Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • V mnoha ohledech je Česká republika schopná nezávislosti (zemědělství, zdroje, energie).
    Na stranu druhou - naše ekonomika je velmi provázána se zahraničním kapitálem. V momentě odchodu z EU nám výrazně klese rating, což může vést řadu zahraničních firem k přesunu výroby jinam. Přeci jen - ani my sami nevíme, jak bychom byli schopni fungovat bez EU, natož zahraniční firmy...
    Horší věcí je spíše to, že česká politika už dávno není věcí politiků, ale určitých jednotlivců a zájmových skupin. Jak chceme znovu vést tuto zemi? Kde chceme sehnat kvalitní odborníky, kteří unesou politickou moc a nebudou si opět "hrát malou domů"?
    Za těch 27 let jsme jako Češi dokázali, že si neumíme dobře vládnout a podstatná část politiků a úředníků nehledá prospěch tohoto státu, ale prospěch svůj.... Kdo z nás diskutujících by zvládnul mít moc a neskončil by jako ti, na které nadáváme?

    Osobně se obávám, že s naší mentalitou nám hrozí spíše divočejší východní model, než kvalitní demokracie.
  • Pořád nám někdo rozkazuje, diktát z Bruselu je neúnosný! CZEXIT se vší parádou a co nejdříve, přestaňte nás strašit, že to nejde. EU budou jen dělat vlny a co, jediní kdo se z toho podělají jsou politici, který parazitují na tom všem. Češi to zvládnou a bude nám lépe!
    • podivej na británii jak je straší cameron
  • http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Jsme-bohati-a-slabi-A-ti-kteri-toho-chteji-vyuzit-uz-pochoduji-Vedeni-EU-je-jako-betonove-hlavy-z-KSC-varuje-Jaroslav-Basta-434234
  • http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/402827-erdogan-zopakoval-ze-turecko-nezmeni-zakony-kvuli-eu.html
  • je teplouš, nejteplejší z teplejch!!!
    • souhlas *3*
    • no nekecej, jak jsi se to dozvěděl ? *8*
  • Na Ruského deebila a teplouše BTWho si pozor dávat nemusíte,.

    Tento starý kookot z StB umí jen komolit moje jméno Simona a podvádět s hlasováním
    na Tiscali. Na víc nemá. Ten opelichaný starý komunistický pták už může píííchat jenom virtuálně *1* *1* *1* *1* *1* *1* *1*
  • Pozóóór,
    teplej mamrdí xicht Semjon Gayínek tapetuje ovara Cíglera, to znamená, že je zkurwysyn na kolenou a neví jak dál!!!

    YEAH !!!
    • neboj, Kreml už to řeší *3*
  • Představte si, že máte firmu a přijdou k Vám ozbrojení zakuklenci, kteří Vám všechno zabaví. V civilizované společnosti je to nepředstavitelné, ale na Krymu pod ruskou vládou normální. Likvidována jsou nezávislá média a ukrajinští podnikatelé vyvlastňováni na základě úřednické svévole. Krymští Tataři, kteří tady žijí po staletí, jsou zastrašování a vražděni.

    To, že by se úředníkovi zalíbila nějaká firma a on by si ji přivlastnil, je hrozná představa. Nicméně v Rusku je to běžná praxe. Má obvyklý scénář. Nejdříve za Vámi přijdou usměvaví pánové a navrhnou Vám, že by bylo dobré Vaší firmu prodat společnosti XY. Tu společnost samozřejmě skrytě vlastní onen vlivný úředník někdy třeba i s šéfem místní policie. Vy odmítnete, a pak mohou nastat dvě možnosti. První je rádoby legální, přijde na Vás kontrola z berňáku a najde daňové nedoplatky, na firmu je uvalena exekuce a koupí ji právě ona společnost. Druhá možnost je poněkud horší a to když vás na ulici zmlátí a zraní „neznámí útočníci“. Zkorumpovaná policie samozřejmě nic nevyšetří a vy raději tu firmu nakonec prodáte, samozřejmě společnosti XY. Ochrana soukromého vlastnictví v Rusku totiž prakticky neexistuje.

    Takové praktiky se nyní objevily také na Ruskem okupovaném Krymu. Prostě do firmy vniknou zakulení ozbrojenci, ukážou Vám nějaký papír a nemáte nic.
    • Ahá, že ty jsi poradce, strůjce pro praktiky Eu a z USA. To dá fušku vyprovokovat Rusa k válce že?
  • Už tapetuje, to je známka toho, že jste idiotskýho teplouše Semjona Gayínka o5 srazili na kolena a mamrdí xicht neví jak dál!!!
  • Pikantní je, že mezi dvanácti lidmi, na které vydala španělská prokuratura mezinárodní zatykač kvůli spolupráci s mafií, jsou i Putinovi blízcí. Není to překvapivé, v Rusku je stát pevně spojen s organizovaným zločinem.

    Tuto zprávu přinesl web lidovky.cz. Španělé tvrdí, že mají velmi silné důkazy, že těchto dvanáct mezinárodně stíhaných Rusů se s mafiány skutečně zapletlo. Je mezi nimi například i bývalý ministr spojů a Putinův poradce Leonid Rejman. Kdysi jsem španělskou justicí ostře kritizoval za stíhání chilského generála Augusta Pinocheta kvůli jeho působení v čele chilské vojenské vlády. Podle mě k tomu nebyla kompetentní, nicméně nyní se jí omlouvám a uznávám, že postupuje stylem, padni, komu padni. Případné řeči o tom, že španělští vyšetřovatelé jednají na pokyn z USA, považuji za slabomyslné, stejně jako jejich šiřitele.

    To, že v Rusku stát a mafie jedno jsou, dokazuje spousta kauz. Stojí za to číst blogy a články Alexeje Navalného, který zveřejňuje fotografie přepychových sídel ruských papalášů a vzápětí přesvědčivě doloží, že si na ně nemohli legálně vydělat. S mafii je podle tohoto elitního ruského blogera spojen i starší syn generálního prokurátora Ruské federace Jurije Čajky Arťom. Ten má patřit ke gangu, který na jihu Ruska povraždil skoro dvacet lidí.

    Známý je případ právníka Sergeje Magnitského, který byl umučen v ruském vězení jenom proto, že upozornil na korupci ve špičkách ruské tajné služby FSB. Právě tato instituce je mafiánskými praktikami proslulá. Když se nějakému jejímu šéfovi zalíbí něčích firma, tak má dotyčný smůlu. Pokud není kamarád Putinova kamaráda či rovnou vládce Kremlu, o svůj majetek přijde. Nejčastěji kvůli obvinění z daňových úniků.
    To, že FSB je spojena s mafií a podílí se také na pašování drog, podle všeho věděl i elitní estonský policista Eston Kohver a proto byl unesen z Estonska do Ruska, kde ho v nezákonném vykonstruovaném procesu odsoudili do vězení za údajnou špionáž.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit