Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • merklová společně s EU ohrožují naše životy, Putin je frajer

  • jedinbý fašoun je Merklová a ten zm..dl Makron, at žije Putin

  • a baba lůza nacistická a zrádce Evropy Makron jsou lidé??? Vivat Putin

  • at žije Putin a fuhrer Merkel s Makroném se vaří v pekle....

  • KIMCID
    Ladislav Větvička
    7 h ·
    19. 2. 1954 Krymská oblast administrativně připojena k Ukrajinské SSR

    Tady bych se zastavil. Nikde se nezmiňují důvody tohoto rozhodnutí. Jen historik a publicista Milan Syruček zmiňuje zajímavou věc:

    Problém Krymu nevznikl v roce 1954, ale v roce 1923, kdy Moskvu navštívil předseda americké židovské organizace Joint Rozin. Tato organizace vznikla v roce 1914, aby pomohla Židům zejména z východní Evropy, když řada amerických států výrazně omezila přistěhovalectví. Rozin navrhl tehdejší moskevské vládě okamžitou mnohamilionovou dolarovou půjčku za to, že pro Židy zřídí autonomní stát v oblasti severního Krymu. Pokud se tak stane do 20 let, bude tato půjčka prominuta. Lev Trockij, Nikolaj Bucharin a Grigorij Zinověv návrh podpořili a pověřili tehdejšího ministra zahraničí Georgije Čičerina, aby to tlumočil americkým finančníkům na setkání v Berlíně. V roce 1924 došlo k dohodě.

    Vzhledem ke složité národnostní situaci na Krymu Stalin žádal, aby se s realizací nespěchalo. Tak se záležitost vlekla, až se přiblížil termín. A tak Stalin v roce 1944 učinil první vstřícné gesto. Pod záminkou kolaborace s Němci z Krymu vysídlil Tatary. Tím dosáhl toho, že termín realizace židovského státu nebo splacení půjčky byl odložen o 10 let, na rok 1954. Jenže mezitím došlo k výrazné změně mezinárodní situace. V roce 1948 vznikl opravdový židovský stát Izrael, takže židovský stát na Krymu přestal být aktuální. Stalin v roce 1953 zemřel a nedořešený úkol s půjčkou a vznikem autonomního státu připadl na Chruščova. Jeho poradci mu navrhli, aby Krym předal Ukrajině, protože dohoda o vytvoření židovské autonomní republiky byla uzavřena s Ruskou federací. Tím by se Moskva zbavila zodpovědnosti a nutnosti vracení půjčky, pod záminkou, že pokud Rusové podepsali dohodu o území, které jim nepatří, pak je dohoda neplatná. Nechť se američtí Židé obrací na ukrajinskou vládu. Tak se stal Krym ukrajinským.

    Jakkoli se to vše zdá příliš průhledné, dokumenty k tomu prý můžete najít na stránkách Jaltské Univerzity, kde je umístěn kompletní zdigitalizovaný Stalinův archív.
  • Putin - a člověk??? No to si děláte určitě legraci.

    Jednak je to rusák, což už samo o sobě je diskvalifikace k pojmu člověk. Za druhé - komoušský KGB-cký -pííííp- a člověk, to přece nemůže nikdo kdo má IQ alespoň houpacího koně myslet vážně.

  • Dívala jsem se a byla to zajímavá tiskovka.

  • Jistě, a také může Putin za malé brambory. Jak je ten svět někdy přehledný......

  • Bylo to divadlo - komedie.

  • josef.chmela

    Stíle tentýž kanálový slovník. Co také čekat od pravicového voliče, podporovatele jaderné války a USA teroristů. Máš IQ tykve, ty tak můžeš někoho soudit. I ten jogurt bez marmelády je inteligentnější.

  • Ale no tak Sajmone, dej už něco z tvý hlavy, furt jenom papouškuješ!

  • Áááno samozřejmě máte pravdu - ofic. soudcem není. Ale ta podlá komoušská zrůdná KGB-cká bestie si nezadá s těmi nejprašivějšími křiváky světa. Takže o osudu Ukrajinských námořníků je již dávno  rozhodnuto. Přece si at rusácká svinská bestie nenechá ujít takovou příležitost.

  • Co se týče ukrošistých námořníků, rozhodne soud, ne pan Putin, není diktátorem jako třeba Macron, Merkelová, nebo Trump!

  • dzixy
    Kdo poslouchal Putinovou řeč před novináři musel se utvrdit v tom, že Rusko ovládá "velký vůdce" a že zákony jsou naprosto k ničemu v tak velké totalitě. Přinejmenším to může potvrdit jeho naprosté odmítání propustit ukrajinské námořníky z vězení. Domnívám se, že v ruské "demokracii",  o které by chtěl Putin přesvědčit svět, mají mít hlavní slovo zákony a soudy, ne totalitní vůdce. Jakmile zákony a soudy spadají pod totalitního vůdce, není v tom státě něco v hrubém nepořádku. I když se Putin ukázal, jako dobrý řečník, i když zřejmě ozřejmil několik okolnosti málo známé veřejnosti, přece jenom nezapřel to svoje totalitní ego, kterým utvrzoval sám sebe, že ON o tom všem rozhodne. No a tak jeden musí mít pochybnosti, zda v Rusku má nějaký význam jejich parlament, přijaté zákony, soudy závislé  na totalitní ideologii.
  • Dezorientovanou dámu z ní udělal Putler, fake news of russia! To se mu povedlo a Trump mu musí být nadosmrti vděčný, tak jako ta naše unda z Hradu.
  • O panu Putinovi to každý ví. V tom je jiný, než ti, kteří jim poklonkovali, udávali a potom převlékli kabát a teď jsou jejich úhlavní přátelé.

    Neznáte někoho takového? Ti Vám nevadí? Jste evidentní odborník na mezinárodní vztahy. 

  • Skutečně myslíte tu dezorientovanou dámu, která si zakopává o nohy podobně jako náš pan prezident? nevím, jestli bylo v USA z čeho vybírat. V tom jsou na tom podobně jako my. Buď tato osoba nebo Kačer. To je tedy výběr z elit (nebo jelit?)

  • pavel.zajda.7

    Nikdo nesahá Panu Putinovi ani po kotníky, hlavně ne ten duševní naháč z Vošinktónu.

  • pavel.zajda.7
    Škoda, že se rusákům podařilo instalovat do Bílého domu Trumpa, který musí být Putinovi zavázán, jako ten náš český opilec na Hradě Zeman, kdyby vyhrála Hillary, ta by s rusákama jednala úplně jinak než zbabělý Trump.
  • Ale jdi ty brepto Sajmone.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit