Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • To je tedy logika, hodná vypatlanců z Kyjeva: vy nám dáte prachy, my vás za to majznem po hlavě!! A to proč? Proč utíká 95 % branců do ciziny, aby nemuseli nastoupit do ukrajinské armády (viz článek na tomto serveru)? To přece postrádá jakoukoliv logiku kromě toho, že dokud to půjde, bude si Porošenko a spol. mastit kapsy a pak ...po nich potopa?
    • Mladí Ukrajinci pracující v ČR se třesou strachy, aby ukrajinské orgány nezjistili místa jejich pobytu, které často mění. Ve vedeníUkrajiny jsou samí cizinci např. Gruzie, Polska, USA a dalších zemí. O čem to svědčí. Ukrajinci nejsou schopni si vládnout sami. Proto potřebují cizáky, kteří zkázu země dokončí.
      Žádný stát na světě by neposkytoval výhody podrazákovi.
  • Nevím co si o tomto článku mám myslet.Já budu pomlouvat Rusy na každém kroku a když se na mě západ vy...vč.USA tak budu chtít,aby mi dluhy Rus odpustil.Škoda,že tady není již Dikobraz ,to by bylo na titulní stránku.
  • Ten Kyjev je snad celej zhulenej... *15* *15* *15*

    Nebude odpuštěno nic, budou platit, pokud ne, v zimě si můžou zatopit třeba parketama... Šašci.

    Je mi líto pouze obyčejných lidí, kteří na to bohužel doplatí nejvíce...
  • Nemohu si pomoci, ale ukrajinci jsou asi ten nejhloupější a nikdy poučitelný národ. Před II. světovou válkou se vyvraždovali s poláky, potom přišel Stalin s komunisty a začalo vyvraždování ukrajinců Stalinem. Když začala válka, tak se ukrajinci z nenávisti vůči komunistům dali na stranu Hitlera a plnili roli SS. Vyvraždovali židy, bonzovali na sebe a tak se vraždili i mezi sebou. Chtěli samostatnou Ukrajinu. To jim ale Hitler nedovolil a tak je začal vyvraždovat i Hitler. Pak po Stalingradu, kdy němci ustupovali se rusáci začali mstít za to, že ukrajinci bojovali po boku Hitlera. Všichni jsme slyšeli o Banderovcích. Ti se ke konci války snažili dostat do americké zony s nadějí, že po porážce Německa začne nová válka západu proti komunistům. To se ale nestalo. Banderovci byli poraženi, Stalin dál plundroval Ukrajinu a posílal lidi na Sibiř. A jaký je výsledek toho všeho? NIKDO NEMĚL ZÁJEM O UKRAJINCE: Bojovali proti všem a ve finále se na ně všichni vykašlali. Ukrajina se z toho nepoučila. Nyní se nechala zlákat vidinou blahobytu v EU a tak chtěla dovolit, aby byla americká (NATO) základna na Krymu, přímo u hranic Ruska. Naletěla na sliby západu a zinscenovala Majdan, který se vymkl z rukou. Dnes je tam občanská válka mezi těmi, co chtějí do EU a těmi, co chtějí k Rusku. Zničili si zemi a budou odkázáni na život v chudobě na dalších 50 let. A kdo jim pomůže????? EU a USA se na ně vykašlou a nedají jim nic, ani víza do EU. Rusko si jen počká 20 let až zničená Ukrajina padne na kolena a bude prosit, aby se mohla přičlenit k Rusku a mít tak platy, důchody stejné jako budou mít rusové. Jo, komu není rady, tomu není pomoci!!!
    • Souhlas... (y)
  • V souvislosti s připravovanou finanční pomocí Ukrajině se mnozí lidé domnívají, že to znamená, že budou muset doplácet na chudé Ukrajince právě tak, jako prý doplácejí na chudé Řeky.
    Podobné obavy lze jednoznačně rozptýlit. Ukrajinci, kteří skutečně žijí ve velmi skrovných poměrech, nebudou mít z půjček směrovaných jejich vládě s nejvyšší pravděpodobností bezprostřední prospěch.
    Lze předpokládat, že většina peněz, které z Evropy na Ukrajinu poplynou, bude použita stejně tak jako v Řecku na uspokojování požadavků převážně zahraničních věřitelů.
    Jak za Janukovyče, tak za jeho předchůdců emitovala Ukrajina dluhopisy ve velkých objemech. Peníze získané za jejich prodej byly využity všelijak, k zastavení chudnutí většiny společnosti to však rozhodně nevedlo. Datum splatnosti velké části dluhopisů se blíží, nesplnění závazků hrozí bankrotem státu.
    Struktura majitelů dlužných cenných papírů je k nedohledání. Můžeme se jen dohadovat, kolik je mezi nimi finančně silných skupin ruských, amerických, anebo třeba čínských. Jisté je jen to, že běžné ukrajinské domácnosti dluhopisy nevlastní.
    Pokud jsou mezi vlastníky ruské banky, nasype jim Evropa plnými hrstmi peníze. Jinak by se kapitálové toky, o které tu jde především, zhroutily. Řeči o sankcích pro Rusko, o bojkotu jeho zboží, o vyřazení Ruska z různých tendrů, ponechme politikům a raději se neptejme, jsou-li tak rafinovaní, anebo tak naivní.
    Finanční ústavy a instituce, které Ukrajině půjčí tentokrát, budou poskytnutí úvěrů podmiňovat strukturními reformami v zemi. V podstatě to znamená, že si vynutí, aby byly odbourány třeba i jen zárodky sociálního státu, který se zde zatím nestačil ani ujmout. Sociální škrty naordinované Řecku byly podobně drastické a postihly všechny, snad jen s výjimkou velkých firem a bohatých neplatičů daní.
    Na obyčejné Řeky ani Ukrajince nenadávejme. Další a další půjčky, které budou jejich země dostávat, neskončí v jejich kapsách. Právě naopak, na jejich úkor se bude platit splácení půjček právě tak, jako se z jejich kapes platily úroky plynoucí šťastným majitelům dluhopisů.
  • Ukrajina si způsobila svoji současnou situaci sama. Díky ní a zájmům EUSSA se ocitá svět na pokraji nukleární války. Jak vůbec může mít někdo tu drzost chtít po Rusku jakousi pomoc Ukrajině? Takovou nepříčetnost může z ústního vylučovacího otvoru vypustit jen pacient psychiatrie nebo ten, kdo tam patří. *11* *12* *11* *12*
  • jestli by spíš neměli založit fond na splácení svých dluhů... a to, že jim Rusko nepomůže je opravdu paráda, už jsem si myslela, že jako vždy bude Rusko přehnaně velkorysé, ale ne, poučilo se, skvěle.

    Cvičte, Ukrajinci, jen cvičte... a nezapomeňte a plaťte *15* *15* *15* *15*
  • Ukrajinci by měli popadnout vidle a tu kyjevskou nazichásku vypraskat a vyházet z oken...
  • Vtipné *4*
  • dobře

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit