Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • tomasperny

    Možnost refinancování úvěru je fajn, ale zároveň je potřeba si uvědomit i to, že se de facto jedná o vytloukání klínu klínem, respektive o vytloukání půjčky půjčkou. Prostě vezmete jednu půjčku a tu vyplatíte tou druhou. Někdy se to vyplatí, ale znám taky případy, kdy se velmi zjednodušeně ti dlužníci dostanou do ještě větších dluhů.

  • milacekpublika

    Může a nemusí. Všechno je to relativní. Jako třeba úvěr pro firmy je za určitých podmínek výhodný, ale ne vždy. Vždycky záleží na konkrétní situaci a podmínkách, které si s ohledem na ten úvěr nastavíte. A co se týče refinancování, tak to je fakt hodně tenký led. Člověk v tom musí umět chodit a hlavně nic nepodcenit. A taky nikomu nevěřit. 

  • Jsou to všechno lži. Správně by se to mělo jmenovat "Refinancujte a staňte se doživotním otrokem svých dluhů".
    *5*
  • Nemůže nikdy nikdy být. V konečném důsledku je to vždycky více, protože se prodlouží doba splatnosti a tím jsou i celkové úroky vyšší. Pomůže to jenom z toho důvodu, že dlužník méně splácí, což je dobré. Ale vždycky to nakonec stojí víc, pokud si někdo nenabral úvěry z karet za 25 % ročně a víc. Pomůže to pokud dostane při refinancování úrok na tomto úvěru za nižší úrokové sazby. Úroková sazba z vkladů nula od nuly pojde, úroky povětšinou sežerou poplatky bance a to v lepším případě , jinak člověk ještě doplatí. Transparentní sazba ČNB taky pomalu nula, ale z těchto peněz, které mají banky téměř zadarmou půjčují podnikatelům za 8-10 % a spotřebitelské úvěry za 15-18 % p.a. a úvěry na kartách za 22-25ˇ% p.a. Když karty banka nabízí, tak mluví o úrokové sazbě na jejím úvěru o 2 %, ale pozor, to je za m ě sí c, za rok pak 24 %. V konečném důsledku to znamená, že inflace oficiálně vypočítaná statistickým úřadem na 3 - 5 % je vyšší. Myslím minimálně 10 % meziročně. Proto musí banky draho půjčovat, aby se jim moc peníze neznehodnocovaly. Katastrofální je např. jak se svezli obchodníci nebo i výrobci s vyšší DPH na potraviny o 1%. Chleba za 40 Kč, máslo za 40 Kč, Májka Hamé (plná kůží, která se nedá s dřívější, kdy existovaly ještě normy výrobků a musely se dodržovat), která nejde namazat na chleba z 6,50 na 9,50 Kč, atd. Nějak to jedno procento zvýšení DPH nevychází. Kradou, a ještě u toho mlaskaj - všichni. *11*
  • Zase nic než manipulace s lidmi.Využívat jejich sociální potřebnosti v jejich existenci je odporné.Pokud vím,žádná banka a jim podobné,Vám nemohou pomoci jinam,než na samotné DNO !!!! *12* *16*
  • Tyhle banky jsou asi jediní, pro koho neplatí jeden ze základních přírodních zákonů - tedy zákon zachování hmoty a energie. Ty banky přece nerozdávají peníze, ty žijí z peněz těch, kteří si u nich ty úvěry vezmou!!!

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit