody je velmi nebezpečné (já piji jen 2 dny odstátou), protože chlór - v 1. válce používaný jako bojový plyn, snadno reaguje s ostatními složkami chemikáliemi v potravě a vznikají velmi nežádoucí produkty. Ovšem - chce vůbec někdo, aby se zvýšil průměrný věk dožití bez toho, aby ty lidi nemuseli pak pracovat o řadu let déle ? Na Ukrajině odcházejí všechny ženy do důchodu v 50ti letem a všichni muži v 60ti letech.

      • goyim

        Chlór sice může poškozovat klouby, ale množství v pitné vodě (povolená norma) je v rozsahu asi 1-3 mg/L, což je naprosto neškodné. Dokonce ani rostlinám, takže nechávat odstávat vodu pro zalévání je zbytečnost, je to mýtus. Byly už dávno provedeny experimenty s rostlinami až se 100mg/L chlóru. Nemělo to žádný negativní vliv na růst. Navíc chlor se v těle nebo půdě mění pomocí reakcí na chlorid, který je prospěšný. Viz. např. kuchyňská sůl.😉

        • Chlór ovšem reaguje s mnoha složkami, chemikáliemi, které jsou i v jídle. Je jich moc a není to dostatečně zmapované. Nejsme akvarijní rybičky, ale těm když dáte neodstátou vodu, hned kapou, udusí se, protože chlór se váže na krvinky mnohem intenzivněji než kyslík.  Takovou vodou by se neměly ani zalévat květiny. Akvaristé pomocí chlórované vody usmrcují rybky, když nemají kočku. A také - chlór je jen jeden kamínek v mozaice škodlivin. Například z teflonu se uvolňuje asi 13 škodlivých látek. Není to tak dávno, kdy se ještě do klobásek přidávala sanitra. Je rakovinotvorná. Všechny žampióny mají mutagenní a karcinogenní účinky. Velmi měkčený plast je také škodlivý. Uvolňuje látku velmi podobnou ženskému hormónu. Azbest, průmyslově vyráběné vůně - například známý přívěsek pod zpětným zrcátkem ve tvaru smrčku. Fluór v zubních pastách - škodlivé. Snad se už takové neprodávají. Stačí si zapálit parafínovou svíčku a je vůkole škodlivin ...

          • goyim

            "Takovou vodou by se neměly ani zalévat květiny."

            Jak jsem řekl, je vědecky doloženo, že chlór a dokonce ani chloramin ve vodě nemá na rostliny žádný negativní vliv. Ani při 100 násobné koncentraci, než je povolená norma pro pitnou vodu. Chlór při této koncentraci sice zabil nějaké mikroorganismy v kompostu, ale ty se množí prakticky geometrickou rychlostí, takže za pár hodin jsou zase v plné síle. Tyto mikroorganismy produkují různé látky, které chlór (když už se dostane do půdy) proměňují na chlorid. Např. kyselina askorbová (Vitamin C) chlór neutralizuje. Stačí mikroskopické množství. Prakticky v každé zelenině nebo ovoci, kterou konzumuješ, je kyselina askorbová. Rostliny navíc potřebují chlór (ve formě jednovazného chloridu Cl-) pro růst kořenových špiček. Když se bavíš o chlóru, tak je třeba rozlišovat chlór plynný (Cl 2+) a chlorid (Cl -). To jsou jablka a hrušky. Většina chlóru se vyskytuje ve formě chloridu, který je neškodný. 

            Pokud máš fóbii z chlóru, tak stačí jeden Celaskon (250mg) na zhruba 25 litrů. Je to jistota a není důvod nechávat vodu odstávat. Navíc dneska se hodně používá chloramin, který není těkavý a tam ti ani odstátí nepomůže. Celaskon ano, neutralizuje i chloramin.

            • Díky za info. Vodu s chlórem nebudu kuchyňsky používat dál. Vidět, že máte hlubší znalosti.  S takovými lidmi jsem na světě spokojenější. Jeden odborník na nervovou soustavu řekl, že lidé mají mít znalosti široké a hluboké. Karel Čapek napsal: Představte si to ticho, kdyby lidé říkali jen to, co skutečně vědí. K tomu celaskonu: Jsou tři kritické faktory pro vznik nádoru hrtanu: Kouření, pití horkého a vitamin C (E300) v tabletkách (i ten je účinný, ale méně než přírodní). Tedy když už - raději si vymačkat citron do pití, nebo si dát kiwi, černý rybíz, papriku a tak.

              Když jsem u toho vitaminu C: Je mnoho článků a vždy najdu něco co tam mělo být napsáno a nebylo, nebo nějaký omyl. Tedy: Když se napíše třeba, že brambory obsahují vitamin C, tak je to sice pravda, ale jelikož se zpravidla konzumují po tepelné úpravě a nepije se většinou jejich studená šťáva, nelze psát o účinném pro metabolismus vitaminu C. Protože když projde vařením, smažením, změní se na neúčinný. Chemicky tam sice je, dává i kyselost. V laboratořích  to zjišťují a když vidí, že procházející světlo lomí na opačnou stranu než účinný vitamin C, tak je to ten neúčinný znehodnocený. Také se někdy uvádí že při nemocech se má zvýšit dávka vitaminu C. Omyl. On má jednak doběh v působení, na tělo funguje po delší aplikaci a za další - játra dávkují, kolik pouští skutečně do krve vitaminu C a vyšší dávky patrně vyloučí jako jed, tedy jsou zatěžována játra. Znám jednu paní z vesnice Puclice, ta mi řekla, že žádné vitaminy nejí. A vypadala zdravě. Hloupější byla, ale to měla od přírody. Jednou jsem ji potkal když nesla velký pugét byliny černobýlu. Zeptal jsem se jí co to má a ona odpověděla, že Černobyl pro králíky...A ještě uvedu zajímavost: Vitamin C je podivná mrška. Jeden potulný podnikavec se údajně živit tak, že si před obecenstvem polkl jedovatou houbu. Při prvních příznacích otravy si píchl vitamin C do žíly, tím játra obešel a neskonal. Nevím tedy, která houba by tak rychle působila. Tu co uváděli, muchomůrku zelenou, jistě ne. A také - to měl nějaké zásoby této muchomůrky ?  Sušené ? Ale třeba je na tom něco pravdy. Uvedená muchomůrka je prý chutná, ale to člověk zažije zpravidla jen jednou...

      • mun.go

        Voda se většinou upravuje ozonizací a UV záření, chlorem v menší míře ...

        • Nebýt fazolky Venouška... Ale také díky za info. Víte, kolik druhů vody je podle chemického složení ?

        • goyim

          Bavíš se o vodárně, nebo "koncově" v domácnosti? Pochybuju, že velkorozvody vody jsou ošetřované UV zářením. Pokud vím, tak se většinou stále používá chlor nebo chloramin, který není tolik těkavý.

          PS: Teď sem všiml tvého odkazu. Všechno se doplňuje chlorem.😀

      • A alkohol piješ?

        • Do mých 25 let ani kapku. V hospodě jsem byl schopen mezi pivaři pít čaj. Pak jsem se oženil  s děvčetem od Hustopeč a přes burčák mě naučili na víno. Pak příležitostně. Nyní bych si rád přihnul, třeba vína, nebo piva, nebo fernetu, ale cukrovka.. játra... tak jen velmi střídmě. Játrům škodí už samotný inzulín. Stále více studií potvrzuje, jak moc škodí játrům i malé dávky alkoholu. Kdyby lidi tolik nealkoholovali, dožili by se více a stát by z toho měl hlavu v pejru. Když byla kauza pančovaného alkoholu, alkoholici jež neoslepli, se zdravili: To jsem rád, že tě vidím !

  • Nejekologičtější vůz je na benzin. Má 1800krát nižší produkci mikročástic než elektroauto - to má velkou produkci mikročástic z pneumatik, kvůli těžkým bateriím. A proč volit benziňák a ne nafťák ? Levnější opravy a i když sonda u výfuku odhalí méně škodlivin u nafťáku, tak právě na výfukové produkty nafťáku (mikročástice má malé a jsou schopny se dostat až k jádru buňky a způsobit kardiovaskulární problémy) se v atmosféře nabalují další svinstva dostáváme na zemský povrch pěkná svinstva. Samozřejmě je to i o filtrech pevných částic. Ta ale někteří řidiči vyřazují. Zatím jsou nejškodlivější elektroauta. Je to i otázka ceny oprav, likvidace baterií, nebezpečí požáru.

    • +++

      • Díky. Nerozmazluj mě tolik, Xanidile...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit