Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Tak nám tady pepan novák ze záhonu ředkviček zas kvalitně zasyčel. Hochu ale proč v tom textu pořád syčíš?

    "Ukrajincům docházejí rakety: Zásobování je problém, hrozící ztráta kontroly nad nebem"  .........   Tady toto je nadílka.Tady toto je klíčová informace. Kyjevští střílejí na kde co.I holub může být nepřítel.A to jsou výsledky. U nás ve fabrikách se jede na 3 směny, platíme to my všichni a pořád je málo.Už aby se konečně řeklo DOST. Za svoje si bojujte.Už jen za svoje.

  • Ignorujíc příspěvky hlupáků psané žlučí, existuje varianta, že by vyzbrojování, výcvik a dodávky munice mohly být brány jako aktivní účast ve válce.

    Až se skot (k.áva je prý nevhodné slovo) ožene ocasem, nejspíš to odnese první neopatrná a drzá moucha. Mezi mouchami považovaná za hrdinu. 

    • mun.go

      ...varianta, že by vyzbrojování, výcvik a dodávky munice mohly být brány jako aktivní účast ve válce.

      To není varianta - to je skutečnost.USA totiž po roce 1928 změnily svou rétoriku a pravidla tak, že ačkoliv dříve uznávaly přísnou neutralitu: "Dokud si neutrální země přeje bezpečně využívat výhod své neutrality, musí ve všem projevovat přísnou nestrannost vůči válčícím mocnostem; pokud by totiž zvýhodňovala jednu ze stran na úkor druhé, nemůže si stěžovat, že s ní tato strana jedná jako s přívržencem a spojencem jejího nepřítele. "

      Nyní hovoří takto (viz zde): "Kdyby se tato válka odehrávala v roce 1922, a ne 2022, měl by Putin dobrý právní argument a základ pro tvrzení, že se Spojené státy a další země mohou stát účastníky konfliktu tím, že dodají zbraně Ukrajině. Ve starém světovém řádu, který existoval před rokem 1928, byly hospodářské sankce proti válčící straně a dodávky zbraní jedné straně, a nikoli druhé, porušením povinnosti neutrality. Když se však státy v roce 1928 spojily, aby zakázaly válku, a v roce 1945 tento závazek potvrdily v Chartě OSN, vytvořily Nový světový řád, v němž síla již není správná a v němž státy mohou poskytnout zbraně a další podporu státu, který byl nespravedlivě napaden, aby se mohl bránit". 

      Farizejsky se přitom zaštiťují Chartou OSN, kterou samy nedodržují: "(1.) udržovat mezinárodní mír a bezpečnost a za tím účelem konat účinná kolektivní opatření, aby se předešlo a odstranilo ohrožení míru a byly potlačeny útočné činy nebo jiná porušeni míru a aby pokojnými prostředky a ve shodě se zásadami spravedlnosti a mezinárodního práva bylo dosaženo úpravy nebo řešení těch mezinárodních sporů nebo situací, které by mohly vést k porušení míru; (2.) rozvíjet mezi národy přátelské vztahy, založené na úctě k zásadě rovnoprávnosti a sebeurčení národů, a činit jiná vhodná opatření k posílení světového míru; (3.) uskutečňovat mezinárodní součinnost řešením mezinárodních problému rázu hospodářského, sociálního, kulturního nebo humanitního a podporováním a posilováním úcty k lidským právům a základním svobodám pro všechny bez rozdílu rasy, pohlaví, jazyka nebo náboženství; soulad úsilí národů o dosažení těchto společných cílů.

      Takže ano, pravidla se musí dodržovat a svět má být založen na pravidlech - pokud jsou to naše (rozuměj euroatlantická) pravidla. 

  • Jestliže ruSSácko něco odsuzuje - je vidět že to děláme velmi dobře.

    Ta zpa...ělá ruSSácká komouš. ču.a může žvástat co chce. Vždyť velmi dobře víme, že co vyleze z prolhané ruSSácké dr..ky jen jen lež.

    • O jaký to slušný a vytříbený západní jazyk 🤣🤣🤣

    • A co ti vtloukají ušáci do te tvé blbé kebule je pravda, že?

      • To jsou bratři novakové, oba primitivové; josef je sprostější, zatímco vladislav se se svým slovníkem snaží budit dojem certifikovaného, což se mu příliš nedaří. 😐

        • Měl bych dodat, že být jednoduchým/primitivním člověkem není nic špatného. Je to pro život mnohem výhodnější nežli býti komplikovanou osobností s vysokým I.Q., ale bez sebereflexe. 😐

        • novak.vladislav

          Pane Květoni, já vám někde nadával, nebo vás urážel? Ne, tak proč to děláte vy spolu se svými souvěrci? Napsal jsem někde o vás, že jste primitiv? Nenapsal, tak se zdržte urážek!

  • Makak

    Jo, jo Marijo Vladimirovno jednou už jsme vyráběli zbraně proti Rusku. Historie se prostě opakuje, hlavně ta hnědá...

    • alicia1

       Behem okupace nacistickym Nemeckem roky 39-45, Ceskoslovensko muselo vyrabet zbrane pro okupanty.

       Stejne tak se muselo chovat behem okupace nacistickym Sovetskym Svazem roky 48-90. Okupant, jak se lidove rika je swina. Takze bratri rusofilci a sestry rusofilcky, klidek.🤣

      • goyim

        "nacistickym Sovetskym Svazem"

        Tady má někdo v hlavičce trošku guláš.😂

        • mun.go

          Ne, ne - Alicia správně postřehla, že někteří autoři považují komunismus za formu nacismu.

          Ludwig von Mises ve své knize Socialismus označuje pokusy o pozměnění všeobecně přijímané definice socialismu za snahu o jeho ochránění před nevyhnutelnou zdrcující kritikou. Doslova píše: „Socialistické hnutí často mění názvy pro svůj vysněný cílový stav. Každá zdiskreditovaná nálepka je nahrazena novou, která opět vzbudí naděje na řešení neřešitelného základního problému socialismu.“ Podle něj jediným skutečným ukazatelem toho, zda dané myšlenky jsou socialistické či nikoli, je pouze typ vlastnictví, které daná ideologie preferuje. Cílem socialismu je tak transformace vlastnictví výrobních prostředků ze soukromého vlastnictví k vlastnictví organizovanému společensky, tedy státem. V duchu této definice pak v pozdějších vydáních zmíněné knihy shrnuje důvody, proč je nacismus pouze radikální formou nacionálního socialismu, který srovnává s internacionálním socialismem, jehož radikální formou je pak komunismus.
          ---
          To je IMHO zásadní omyl.
          Kapitalismus má jediný zájem - maximalizovat zisky individuálních kapitalistů.
          Socialismus naproti tomu jedná tak, aby zisk vedl ke prospěchu společnosti.
          Samozřejmě v žádném státě neexistuje čistý kapitalismus ani čistý socialismus - vždy je to ovlivňováno státní mocí.  

      • mun.go

        Tím chcete říci, že nyní je ČR okupovanou zemí a tedy že vyrábíme zbraně ve jménu euroatlantických hodnot?

  • V Česku se ve zbrojovkách vždy pracovalo na více než 150%  !!

  • No a co kdo čekal? Že nám poděkují?

  • Ua si lidi nevyrobí 

  • Děčínská firma vyrábí makety raketometů HIMARS (návnad) a posílá je na Ukrajinu. Vyrábí 35 maket měsíčně. Rusové tvrdí, že sestřelili 140 % HIMARSU, tedy dá se říci, že 40 % budou jen návnady. Jeden Javelin je 4krát dražší, než návnada. Na videu jsem viděl maketu vozidla HIMARS a dále se hovoří o sestřelování návnad - asi myšleno  ničení maket pozemních vozidel.

    • V.V. Putin je špička v konceptuálnosti. Nakonec, když má na úřadech, institucích 90 % proamerických škodičů, tak musí. Umí řídit složité sociální supersystémy. Nyní ledacos může rozhodnout dekrety. Ale dosud není situace na zavedení závazné a vymahatelné státní ideologie, s mantinely. Až ta situace nastane, bude se moci přikročit k realizaci ekonomické reformy. Vítězná válka na Ukrajině - kterou se kolektivní Západ vyčerpal a znemožnil, Agenda 2030 a další výmysly, a odmítání dluhového dolaru stále více zeměmi, jsou velmi dobří pomocníci. Také rozrůstání se například formátu BRICS+, mnohostranné přátelství Ruska s Čínou. USA budou přeformátovány na národní víceazimutový stát. Přeformátovány budou i všechny uměle vyprojektované státy, a těch je mnoho. Minimálně dva unijní státy se odtrhnou. Budou to tam mít kruté a krvavé, jak někteří politologové v vědí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit