Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Karel

    Důchodový  účet nepíši schválně fond(byl to rozdíl mezi příjmy do důchodového fondu a výdaji od roku 1986 měl každý občan svůj důchodový účet a i předtím se mu strhávala částka která se počítala od roku 1986) byl na počátku 90let v plusu o 386 miliard korun jenže pan Klaus si vymyslel že účet je zbytečně veliký a tak dluhy v rozpočtu sanoval z důchodového učtu kdyby se peníze důchodců tenkrát investovali třeba v zahraničí byl by dnes přebytek i při opatrném hospodaření na důchodovém účtu přes 6 biliónů korun. Topolánek už z důchodového účtu odebral dalších 60 miliard(dnešních asi 400 miliard), a snížil důchodové  pojištění, Kalousek dalších 40miliard(dnešních cca 80 miliard).

    Takže není to poprvé co byl odebrán důchodcům jejich zákonný nárok. Navíc ("pravicový") Kalousek zvýšil DPH z 19 na 21 procent tedy nepřímé daně a tvrdil že je to kvůli vyrovnání důchodovému účtu. 

    Inu když vládne "česká pravice( mezinárodní ultralevice)" je výsledek předem jasný. Navíc nikdo neví kde zmizely peníze z Malé privatizace které byly primárně určeny také do důchodových fondů.

    • Karel

      Dodnes mám lístek kdy jsem v 3ročníku učení byl na brigádě celý ročník už byl také částečně placený tedy v roce 1973 a na důchod jsem tenkrát platil 400kč měsíčně což bylo tenkrát hodně peněz.

  • Super ilustrační fotografie. Roztopášní a přeplácení penzisti už neví co by roupama dělali.
    Ubozí lidé v produktivním věku ať šidí stát, jak mohou, pořád mají málo. Mladí, kteří nemají kde bydlet a ztratili perspektivu, že si prací na bydlení vydělají by měli dvakrát zvážit, koho  budou volit.

    I když Fiala a jeho nohsledi klidně slíbí každému bungalov v dojezdové vzdálenosti od práce. Nakonec ukazují každý den, že lhát umí precizně. 

  • Líbí sem mi, že když několikráte do roka vyvstane zákonná povinnost valorizovat důchody, tak jsou důchodci označovaní za parazity. Tak nějak se zapomnělo na valorizované platy všech činitelů, ale to nejsou paraziti, to jsou spasitelé. Teď ale vyvstala otázka: Kdo zavinil ten devalvační sešup  důchodci a nebo činitelé??? HALEJUJA!!

  • Holt, to co Bureš za své vlády rozfofroval, to se teď musí ušetřit. To ale mnozí milovníci koblih nechápou.






    • Á fašista občan byl někde v kostele a kázá  o burešovi, ale nějak zapoměl že ta jeho ODS je u vesla skoro pořád a kde jsou ty české firmy co přispívali do rozpočtu,  zrušené nebo prodané za zřejmě pěknou úplatu a začárou se nám všichni smějí jak ti chartisti zatočili s komunisty, ale teď máme holou řit a dluhy dřív jsme měli i námořní plavbu. 

    • Máte pravdu. A rovnou ušetřit na našich mámách a otcích, co celý život poctivě makali a odváděli státu léta to, co měli.

      Takovým hlupákům je třeba utnout tipec! Jak by k tomu přišli energobaroni! 

    • Takže podle tebe zákonná valorizace důchodů je rozfofrování Babišem, ale zákoná valorizace platů ústavních činitelů je šetření. No jestli ty nejsi blázen, tak už nikdo.

    • Pokud chce stát "šetřit" tím, že bude nakupovat za stovky miliard zbraně, tak to opravdu nemá s Babišem nic společného.

    • josef.chmela

      Nevím kdo to je ten tvůj bureš ale podle toho, že všechno rozkrad, tak bude zřejmě z jedné ze stran ODS, TOP09, STAN nebo KDU-ČSL. Od Pirátů nebude, ti jsou ještě hloupí a mlátí pouze prázdnou slámu. Ale časem by se určitě od svých vzorů vše naučili.

  • mun.go

    "... o stovky korun" ... to hned lépe zní, než když se napíše "o pár stovek korun".  

    K tomu vláda zvýší důchody například bojovníkům za svobodu ... a sníží starým konunistům, i když také bojovali za svobodu - viz "Prominenti komunistického režimu mají mít od března roku 2024 nižší duchody"

    Celkem se na důchody vyplatí třetina státních výdajů. Důchodový účet přesto zůstane v mínusu.

    Není čemu se divit. Státní kasa se plní také (a hlavně) z daně z obratu - a důchodci neutrácejí, protože nemají peníze. Jde o spojené nádoby: důchod je odložená spotřeba - na to škudlilové zapomněli.

    Důchody se podle zákona pravidelně valorizují vždy od ledna. Dosud se zvedaly o růst cen a o polovinu růstu reálných mezd. Protože výdělky reálně nerostly, v lednovém navýšení se odráží jen růst cen.

    To není tak úplně přesné. Důchod se zvyšuje o inflaci, tedy o procentuální růst cen zboží a služeb v daném období a k tomu se navyšuje o třetinu (do 2023 o polovinu) růstu reálných mezd. Při vyšší inflaci během roku může dojít i k další, mimořádné valorizaci mimo lednový termín.

    Babka na fotce v titulku článku nevypadá, že by zpomalovala ... skutečně trefně vybraný obrázek. 

  • dzixy

    Tak jednou se píše, jak masívně letos / r. 2024 / porostou důchody a jak se důchodci budou dobře mít, potom zase jak budou okradení, ošizení. Zřejmě důkaz "názorové" rozdílnosti našich médií. Ukázka to naprosté demokracie a poctivosti novinářů i politiků.

  • Kladná stránka směšné valorizace: Mnoha důchodcům zaklapne a budou z nich voliči a aktivisté za volbu ANO. K ANO přecházejí dokonce i voliči ODS, SOCDEM, SPD, KSČM a dalších.

  • Důchodce je dnes prezentován provládními médií jako nenasytný parazit, nepřítel moderního kapitalismu. 

    Ještě že ti lidé už se narodili staří a nikdy do systému nepřispívali. Asi bude muset být zahájená jejich řízená eliminace. 

  • Čtvrtek 28.12. hlavní zprávy: prvních pět minut se mluvilo o tom, kolik stojí důchody, kolikrát se důchodcům přidávalo atd, atp.

    Pátek 29.12. hlavní zprávy ČT: prvních pět minut se mluvilo o tom, kolik dostanou přidáno rodiče na rodičovské, kolik to bude stát atrd, atp.

    Ani slovo o tom, kolik si přidali politici, o kolik během krize zbohatli oligarchové, kolik miliard nechávají politici unikat nelegálně ze země.

    Důchodci a rodiče, máme se stydět za svoji nenažranost a měli bychom zřejmě ještě politikům a oligarchům přispět.

    😬😈 😉☹

    • jé dobrej nápad jsem rodič zříkám se ročního platu  Hiii ať se mají chudí buržousti ještě lépe 

  • josef.chmela

    Ani se nedivím, když ho od roku 1990 tuneluje každá ODSácká vláda.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit