Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Před nedávnem jsem si naštěstí přes srovnání na https://www.5nej.cz/srovnani-dodavatelu-plynu/ našel nového dodavatele plynu a ceny si na rok nechal zafixovat, takže se mě tyto případy šíleného nárustu cen zatím netýkají a doufám, že mezitím se situace s plynem uklidní.

  • Usa a Západ = sankce

    Rusko = protiakce


  • Eurosojuz ruský plyn nechce a nepotřebuje. Tak proč by nás měl trápit nějaký plynovod z východu. Proč se děsit zavřením kohoutu v Rusku, když hojně plynu přivezou lodě z USA?  Nebo nám soudruzi v Bruselu sebrali krajíc chleba z ruky s tím, že nás nasytí krásnou americkou houskou, která je ale jen na obrázku?

  • Eurosojuz ruský plyn nechce a nepotřebuje. Tak proč by nás měl trápit nějaký plynovod z východu. Proč se děsit zavřením kohoutu v Rusku, když hojně plynu přivezou lodě z USA?  Nebo nám soudruzi v Bruselu sebrali krajíc chleba z ruky s tím, že nás nasytí krásnou americkou houskou, která je ale jen na obrázku?

  • mun.go

    "Aby byl rusák potrestán neodběrem plynu." nutno upřesnit "přes NordStream". Přes Ukrajinu nechť proudí plyn dále a  jsou za tranzit inkasovány peníze ...

  • On se nám zrodil nový nepřítel.Je úskočný,zákeřný a podlý. Nezná bratra. Sedí v Kyjevě. Začátkem července požádal hlasitě a oficiálně Kanadu, aby nevracela opravené turbíny do systému. Aby byl rusák potrestán neodběrem plynu.Plynu který je pro nás nepostradatelný. Od té doby se taktizuje. Takže my se válečnému štváči staráme o matky s děckama.Mají tady královské kapesné, byty a stravu zdarma.Rajtujou si neomezeně po republice.I když jsou v drtivé většině od Užgorodu. A tady ten se nám snaží ještě přitnout? Hochu ale my ti tady kašleme na sankce a utahování kohoutku na UT. My jseme tady nikoho neprovokovali ani nechceme válčit doposledního ukrajince. Potřebujeme především klidnou nastávající zimu.

  • 1 + 1 = ?

  • Napsal jste to dobře. Hledala se záminka tak dlouho, až se to povedlo. Logické souvislosti už tak zřejmé nejsou. 

  • goyim

    Machiavellistická praktika "novinářů" pokračuje. O šroubování cen se píše jen v souvislosti s Ruskem, druhá strana se kompletně ignoruje včetně příčin. Jak sem psal minule - jedná se o tzv. lhaní opomenutím, běžná to praxe v západních propagandistických médiích.

  • goyim

    Važ slov, Rejdim je zdejší expert. Živě si pamatuju jeho ekonomickou "analýzu" o tom, jak Rusko žádnou invazi neprovede.

  • goyim

    Řekl vrchní plynař.

  • Nejen Rusové šroubují ceny. Dělají to naší pekaři, pěstitelé, chovatelé a všichni. Za chvíli bude krajíc chleba s máslem přepych na operativní leasing. 

  • To bylo řečí, že Ruský plyn nepotřebujeme, ale když se kvůli blokování opravy turbín plyn pozastavuje, tak kvičíme jako podsvinče, jak to, že plyn neproudí. Tak se již rozhodněte co chcete. Má se plyn úplně zastavit? Má plyn opět proudit na plno? Rusko nikdy plyn nezastavilo. To jen Evropa blokuje normální proudění plynu. A jsem zvědavý jak bude Brusel vysvětlovat mrznoucím Evropanům, že to EU myslelo jinak.

  • plyn pouzivaji pouze hlupaci a komunisti

  • mun.go

    A oblíbený pravičácký trik (utahování opasků) jako evergreen emeritního prezidenta prof. Ing. Václava Klause, CsC.:

    Musíme si utáhnout opasky. Vláda se veze na vlně populismu a nezodpovědnosti

    28. 7. 2022, 15:59 Jan Martinek, Právo

    Bývalý prezident Václav Klaus v rozhovoru pro Novinky.cz tvrdě zkritizoval chystaný deficit státního rozpočtu i ekonomickou politiku kabinetu Petra Fialy. Vláda by podle něj měla vysvětlit lidem, že je potřeba utáhnout opasky.

  • Ještě je tu Nordstream 2, z ruské strany komplet připravený k okamžitému spuštění. A blokuje ho německý establishment, který se bojí Američany s jejich protiruskými sankcemi poslat do zádele. To i Merkelová měla na to větší koule než současný neschopný kancléř. Ten radši svým vlastním lidem naordinoval úspory na topení a teplé vodě. Evropa se musí zbavit amerických lokajů ve vládách, jinak to bude průšvih.

  • mun.go

    Velmi podrobný článek o problémech s turbínou pro NordStream 1 najdete tady.

    Pokud by všechno probíhalo jako v běžném roce, byly by v polovině července všechny turbíny opravené a namontované zpět na místě a po plánované odstávce a bezpečnostní kontrole by plynovod NordStream1 najel na plný provoz a Evropa by mohla začít plnit zásobníky. 

    Letos ale má celý proces už dva měsíce zpoždění a situace je taková, že v provozu jsou jenom dvě turbíny. Jsou to ty původně záložní, které během roku málo pracovaly. Všechny ostatní už mají natočené povolené penzum pracovních hodin, po kterých je předepsaná bezpečnostní profylaktická údržba. Dvě už jsou nabalené v kontejnerech, připravené na odvoz, další stojí a čekají na vývoj situace.

    Plynovod NordStream1 nyní jede na dvě turbíny, tedy ca na třetinu. Až se vrátí opravená turbína (prý v srpnu) a ulehne na své místo, bude možné plně obsluhovat jednu trubku, a plynovod pojede na polovinu. Další zvýšení výkonu závisí na opravě ostatních turbín v Kanadě. Pokud se turbíny opraví, rozjede se další trubka, až se vrátí na svoje místo. 

    Pokud se oprava nedohodne, mohou současné turbíny pracovat na plný výkon do konce ledna, mezitím si natočí povolené penzum pracovních hodin a RosTechNadzor a RosTransNadzor je nechají vypnout z bezpečnostních důvodů. Na NordStream1 se totiž používá v potrubí extrémní tlak, kompresory musí "ufouknout" vzdálenost 1200 kilometrů až do Německa na jeden fuk.

  • mun.go

    "USA tam dobře drží Sověty pod krkem v tom teritoriu jihovýchodní Asie zvýšenými dodávkami plynu" - jak dlouho myslíte, že USA ten břidličný plyn vydrží ?

    "... gigant EU v obnovitelných zdrojích jednička na světě ..." a odkud se asi tak berou ty fotovoltaické panely? Ty rostou v evropských listnatých lesích?

    Až velké Německo dokončí neprostupnou offshore větrnou zeď v Severním moři, to bude krása ... ony ty větrníky ve velkém množství také škodí (jako ostatně všechno nepřiměřeně použité) ...

    Messing With The Environment - To Fight Climate Change - Wind Farms Are Altering The North Sea

    A team of researchers led by Nils Christiansen from the Helmholtz Center Hereon has published a study on the impact of offshore wind farms on ocean dynamics. The focus was on weakening wind and the accompanying changes in the physical conditions of the affected North Sea areas.

  • mun.go

    ... " Bez ruského plynu se v nejbližších letech NEOBEJDEME "...

    No oni dovedou Rusové také moderní atomové elektrárny s rychlými množivými reaktory, které jsou ve výrobně - produkční fázi (Belojarsk, Ševčenko)  - což tak úplně neplatí o Korejcích ani o Francouzích (ti mají jenom prototyp).

  • Kdybys nekecal...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit