Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Jen tak na okraj. Proč se ČT nezajímá o Kalouskovi kontakty s Hávou který raději utekl do Švýcarska, jak se dostal k bytu, jak zemřel jeho švagr a příběh podivné směnky výměnou za byt v centru Prahy. Jo to nezapadá do dramaturgie, tak to chápu.
    • ČT patří TOPce, tak nemůžete čekat nějakou objektivitu. Bakalovo nekončí na Ostravě. 

  • josef.chmela

    Politické zadání: Na Babiše a ANO se musí někde něco najít za každou cenu. I kdyby se muselo něco uměle vyrobit. Doufám, že se tak bude postupovat i u podvodníků a lhářů z TOP, ODS, KDU-ČSL, STAN a Pirátů.

  • Outsourcing je ambivalentní, tedy může pomoc soukromníkovi i státní instituci, ale může i napáchat škody, protože má poměrně velký potenciál zneužitelnosti. Policie ve snaze držet krok se zločinci v bílých  límečcích téměř bezhlavě mlátí kolem sebe, doufaje, že se přece jen trefí do nějakého zločince a dokonce ho nakonec přivede k soudu. Policejní folklór vydávaný za boj proti zločinnosti je už notně vyčpělý. Nejvyšší úředníci resortu vnitra včetně ministra se zjevně zmůžou jen na výhrůžky vůči lidem, kteří na sociálních sítí odmítají přijmout pravidla autocenzury v duchu eurohujerské politické korektnosti. Slušní lidé jsou zastrašováni a zločinci mají pré. Boj proti zločinnosti by se měl oprostit od zástupných problémů, od politické zakázky, od alibismu a od nekompetentnosti příslušných činitelů ve státní správě. Nyní zase jako na potvoru přibývá další problém - orgány činné v trestním řízení se ocitají pod novým tlakem milionchvilkových hochštaplerů, kteří pořádají demonstrace za ovlivňování justice žádoucím směrem pod rouškou boje za nezávislost justice. Takže je nabíledni reálný předpoklad, že činnost některých policejních složek bude paralyzována, resp. usměrňována v prospěch těch, kteří ze zákulisí řídí milionchvilkový majdan v české mutaci.
  • Obávám se, že výsledek bude opět  "0"...

    Vše je jistě křišťálově čisté...

  • Naše impotentní zákony a potentní advokáti zase provedou své. Vyšetřování skončilo - zapomeňte.

    • Ano, ale ono jde především o to, že u nás chybí morálka a čest. To jsou stále jako za komunismu "buržoasní přežitky".

      Já jsem např. často při rozhovoru s Angličany projevil překvapení, že v GB nejsou některé věci jištěny zákonem, předpisem a ptal jsem se, co kdyby se někdo "spletl" nebo "zapomněl" (neřekl jsem že by toho vědomě zneužil jako u nás). Odpověď zpravidla byla "To by přece gentleman neudělal".

      Ono jde o to, že zákony a předpisy jsou pouze písemným vyjádřením obecně platných morálních pravidel.

      • A Angličan se nedivil, že netušíte nic o rozdílu mezi právními systémy? Tak to byl nepochybně gentleman.

        Angloamerické právo, známé také pod pojmem common law, má své kořeny v Anglii. Vyznačuje se postupným přirozeným vývojem založeným na praxi. Vychází tak především ze své kultury. Proto ani nevyžaduje přesné definice v kodifikované podobě a ani neklade velký důraz na logiku uspořádání daných právních předpisů. Svědčí o tom také uspořádání právních odvětví. Oproti kontinentálnímu typu práva se ani nedělí na soukromé a veřejné právo. 

        Výrazným znakem angloamerického práva je precedentní způsob rozhodování kauz. To znamená, že soudy se při rozhodování řídí dřívějším soudním rozhodnutím, které je prvním řešením daného případu. Soudy tak mají v podstatě funkci tvorby práva. Uplatňování precedentů není vždy absolutní, za jistých okolností ho lze odmítnout, v praxi se tak stává spíše ojediněle.

        • Pane kolego, děkuji za poučení. Měl jsem samozřejmě ještě dodat, že onomu Angličanovi jsem vysvětlil, že znám existující rozdíl mezi kontinentálním právem, založeným na více či méně přesně psaných zákonech a mezi anglickým zvykovým právem, kde hraje zásadní roli precedens.

          Pro porovnání obou právních systémů: Na volném prostranství se postaví dům. Podle evropského práva se zároveň vytyčí a vydláždí chodníky. Podle anglického práva se počká až kudy si lidé vyšlapou cestičku, ta se potom vydláždí a tam je chodník.

          V GB jsem jsem se od prvopočátku cítil dobře: Dělej si všechno tak jak ti to vyhovuje, abys co nejsnáze a s co nejmenší námahou dosáhl zamýšleného cíle, jen nesmíš narušit právo druhého

          • Pro porovnání systémů jste použil vtipný a výstižný příměr, což není obvyklé.

            Vezmeme-li ovšem v úvahu základ naší civilisace, tedy Desatero, zůstane nám jen jeden smysluplný systém. Nebo ne? A proč?

      • josef.chmela

        To jsou zase kecy.

        • Je vidět ,že zastydlá puberta je u tebe na místě,Čí jsi troll ?
  • Tak hlavně aby to mělo nějakou řádnou koncovku, definitivní tečku: zatčení, vazba, výslechy, soud, vězení, aby to nedopadlo jako s kantýnskou Nagyovou a spol. Furt se tu léta a léta šetří množství hospodářských kriminálních deliktů a výsledek 0.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit