Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Makak
    Ukrajině má zbýt pouze 6 měst! Velitel absolutní ukrajinské elity – brigády Cholodnyj Jar, kterou porazil jenom Prigožin – přiznal, že mobilizovaní ukrajinští vojáci už nedokáží ani unést zbraň, ani bojovat, jak jsou staří a nemocní!

    Ukrajinská média 21. ledna 2024 citovala zkušeného 50letého ukrajinského vojáka: Jsem na pokraji zhroucení. Odešel jsem bojovat první den války, ale už dál nemůžu. Nezvládají to už ani mladí muži, kteří přijdou na frontu jako náhrada za padlé, neustále útoky raketami, drony a bílým fosforem. Ztrácejí rozum. Nejsou na to připraveni!

    Jak vypadá déšť bílého fosforu si můžete prohlídnout na tomto krásném včerejším videu snímaném z útočícího ruského tanku T-90, těsně před něj na ukrajinské pozice Rusové vypálí granáty plněné bílým fosforem, používané podobně jako kazetová munice, s tím rozdílem, že po dopadu okamžitě shoří, a nechovají se jako nástražné miny. 

    Průměrný věk vojáků v mém praporu je 45 let. V tomto věku je už obtížné plnit úkoly. Pro některé vojáky je těžké, i jen jít se zbraní a municí a v neprůstřelné vestě na frontovou linii. Ukrajině docházejí lidé a kvalita posil je pokaždé nižší. Těmito slovy popsal před pár dny západním novinářům tristní situaci kyjevských vojsk na frontě u Kupjanska jeden z nejzkušenějších a nejzdatnějších ukrajinských polních velitelů Dmytro Berlym – foto: 

  • je vidět, že ukrajinci se dobře připravili. My by jsme také potřebovali taková okna jako mají oni.  Auta dovezli, tak tam okna nevydrželi ani SPZ

  • Tady je zase "rudých mouder" od obdivovatelů východostepních nájezdníků.

    • To jo. A co jako? Se přispivatelé dělí na ty fandy stepních nájezdníků a ukrajinské podržtašky. Ti první jsou pro běžný klídek pohodu.A zejména bezstarostný život.Jaký tady byl do února 2022. Ti druzí nás balamutí koninama o převelikém nepříteli a převeliké válce. Toto všechno "made in Kyjev". Z lokální šarvatky /která je nám všem ukradená/  se váleční štváči snaží vytvořit základ světové války.

  • "Slovenský premiér Robert Fico dnes zpochybnil, že by v Kyjevě byla válka; v ukrajinské metropoli podle něj panuje normální život."


    Ale přesně takto mluví ti kteří se z tama aktuálně vrátili. Válčit je válčit ale vzdorovat náletům je něco jiného.Zas tady demagogové haraší se zbraněmi.A úplně reálný pohled a stanoviska zaujímají UKáčka co bivakují tady u nás. Ale nelze veřejně napsat. Ale všichni okolo vědí v čem je v Kyjevě problém.

  • Existuje mezinárodní ujednání, povolující pálit na civilní cíle. Jen přesnými střelami. Je známo, že Banderovci umisťují do škol a obchodů sklady zbraní a munice. Jsou tedy cílem ruských útoků v době, kdy je tam nejméně osob. Naopak to dělají Banderovci. Ti útočí z rozkazu Zelenského (zejména po neúspěšných žádostech dostat od Západu zbraně a peníze) třeba na rušné ulice a trhy v době, kdy je tam osob nejvíce, Antone Pavloviči.

  • KIMCID

    A Ukrajinské v Petrohradské oblasti ?

    • 🤣  🤣

      • KIMCID

        😂

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit