Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Je také třeba  prozřít, kdo a za co lobuje. Už jsme tu verbež z východu jednou měli, říkalo se tomu bratrská pomoc. Hlavně rusofilů je tady dost vč. Hradního neomezeného pána (do voleb).

  • Vždyť je to tak prosté: My budeme potřebovat minimálně jednu spolehlivou novou elektrárnu a protože jsme se zavázali, že uhlí už nebudeme pálit, musíme stavět další jadernou elektrárnu a pak zase další. Čím dřív, tím lépe, na tom řeči odbornosti neznalé poslankyně nemohou nic změnit. V transparentním a výběrovém řízení pak ať odborníci vyberou pro nás optimální projekt, potažmo dodavatele. Strkat do toho geopolitické, strategické cíle, národní bezpečnost apod., to nám bezpečnost nezlepší, zato  víc o to zaplatíme

  • Dukovany se musí dostavit a to za účasti Ruska, nebo dopadne  jako lidé v USA Rekordně mrazivé počasí už několik dní sužuje jih Spojených států. Jednou z nejhůře zasažených oblast je Texas, kde jsou miliony lidí bez elektřiny. Starosta města Colorado City Tim Boyd s nimi příliš nesoucíti. Prohlásil, že někteří obyvatelé jsou lenoši, kteří jen čekají, až se o ně postará stát.

  • brisuda2

    Jak je to mozny? Vzdyt to mel bejt tak "suprovej" tendr! Nebo se zase nekdo "nenazral" jako dobytek a vedou se války o miliony ba "tucty" melounú a delají to zase jen pro sebe a na lidi zapomneli?

    Jinak stále se konají exkurze do "Chernobylu" pro ty nadsence, kteri by si chteli reaktor postavit sami doma na zahrade, kdyz uz i sama vláda zklamala.

  • ingarch.jspacek

    V prostředí, kde vládne "neviditelná ruka trhu" (bůů pane Klausi) jde především o to kdo a jakou dostane provizi.

    To asi u číňanů a rusů nemají zajištěno. A tak k tomu tomu nesmí ...

    Ale možná by se to dalo zařídit?!


  • Tady máte názory pro i proti jaderné energetice. Ti, kteří jsou pro k ní měli nebo mají blízko, ti kteří jsou proti jsou samozřejmě ekologové. Ti jsou proti všemu

    https://archiv.ihned.cz/c1-66780090-dostavba-temelina-tehdy-a-nyni-co-dnes-rikaji-hlavni-priznivci-i-odpurci-elektrarny

  • mun.go

    "...  výkupní cena energie s ohledem na budoucí vývoj veřejných financí."

    A co kdyby si větrníky a slunečníky měly platit náklady na svou vlastní likvidaci, tak jako si platí elektrárny jaderné? 

    Nařízení vlády č. 416/2002 Sb.

    Nařízení vlády, kterým se stanoví výše odvodu a způsob jeho placení původci radioaktivních odpadů na jaderný účet a roční výše příspěvku obcím a pravidla jeho poskytování

  • "Langšádlová mimo jiné opětovně varovala před zapojením ruských a čínských firem do projektu. "

    Bože co ta o tom ví?! Jen plácá politické fráze aby se zviditelnila. Takovouto má "odbornost":

    "Helena Langšádlová se narodila v Praze a nyní žije v Černošicích. V letech 1979–1984 vystudovala střední průmyslovou školu stavební, obor vodohospodářské stavby. V letech 2004–2008 se věnovala bakalářskému studiu v oboru politologie na Vysoké škole politických a společenských věd Kolíně. V letech 2008–2010 absolvovala magisterské studium politologie a politika v mezinárodních vztazích na Vysoké škole mezinárodních a veřejných vztahů v Praze. V roce 2007 ukončila kurz MBA Basics na Business School Netherland/International, organizovaný ve spolupráci s britskou International Management Centres Association.

    Pracovní zkušenosti získala Helena Langšádlová v letech 1984–1986 jako stavební technik na odboru výstavby a územního plánování Prahy-západ, v letech 1986–1990 byla na mateřské dovolené. Následně v letech 1990–1998 podnikala jako majitelka penzionu. V období let 1998–2006 vykonávala funkci starostky města Černošice, v letech 2006–2010 zde působila ve funkci místostarostky a do listopadu 2011 pracovala jako zastupitelka města. V letech 2000–2008 a v letech 2012–2013 byla krajskou zastupitelkou. Od roku 2004 do roku 2010 působila jako členka Výboru regionů EU. Od roku 2010 je poslankyní Parlamentu ČR.

    • Já bych asi začal z druhého konce.Měl by jsi začít kádrovat Zemana a tu žumpu okolo, proč kolaboruje s totalitními státy. On je jasné nebezpečí pro tuto zem!

  • Ještě před 30 lety jsme byli schopni si postavit atomovku s tečkou úplně sami. Dnes už nepostavíme sami téměř nic a skoro ke všemu musíme najímat zahraniční korporace za drahé peníze. Naše země pod zlodějskými porevolučními havloidními vládami neskutečně degradovala až na úroveň třetí země, kde nás už před třemi lety zařadila jedna z největších bankovních korporací světa JP Morgan. 

    • Mám pocit, že jsem na serveru Parlamentních listů a nebo Sputniku.

    • ingarch.jspacek

      Hlavně je třeba zaplatit příslušným papalášům PROVIZI!

      Jistě bychom si to dokázali postavit sami! Ale to by nebyly ty PROVIZE!

      • Teď už fakt ne. Bohužel. Ty podniky, které by zvládly postavit atomovky (i jiné obří a technicky náročné stavby) už dávno neexistují a jejich týmy odborníků jsou většinou už v důchodu anebo ty zbytky o něco mladších dělají něco úplně jiného. Navíc porevoluční vysoké, střední i učňovské inkluzivní školství už nedokáže lidi na realizaci takových sofistikovaných staveb odborně připravit. A spíš to vypadá, že je to záměr aby naše země zůstala už navždy závislou kolonií našich nových mocipánů ze západu a my Češi jako velmi levná pracovní síla pro západní korporace. 

    • Ale zase máme o hodně více filosofů, politických neziskovek. Kromě toho jsme snad první na světě v počtu rozhleden na obyvatele a podařilo se vymýtit spousta negativ. jako že si u nás mohl cizinec koupit špatně označené pomazánkové máslo nebo rum.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit