Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nechápu, proč se řeší nějaké zastropování cen ruského plynu.  ÚPLNĚ STAČÍ ABY NÁM NAŠI AMERIČTÍ SPOJENCI POSÍLALI PLYN LEVNĚJI NEŽ RUSÁCI. Neviditelná ruka trhu, jak pravil klasik, vyřeší vše. Až Rusko uvidí, že nám konkurence z USA posílá svůj plyn levněji, než oni, leknou se ztráty trhu, a sami svou cenu sníží. Tak nás USA nejjednodušším způsobem ochrání před ruským vydíráním. Tahle metoda ještě nikoho nenapadla?😯

    • Jak může být REALISTA tak naivní? USA pomalu, ale jistě ztrácejí pozici svět.leadra, tím bude Čína, tak naprosto JISTĚ jim jde hlavně o zisk. Viz.Pfizer, zbroj.koncerny a samozřejmě i ty těžařské. Dovedete si představit tu hrůzu v USA kdyby se Evropa (hl.Německo) spřáhlo se surovinově nejbohatší zemí světa? A to není v zájmu USA. Proto nebyl např. spuštěn NS 2.  Rusko jistě postihly sankce také, ale mnohem méně a na kratší dobu než zbytek Evropy. To najde odbytiště snadno i mimo Evropu. Ve světě je přes 200 států a jen 40 z nich se připojilo k sankcím. Lži-média kritizují Maďarsko za přímé dodávky plynu z Ruska, ale nesmí se kritizovat další státy které ho z Ruska také dostávají napřímo.  Porovnejte inflaci, ceny a kvalitu potravin, energií v ČR a v Rusku. Rusko pochopitelně využívá/zneužívá svého postavení stejně jako Čína či USA. Dnes a denně se můžeme přesvědčovat kdo souč.krizi zavinil. Pro koho jsme v kolon.postavení jak ČR, tak EU, i Německo. 

  • Dokud budeme v EU, budeme vždy dojnou krávou záp.zemí, hl.Německa, ale i Japonska, Taiwanu, USA a dalších. Jen ať někdo spočítá VŠECHNY fin.přínosy a ztráty. Vč.co to stálo navíc úředníků v Bruselu, v ČR, nezdaněné zisky, příspěvky a úředníci na obcích, atd.   

  • Dokud budeme v EU, budeme vždy dojnou krávou záp.zemí, hl.Německa, ale i Japonska, Taiwanu, USA a dalších. Jen ať někdo spočítá VŠECHNY fin.přínosy a ztráty. Vč.co to stálo navíc úředníků v Bruselu, v ČR, nezdaněné zisky, příspěvky a úředníci na obcích, atd.   

  • Taková krásná reportáž. Zahřeje svým obsahem i obrázkem! V malých obměnách proletěla všemi zdejšími medii. Taktně se nějak opomenula konečná cena takového plynu. Až bude v ČR. Tedy za přečerpání, skladování a tranzit. Panečku to bude paleta. Za kterou sice zaplatí stát. Ale z našich veřejných peněz. A po čase stejně vyjde najevo, že ono je všechno jinak. Jako třeba tady:


    "Monopolním dodavatelem plynu do Česka je podle samotných Němců firma UNIPER. Ta podle Němců monopolně prodává celá léta Čechům výlučně předražený plyn za tzv. spotové ceny.
    Firma na prodeji tohoto “předraženého spotového plynu pro Čechy” za
    minulá léta neuvěřitelně zbohatla, a vyplatila svým vlastníkům miliardy
    EUR zisku. Většinovým vlastníkem firmy UNIPER (75%), kam celá léta mizí
    zisky z prodeje předraženého spotového plynu Čechům je finská firma
    FORTUM. Jen v roce 2021 (v tom roce začalo zdražování plynu) vyplatila firma UNIPER přes 600 milionů EUR (15 miliard CZK) zisku svému majiteli finské firmě FORTUM! A finská firma FORTUM zase vyplatila svůj zisk svému majiteli – a tím je FINSKO! " 

    V originálu textu jsou autentické odkazy na dokumenty.

    • Tak skoro chápu, že nás mají v Evropě rádi. Takové hlupáky aby pohledal.

  • Diwa

    Kolik toho LNG musí lodí dovést, aby to mělo význam ? Vždyť je to utopie a nesmysl. Tahle "údajná" loď s LNG pro naši republiku je možná první a také poslední lodí tohoto roku ! To si opravdu někdo myslí, že tahle jehla v kupce sena má nějaký smysl a že nás to zachrání ? To se fakt musíte smát..........

    • Fialové propagandě se hodí každý nesmysl. Severní Chomutov s tím vystačí skoro na týden. 

  • Budeme sice nějaký plyn mít,ale za jakou cenu? Tak levný jako z Ruska už nikdy nebude.

    Američané  budou na nás si chtít pořádně vydělat,ale Fialovi to nebude vadit,z jeho kapsy to nebude.

  • Nakonec budou ten LNG dávat zadarmo, jen my ho budeme dráze kupovat. 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit