Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Byla to Rudá armáda,která nás osvobodila a nikdo s tím nic neudělá.Kdo osvobodí hlavní město,tak osvobodil celou republiku.Proto byl boj o Berlin a čtyři zóny.
  • Ťuk,ťuk na čelo.Dnešní střední a mladší generace má většinově jasno.Jejich vymývání mozků politiky ve spojení s médií-o SSSR a poté i o Rusku.Je tkařka zbytečné vnucovat názor starší generace naši mládeži,že nebýt vítězství především sovětské armády nad německým fašizmem,tak by mnoho mudrlantů -zde na internetu- nebyla,neboť by je neměl kdo započít.Vše se zlehčuje lhaním,výmysly a zahleděním se na Západ.Přesně tak,jak naši otcové a matky byli celé generace připoutáni k sovětské zemi,teď totéž jejich děti dělají opačně.Historická pravda se nedá v jediném okamžiku převrátit a zadupad do prachu dějin.Jednou to bude mnoho našich občanů mrzet,jak jsme byli nevděční a zlí vůči současnému Rusku.Může se klidně stát,že velmi brzy budeme potřebovat jeho pomoc.To netvrdím z nostalgie,to říká zdravý rozum
    • Ťuky, ťuky na hlavu, já už si na babu nehraju! Ne všichni starší lidé vzpomínají s nostalgií na ruskou okupaci. Ale mne by zajímalo, proč si Rusové, či rusofilové tak rádi dávají anglicky znějící nicky? Proč ne třeba Čurila Plenkovič? Jejich (Vaše) názory by tak byly hned pochopitelnější.
      • Za co ty mínusy? Čurila Plenkovič není nadávka, je to, stejně jako Ilja Muromec, bohatýr, hájící hranice proti Tatarům, mýtická postava z ruských Bylin (a ruské Byliny zase nejsou nějaké kytky, ale ruská obdoba Starých pověstí českých), takže to by měl být vzor pro obhájce všeho ruského. Jenže ti "obhájci" mají obvykle své vědomosti jen ze sputniku a podobných hodnotných zdrojů a obvykle ani neumí rusky. *3*
        Mimochodem, kdyby pan Doubrava (a spol.) chtěli přispět jen na obnovu pomníku do původního stavu, tj. necpat na něj nové cedule, určitě by to nevyvolalo tolik "vášní" a dokonce diplomatickou roztržku. Jenže pan Doubrava je velký politik, musel se předvést, jako velký přítel Ruska, tak teď tam má i ceduli se svým jménem. Pan Doubrava své jednání snad nedomyslel - nebo byl jeho záměr rozeštvávat českou veřejnost? Všichni zde nemají tak krásné vzpomínky na Rusy jako on, nezkalené ani 21 lety přímé okupace!
    • Zde se jedná o nebezpečný precedens. Za chvíli by takové docela až chorobné uctívání mohl chtít každý cizinec, a nemusí to být žádný svědek doby ani přímý potomek, prostě jen stěžovatel. Nemuselo by to být ani v Čechách. Jenže poznejte, jak to dotyčný stěžovatel myslel. Diplomaticky? Nebo snad ctí staré časy natolik, že by klidně Čechy i ponížil? Každá velmoc se snaží ukázat nadřazenost a respektuje jen své lidi. Myslím, že pokud a dokud jsme svobodní, měli bychom to také projevit svobodným názorem (bez urážky) a svobodným chováním (bez ničení) ne podkuřováním, protože se nám to dosud nikdy nevrátilo. Na každém je, jestli půjde na Východ, na Západ, někam jinam, nebo zůstane, kde je.
    • vanhorne
      "Je tkařka zbytečné vnucovat názor starší generace"
      Ty jsi teda sila soudruhu, Ťuk,ťuk politruku.Tak proc tady vnucujes ten svuj bolshevicky jako jediny a ten pravy?Jste k smichu vy Gottwaldovi politruci a pohrobci se svym vykladem vylhane ( nebýt vítězství především sovětské armády) valecne historie.Ta legracni zminka o zdravem rozumu znamena, ze ho nekomu stari posramotilo?Mel ses asi jako prase v zite, za stareho tebou tak oplakavaneho regime?Pro velkou vetsinu radovych nebolsheviku to byl jeden velky pracovni tabor, obehnany ostnatym a elektrickym dratem a minovymi pasmy.Hlidali ho politicky zpracovani magori s kulomety a samopaly, kteri za kazdeho zastreleneho ubozaka ktery se pokousel opustit ten vas bolshevicky raj, dostavali penezitou odmenu, opustaky a vyznamenani.Mozna to ta tva starim narusena memory uz vygumovala? Tak si ty sve nostalgicke oblbovaci kecy bez vykecavat svym soudruhum v domovech duchodcu a v PLnach, soudruhu nostalgicky pohrobku.
    • .....odvoláváte se na zdravý rozum.....v čem konkretně spatřujete tu potřebu velmi brzké pomoci ?
      ....historická pravda se nedá v jediném okamžiku převrátit a zadupat do země. Váleční vítězové si rozdělili Německo. Je na Vás, zhodnotit podle historické pravdy výsledky poválečné obnovy v jednotlivých spojeneckých zonách.
  • Se Sovětským svazem na věčné časy a nikdy jinak!
    • Sovětský svaz – náš vzor
    • Socialistickou výrobou k lepšímu zítřku!
  • vždycky problémy ale když se na něj zadupalo, poslušně stáhlo prapor a bez okolků kapitulovalo.
  • Upřímně - jejich starosti bych chtěla mít...
  • Nejvíc si myslím že hledat hvězdu je nejlepší po sběrnách šrotu,asi stejně jako kdysi jmenovky ze hřbitova u Terezína.
  • Tak vás tu máme, bratři z krve Kainovy,
    poslové noci, která do zad bodá dýku,
    tak vás tu máme, bratři, vnuci Stalinovi,
    však ne tak jako včera, dnes už bez šeříků,
    však díky za železné holubičky míru
    a díky za polibky s chutí hořkých mandlí,
    v krajině přelíbezné zavraždili víru,
    na cestě rudé šípky jako pomník padlých.
    • Vám poděkování a vřelá objetí
      za provokování a střelbu do dětí,
      a naše domovy nechť jsou vám domovem,
      svědky jsou hřbitovy páchnoucí olovem.
      Vím, byla by to chyba - plivat na pomníky,
      nám zbývá naděje, my byli jsme a budem,
      boľšoje vam spasibo, braťja zachvatčiki,
      spasibo bolšeje, nikogda nězabuděm,
      nikogda nězabuděm!
  • https://www.novinky.cz/kultura/433907-zemrel-rusky-basnik-jevgenij-jevtusenko.html
  • Je to zneuctění památky padlých, je lhostejné, zda z východu nebo západu. To by si měl každý drban uvědomit, dýchá totiž díky těm padlým. Reakci ruského velvyslanectví se nedivím.
    • Táhni do toho ruskýho chudobince ty rudej kašpare *11*
    • vykálet si jim na ty hroby, okupanti, s jejich pomocí nám komunistická chátra zničila tak krásnou vlast

      už nikdy, smradi ruský
      • vanhorne
        "vykálet si jim na ty hroby"
        Pomateny civil, civilni krysa ktera nepoznala vojensky zivot, by chtela kalet no hrob nejakeho padleho vojaka?Seber vojaky z deseti ruznych armad, stahni s nich uniformy a pak zjisti, ke ktere armade kazdy z nich patri a pak ukaz na ty dva kteri tu valku zacali.Pak muzes mudrovat o vojacich, ty okraso civilniho zverince.Na nase vojaky kteri se po osvobozeni vratili ze zapadni fronty, take hodne domacich hrdinu kalelo, mozna tvuj fotr take a mas to po nem.
  • mun.go
    Vojenská pietní místa (nejen z 2. světové války), Česká republika (Ústecký kraj, okres Ústí nad Labem) viz:
    http://www.vets.cz/vpm/mista/okres/68-usti-nad-labem/
    ---
    George Santayana:
    Ti, kteří si nepamatují minulost, jsou odsouzeni k tomu, aby si ji zopakovali.
    ---
    Tímto citátem se ovšem ohání antikomunističní bijci iniciativy "Proti ztrátě paměti", viz
    http://www.protiztratepameti.cz/
    ---
    aniž by v nejmenším připustili, že i oni se mohou mýlit. Historii totiž, jak známo, píšou vítězové.
    • brzo se dovíme že to osvobodili američané :D

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit