Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • josef.chmela

    Situace na východě Ukrajiny je „velice nebezpečná“, prohlásil Kreml a čeká se jakou provokační činnost provede CIA.

  • KIMCID

    A zatím Fr a ČR prchá z Mali:Francouzské vojenské jednotky opouští Mali, kde měly zastavit šíření islamistů, ovšem selhaly. Scénář nápadně připomíná Američany v Afghánistánu. Jejich nejdelší vojenské tažení od války v Alžírsku šlo po oslnivém začátku od deseti k pěti a teď má zahanbující konec.

  • mun.go

    "Západní země už delší dobu varují před nebezpečím ruské invaze na Ukrajinu a tvrdí, že se Moskva bude snažit před útokem vyvolávat provokace, aby mohla svůj výpad ospravedlnit."

    Když by to nebylo tak smutné, tak by se člověk mohl zasmát - historie se opakuje ...

    „Vy myslíte, že to císař pán takhle nechá bejt? To ho málo znáte. Vojna s Turky musí být. Zabili jste mně strejčka, tak tady máte přes držku. ... „Může být,“ pokračoval v líčení budoucnosti Rakouska, „že nás v případě války s Tureckem Němci napadnou, poněvadž Němci a Turci drží dohromady. Jsou to takový potvory, že jim není v světě rovno. Můžeme se však spojit s Francií, která má od 71. roku spadeno na Německo. A už to půjde. Válka bude, víc vám neřeknu.

    Válka musí bejt, jak říká Švejk a jak si přeje naše amatérská vláda nýmandů, hrajících si na politiky, píše na facebooku vojenský analytik Štefec.

  • Jen pro pořádek, etničtí Rusové, žijící na východě Ukrajiny jsou separatisti nebo povstalci? 

    Podle představ zdejších demogratů mají držet pusu a hrát si na Ukrajince.

    Stejně jako Katalánci ve Španělsku.  


    • dzixy

      Domníváš se Jindřichu, že i u nás by se měli národnostní menšiny dožadovat svého území a státu??

      • Domnívám se především, že všechny tyhle uměle vyvolané spory by se měly řešit jednáním. 

  • dzixy

    Zajímavá výzva Putina. Ukrajinu ohrožují Rusové, ale Ukrajinci mají jednat se separatisty. Domnívám se, že pokud by nebyli Rusové na okupovaných územích, Ukrajina by si se separatisty jistě poradila. Dříve, nebo později. Z toho vyplývá, že okupanty na odtržených územích nejsou separatisté, ale Rusové.

    • josef.chmela

      Ano, je tam etnická menšina Rusů, kterým je upíráno vše, včetně mluvit vlastním jazykem. Ani se separatistům nedivím, že se chtějí od ukrajinských fašistů odtrhnout. Jak by se ti, ty pomatenče, libilo kdyby tě z vlastního domova někdo vyháněl bombami a přitom ti zakazoval mluvit rodnou řečí.

  • Ta rusácká skřetská swi.ě v Kremlu si bude tak dlouho koledovat o pár přes ten svůj rypák až ji dostane.

    Nestoudné bolševické kvičící bestie si nedají pokoj. Rusák holt rozumí jen tvrdé pěsti.

    K "uklidnění" situace ta podvodná rusácká sběř bude zrovna "náhodou cvičit" se strageckými zbraněmi na cvičení které bylo "dlouho" plánováno pouze nikdo mimo te podlé bestie putina o tom nevěděl.

    Co rusák to ...... .Koho se jim podaří např.sestřelit tentokrát, nebo kampak náhodou a zajisté zcela omylem vtrhnout tlupy rusáckých vojáků na dovolené tentokrát.

    • KIMCID

      Njn Ukrajinci 🤣🤣🤣

  • Ukrajina převaha v PTŘS (protitankové střely dodané zapadními státy) , Rusko převaha v tancích , BVP , OT , dělostřeleckých systémech ,  nemusíte být na slovo vzatý odborník ,  aby se odhalilo kdo buduje utočnou sílu na hranicích .  Ukrajina je suverénní stát stejně jako Ruská federace  , a nějaké sféry vlivu ? , každý at si vybere kam směřovat . Tady není o čem jednoznačným potenciálním agresorem je Rusko.

    • goyim

      "Ukrajina je suverénní stát stejně jako Ruská federace, a nějaké sféry vlivu? Každý at si vybere kam směřovat."

      Argentina před pár dny dala USA vale a oznámila spolupráci s Čínou. V Americe už kvičí o národní hrozbě a zaklínají se 200 let starou Monroeovou doktrínou. Jak se to jen říká, ochutnávat vlastní medicínu?

      "protitankové střely dodané zapadními státy"

      Myslíš ty s uranovou hlavicí, kterýma USA zamořilo část Iráku, což způsobilo, že se tam rodí děti s defekty?

      • abych řekl pravdu netuším jestli se místo wolframu ještě používají střely s ochuzeným uranem , ale zde se jedná o kumulativní prostředky nikoliv střely z kanonu . Ale máš pravdu že tyhle věci by se používat neměly , Irák i Srbsko s tím mají dodnes problém a ( o Vietnamu se radši ani bavit nebudem kde se vedla "soft" chemická válka) , kdy se po 50 letech ukázalo že se poškozené děti  se rodí i americkým vojákům . Na druhou stranu nedělej si iluze u RF (či SSSR) v takovém Čečensku používali termobarické zbraně proti civilistům na vlastním uzemí a ne všichni zrovna byli islamisté .

    • KIMCID

      Potencionální?

      • ještě furt je potenciální a doufám že to tak zůstane , ale obecně armáda RF má problémy s týlovým zabezpečením.

        • KIMCID

          A to víš jak?Z našeho nestranného tisku?

          • já svoje informace nečerpám z našeho tisku , to je asi tak vše co tu můžu napsat😎

            • KIMCID

              njn tak už nechoď za Jolandou :D 

    • mun.go

      Vy byste chtěl mít za plotem místo dobrého souseda narvána vojska NATO, kterému velí zaoceánský agresor?

      ---

      Kolik agresí provedlo Rusko vyvolalo Rusko a kolik Spojené státy, Anglie a Francie ve 20. a 21. století? 

      Jistý Zdechovský tvrdí, že Rusko s Německem a Slovenskem napadlo Polsko v roce 1939 - ale už neřekl, že záminkou byla akce Waffen SS v Gliwicích

      • když už se vrátíme k té historii víš že V SSSR se vyučoval počátek velké vlastenecké války resp. 2 světové jako 22.6 1941 . Pokud by to bylo  od 1.9.1939 tak by museli uznat že bojovali po boku Německa . 

        A u nás by se mělo učit že události spojené s druhou sv. v. začaly v září 1938 a skončily listopadu 1989 .

      • Řekni mi  koho napadlo NATO? Rusáci okupovali kdekoho, kam vlezli přinesli jenom bídu  utrpení a bolest ,kde jsou americké základny tam je blahobyt!Pojem lidská práva neznal žádný komunistický představitel a bylo to jedno jestli byl čínský nebo ruský ! Ten východní rody dobytek do dneska nám dluží za okupaci v 68. za uran z padesátých let a mnohé a mnohé další!O ekologických škodách např. v Milovicích radši nemluvím!

        • goyim

          "kde jsou americké základny tam je blahobyt!"

          Hahah, i ty mimoňku.

          USA vyzbrojuje 70%+ všech totalitních režimů na planetě. Fakt. Vrať se do reality.

        • mun.go

          Abych nechodil daleko z Evropy - Jugoslávie v roce 1999 - markantní porušení samotné charty NATO - a ČR byla spoluviníkem:

          20 let od zločinné agrese proti Jugoslávii

          druhý díl je tady:

          20 let od zločinné agrese proti Jugoslávii (dokončení)
        • KIMCID

          Fakt je zajímavé že v Afghánistánu byl ten blahobyt tak přínosný že tam je zase Taliban.A dnes prchá Francie a ČR z Mali.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit