Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Dva gauneři chtěli být presidenty a každý mít svůj stát. 

  • mun.go

    Prieskum: Rozdelenie ČSFR považuje za prínos 45,8 % respondentov

    Bratislava 28. decembra (TASR) – Rozdelenie Českej a Slovenskej Federatívnej Republiky považuje za prínos 45,8 percenta respondentov, z toho 18,7 percenta ho považuje za prínos s určitosťou.  Takmer rovnaký podiel, 44,6 percenta respondentov rozdelenie za prínos nepovažuje, z toho 19,8 percenta si to myslí s určitosťou. 

    V článku jsou další podrobnosti. Podstatné je, že 100-45,8 = 54,2% dotázaných obyvatel SR nepovažuje rozdělení za přínosné

  • novak.vladislav

    Já jsem se narodil na Hané a vždy jsem se především cítil jako Čechoslovák a v tomto přesvědčení také umřu. Nacionalistické vášně některých Slováků, ale i Moravanů(!), mě docela štvaly, ale jak se ukazuje, rozdělení státu byl správný krok. Chápu, že si tím protiřečím, ale když si vzpomenu na žabomyší války o pomlčku v názvu státu, tak si říkám; zaplaťpánbůh, že je to už pryč. Vždyť snad ani Slováci o tu pomlčku nestáli, ale jen tím ukazovali neústupnost České strany. Kdyby československý parlament tu pomlčku schválil, za týden by byl na stole další problém. 

    Oč podle mě šlo - o to, kdo bude mít zisky z rozkrádání (privatizace) průmyslu. Klaus i Mečiar chtěli svůj vlastní stát, do jehož privatizace jim nikdo nebude moci mluvit. Tudíž referendum bylo to poslední co by si přáli. Chtěli Československo rozdělit rychle a bezbolestně, dokud je mamut připravený na porcování ještě čerstvě zabitý, tj. dokud má nějakou cenu. Čeští i slovenští politici dostali svoji poměrnou část mamuta k naporcování a hody mohly začít.

    Politici z té doby zázračně bohatli a o to jim šlo. Hrdost občanů nad vlastním státem bylo to poslední, co je zajímalo.

    • mun.go

      Pane Nováku, zkuste se zamyslet nad obdobím okolo roku 1989. Je příznačné, že obě Německa se dokázala znovu spojit, ale ČSFR zanikla pro naprostou neschopnost dosáhnout dohody - což se s ČR táhne dosud. ČR stojí na kořenech nenávisti a rozkladu a nikdy nebude držet pohromadě. 

      • novak.vladislav

        Co míníte tím: "ČR stojí na kořenech nenávisti a rozkladu a nikdy nebude držet pohromadě"? 

        Česko stojí na kořenech nenávisti a rozkladu? Zamyslete se naopak vy nad tím co jste napsal.

        • mun.go

          Myslím přesně to, co jsem napsal. Stát se nebuduje tak, že se rozdělí na enklávy - stát má lidi spojovat, ne je rozdělovat. To je přesně to, co ČR neumí. 

          Německo se po sjednocení vrátilo k historickým zemím. ČR přešla na komunistické kraje (nenavazující na historické členění českých zemí), které pro potřebu EU zase spojila do NUTSII (protože kraje jsou pro statistiku EU příliš malé).

          Praha je dnes odtržená myšlenkově od zbytku republiky zcela a ekonomicky je rovněž úplně jinde, což umožňuje vládě žít v jejich fialových iluzích.

          Pokud toto všechno považujete za správný krok, bůh vám buď milostiv.

          • novak.vladislav

            Kdyby byl stát řízen jen a jen z Prahy, asi byste se rozčiloval nad tím, co si ti Pražáci vymýšlejí za hovadiny - byť pražští politici  pocházejí ze všech koutů naší vlasti. Je logické, že vláda musí delegovat svoji výkonnou moc na menší části, tedy kraje, okresy a obce. To není rozdělování občanů!

            Pokud si myslíte, že ano, Bůh vám buď milostiv.

            • mun.go

              Politik, sídlící v Praze ztratí duchovní spojení se svým rodištěm po extrémně krátké době a pak jedná pouze ve svůj vlastní prospěch. V Praze se musí přezpůsobit - jinak by jej tamní společnost nepřijala. 

              Kraje jsou paskvil, ke kterému ČR dospělo za 2 roky vyhnívání definice Vyšších územních samosprávních celků (VÚSC), které měly mít vlastní samosprávu. Místo osvědčených historických zemí s vlastní samosprávou tak vznikly nefunkční drobky, odkázané na finance z hlavního města a úzce vázané na pražskou politickou scénu.

              Vy si vskutku myslíte, že krajský politik má nějakou pravomoc - když je řízen z pražské centrály? Ano, ústava ČR v článku 99 až 105 popisuje územní samosprávu, ale to jsou pouze papírová klišé.

              Jinak - okresy jsou zrušené a existují pouze jako statistické jednotky. Ve skutečnosti jsou jenom zrušené okresní  úřady. A navíc  nám přibyly kromě běžných obcí ještě obce s rozšířenou působností. Neskutečný bordel.

              • novak.vladislav

                Reakce na příspěvek:

                Duchovní spojení se svými sousedy ztrácí člověk ve chvíli, jakmile se stane politikem. Nezaleží na tom, kde sídlí.

                To je tak všechno co k vám mám. Další debata s vámi se mně jeví jako zbytečná.

  • Diwa

    Tyhle dva co jsou na fotografii, ti už měli být dávno v kriminále ! To byl v té době odpad společnosti, kteří začali dělat dílo zkázy.............jenže republika byla plná porevoluční euforie ze svobody a nikdo to tak neviděl, nebo spíše vidět nechtěl.........Po třiceti letech sbíráme všichni to sladké ovce.........

  • vanhorne

    Vážení spoluobcané, 

    v nedávné dobe jsem podepsal historicky významné dokumenty pro naši Ceskoslovenskou republiku, to jest, dekrety prezidenta Ceskoslovenské republiky. Tyto dokumenty nám dávají nadeji, že se již nikdy nebudou opakovat tragické události let 1938 a 1939.   Vedom si neblahých zkušeností národa, zejména z druhé svetové války, zanechávám Vám odkaz, ve kterém Vás varuji pred možnými dalšími požadavky za znovuosídlení našeho pohranicí sudetskými Nemci, kterí byli poprávu na základe mých dekretu z naší republiky odsunuti.    Muže se stát, že mé dekrety vydané z rozhodnutí vítezných mocností druhé svetové války, budou odstupem casu revanšisty prohlašovány za neplatné.Muže se stát, že se najdou „ceští vlastenci“, kterí se budou sudetským Nemcum za jejich odsun omlouvat a že budou nakloneni otázce jejich návratu.Nenechte se oklamat a jejich návratu nedopustte. Hitlerové odchází, avšak snaha o ovládnutí Evropy Nemeckem zustává. 

    ☻Mohou se najít i vlastizrádci, kterí budou opet usilovat i o odtržení Slovenska od Ceské republiky. Bylo by to pošlapání odkazu našeho prvního prezidenta Ceskoslovenské republiky T. G. Masaryka a spoluzakladatele M.R.Štefánika. Vedlo by to k zániku obou našich národu. Nezapomente, že mé dekrety se týkaly i potrestání vlastizrádcu, že mají trvalou platnost a potrestejte všechny prípadné vlastizrádce at je to kdokoliv, a v kterékoliv dobe." 

    Váš dr. EDVARD BENEŠ 

    Praha, kveten 1947

  • To se pozná až vymřou všichni pamětnici ....

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit