Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Každoročně kolem poloviny máje zastřelí jeden farmář z okolí Brewsteru podle trvalé dohody osmnáct až dvacet špačků, strčí je do pytle, sedne do auta a doveze je do New Yorku.
    ...
    Fritz je oškube a osolí a v patřičné chvíli je mašlovačkou potře rozpuštěným máslem, zabalí do šalvějových listů, pak je griluje a servíruje s horkou polentou což je hustá kaše z jemně mleté kukuřičné mouky, polité máslem, posolené, opepřené a posypané strouhaným sýrem. Je to nákladná a oblažující krmě ...
    viz
    http://cuocadolce.blogspot.cz/2011/03/spacci-hrabosi-na-taliri-v-krasne.html
  • Špaček je náš třídní nepřítel, protože žere třešně! Putina na ně!
    • *1* *1* *1*
  • Okolo každého domu a zvláště pak na zahradách, jsou špačci vždy a všude nevítanou pohromou, protože nikým nevítání, vždy zničí, oklovou či jinak poškodí a "pokakají" to, co dá spoustu práce jiným..a proto je třeba si své domovy i zahrady v okolí hlídat, špačky odhánět, plašit vším možným, hlavně je ničím ještě nekrmit, aby se tito špačci i jiná škodná takovým místům raději vyhýbali, nemnožili se tak a nebylo všude od nich akorát vše vyzobáno, naklováno a pokakáno..! V Římě i jinde..to tak neudělali a proto to tam taky tak vypadá..
  • "Radnici se bojovat se špačky stále nedaří. I proto, že stejně jako v Česku je tento drobný pěvec v Itálii chráněný. Ještě před třemi lety vyčlenila z rozpočtu 100 tisíc euro (2,9 milionu korun) na snahu dostat špačky zpět na předměstí. "
    .
    Hatefree!!! Vy nenávistní xenofobové!!! Ne každý špaček je nakažen a rozsévá nemoci. Měli bychom se s nimi naopak naučit žít ve shodě a v zimních obdobích jim zajistit teplo a potravu. Vždyť jsou to stejně jako člověk Boží tvorové!

    *1* *1* *1*
    • Nic proti špačkům ani jiným ptákům, ale pos*ané ulice a kde co to taky není žádná zadel. A co slimáci, to jsou taky boží tvorové?

      *1* *1* *1*
  • Špaček obecný - Sturnus vulgaris
    V přírodě loví hmyz, červy, housenky, !!! plže !!! a požírají bobule a plody.

    Tak vidíte, že žere slimáky, je užitečnej!!!
    Jen je potřeba ho rovnoměrně rozmístit po Evropě a migrační vlna je zažehnána!!!
    • *1* *1* *1*
  • Není nad ochránce přírody.V ČR to došlo tak daleko,že žáby zablokovaly stavby dálnic.A špačci?To jsou inteligentní ptáci,ti když mají možnost,tak ozobou hektar vinic za jednu hodinu.Prakticky nemají nepřítele-i kočky je nežerou,neboť jejich maso je nepoživatelné.Ale jak jsem vypozoroval,jsou po kachnách nejlepší požírači slimáků.
  • Na 40 gramů trusu je třeba nejméně 50 gramů potravy - na deset milionů špačků je třeba 500 tun potravy tedy dvacet po strop naložených kamionů denně......... Dkopak konzumovat těch 500 tun potravin před špačky ?? Krysy ?? - no potěš. Ty kálej slušně do kanálů *1* *1* *1*

    Odstraňte potravu odstraníte špačky.
  • copak špačci,ale takové milionové hejno slimáků,to se ještě bude v dobrém vzpomínat na špačky
    • Jo, jo, slimáci jsou prevít. Zaplavili mi zahradu, celé léto jsem je sbíral a likvidoval a v příštím roce tam byli znovu. Potvory kladly vajíčka do země a tam přezimovaly. Teprve když jsem ty vajíčka zlikvidoval, je pokoj. A přesto se tam občas nějaký slimák objeví.
      • ano slimáky je potřeba zlikvidovat do zárodku

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit