Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Uz me to fakt nebavi 

    horsi jak za komunistu za kominustu slo aspon nakrast brambory 

    Treba na malarii,hlad, obycejnou chripku atd....umiraji take lide ale jelikoz to neni zmedializovane tak to nikdo moc neresi


  • Dnes je slavnostní  VELKÝ DEN. Třicáté výročí, kdy se díky nezměrnému úsilí a za cenu mínus pět bilionů korun podařilo zajistit banány pro celé Československo, nebo aspoň pro to, co z něj zbylo. Právem státní svátek. Nechápu, jak jsem mohl žít bez banánů......😯

    • josef.chmela

      Bohužel, už je to 31 let vlády neschopných nebo všehoschopných. Demokracie je totiž vláda neschopných.

      Demokracie je systém pro zjemnělé, zlenivělé, poblouzněné a nesamostatné ovčany nechávající si decimovat mozek novodobou propagandou a překrucováním dějin dle té, jedině správné, ideologie.

      • Ano, neschopní a všehoschopní, ti díky tomu "nejsme jako oni" místo aby litovali svých činů a podle toho se chovali, to naopak považovali za slabost a dokázali toho využít: "rozprivatizovali si" cizí majetek, nalezli na rozhodující  místa a naslibovali tupým ovcím, "že bude líp" a přidali pár rádoby "bonmotů" a ovečky si je stále dokola volí.

        Zato pro pracovité hrubiány, ovlivněné kecy "že bud líp" a poslušné soudruhy (Parteigenossen, tovarišče...) nechávající si decimovat mozek "rudou" nebo "hnědou" propagandou a překrucováním dějin dle té, "jedině správné" hnědé nebo rudé ideologie hlásající, že "bude líp" platí co jim nařídí vůdce.


        • josef.chmela

          Ty, kdybys neměl kopmunisty, tak bys si je musel vymyslet. Ty jsi schopný už 30 let tu plácat stále ty samé hlouposti a svalovat vše na komunisty. Zapomněl jsi však, že už je tu 30 let jiný režim.

          • Opičáčku, jsem schopen vymyslet leccos a mnohé jsem i vymyslel, ale něco takového jako jsou komunisti, to bych nikdy nevymýšlel. 😀

          • Jj - 30 let je tu jiný režim, kterému vládnou komunisté...

            Převlečení i ti, kteří se hrdě hlásí ke členství v KSČM...

      • mun.go

        „Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem. Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim to dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce a demokracie jim to umožní. 

        A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích mocivznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie.“

        ---

        Sókratés (řecký filozof ) *470  +399 př. n. l.

        • Pravda. Pouze jednu nepřesnost musíme Řekům prominout. Jejich chápání pojmu "Demokracie". Skutečná Demokracie je vláda Lidu. To znamená, že Všichni Lidé mají možnost kontroly nad chodem státu. V Řecku bylo otrokářství, ve světě bylo střídavě volební právo upřeno ženám, černochům atd. V čele státu jsou malé soukromé parazitující stranické sekty zastupující ani ne dvě procenta obyvatel země, tyto mají imunitu a jsou nekontrolovatelné ve svém řádění.  První dvě desetiletí po sametu nám to jasně předvedla. Současná demokratůra se velkohubě vyhraňuje proti minulosti ale současně z ní intenzivně žije viz komunistický relikt zrušení zemského zřízení. Zkrátka to co tu máme NEVIDĚLO DEMOKRACII ANI Z RYCHLÍKU!!!!! Ale oč méně Demokracie máme, o to více se o ní žvaní......

      • Jo, vlastně, spletl jsem se. 31 let....ten čas letí...

    • Někdo má rád banány, jiný chlastá vodku. Já dávám přednost banánům. 😉😀

  • V rade normalnich zemi uz na tuhle morovou ranu reagovali mene demogratycky . Napisy cechy nekradla tady , vymenili za chmela nanakazila tady. Omezeni napr 1 kastan 1 vozik vubec nikomu nevadi. Stejne tak ty potupne fronty pred obchody. Zadne nejsou  nebo jen minimalni. Myslim zakl. potreby. Holic sice nic moc , to uznavam. Objednat po netu , nebo jinych soc sitich. Ovsem termin se stejne malokdy dodrzi , to je pravda. Ted tahle vymozenost dorazila v vam do te rozvojove zeme na vychode . Tak zkuste treba , jestli by za bony nebyla nejaka prednost cizkove. Mate na to , nevahejte pitomci . 

    Tem kterym se to nelibi , mohu jen opakovane doporucit navstevu nejakeho inf oddeleni kde se tim Covidem zabyvaji. Bez nahubku , jak jinac. Zakopou vas potom , pardon vlastne spali s plnou paradou te vasi demogracyje a lidskych prav  , nam nebude nikdo nic prikazovat , ja uz ma za sebou vysledky , vid Chmelo ty vysledku , my jsme proste a jasne stred vesmiru. Tak do toho a nenechte se odradit. Sice se rika ze svaby po sobe lezou jako svaby. No,  ja byl v CZ naposedy asi v cervenci a co jsem videl v myslim Kauflandu , by melo i jine prirovnani. 

    • josef.chmela

      Ty jsi typický příklad toho, že lidi narození po roce 1989 jsou zjemnělí, zlenivělí, poblouznění a nesamostatní.

      • Pepíčku fakt nejsem nasilnickeho myšlení ani povahy. Ale klidně mě můžeš věřit. Kdyby se mi, čistě teoreticky, v CZ nežiji, někde třeba ve frontě vyvolané těmihle okolnostmi covid, prilepil nějaký geront jako jsi ty na zadek, bez dodržení odstupu atd... Vůbec bych už neváhal poslat ho pěstí na výlet do bezvědomí. Bez nejmenších výčitek svědomí že se jedná o starce. Tohle mě tedy fakt můžeš věřit. Říká se tomu nutná sebeobrana k přežití pepiku. 

        • josef.chmela

          Ty jsi nebezpečný svému okolí i sám sobě. Tebe by opravdu neměli pouštět na vycházky z klecového lůžka.

        • Skutečně děláš "čest" své přezdívce...

  • Jak je vidět, tak výměnou ministra zdravotnictví se na jeho místo dostal člověk s kterým vláda mává jako s hadrem na holi. Pokud se omezí počet lidí v obchodech, tak budou před obchody fronty jako za komunistů jak nám často opakuje naše přiblblá televize. Jenže pře rokem 1989 žádné fronty již nebyly. Ty byly jen do roku 1960.

    • Aha - takže ty tvrdíš, že fronty byly jen do roku 1960...?

      A že jsem tak smělá - v kterém státě...???

      • Pokud myslíte fronty z nedostatku zboží, tak to po roce 1960 bylo vyřešeno. Pokud ovšem myslíte fronty protože přišlo zajímavé zboží, tak ty byly tenkrát a jsou i dnes například v našem obchoďáku u masa. Já jsem v té době žil od roku 1953, takže kecy dementních novinářů nemám rád.

        • Po roce 1960 bylo téměř každé zboží - jak říkáte - zajímavé, protože na pultech toho moc nebylo...

          Exotické ovoce na Vánoce a "na příděl", toaletní papír a hygienické potřeby, kola pod pultíkem, ...atd...atd...

          Sunar, minerální vody, dětské pleny, snubní prsteny  - to vše jen na určité potvrzení...

          To bych mohla pokračovat...

          Také jsem v té době žila...Já zase nemám ráda kecy dementů, kteří zapomněli, jak to tedy bylo...

          • josef.chmela

            Ale zase to rozvíjelo ducha a myšlení. Člověk musel plánovat myslet na to kdy a kde co sežene, že se nedá nakoupit v neděli a sobotu odpoledne, musel myslet na to, že už má staré el. spotřebiče a s předstihem si nové někde zamluvit, včas shánět toaletní papír aby si zadek nemusel vytírat prstem, atd...

            Dnešní systém ubíjí ducha a myšlení a produkuje pouze mloky.

            • 😁

              Jj a zlaté české ručičky dokázaly nemožné...😉

  • mun.go

    Rovněž nechápu, proč by ve státek měly být obchody otevřené. Je to úlitba obchodníkům.

    Na druhé straně - když nakoupíte zítra, ušetříte. Protože za týden, neřku-li za měsíc bude zase všechno dražší - protože inflace. Česká národní banka tak přepískla boj proti zrůdné hydře deflace, že udržuje ČR mezi prvními ze států EU s nejvyšší inflací - to znamená znehodnocování úspor a nahrávání banksterům, půjčujícím na úrok.

    Inflace v EU, září 2020

    Ve srovnání se srpnem 2020 inflace klesala ve 13 členských státech, nerostoucí byla v sedmi a vzrostla rovněž v 7 státech EU.

    Nejnižší inflace (dokonce záporná) byla v Řecku (-2.3%), Kypru (-1.9%), Estonsku (-1.3%), Německu (-0,4%). Průměr EU je +0,3 %. Nejvyšší inflace je v Polsku (3.8%), Maďarsku (3.4%) a ČR (3.3%). 

    Pro srovnání se zámořím: V USA byla v roce 2019 inflace 1,81 %, v roce 2020 je projekce 0,62% a na rok 2021 se předpovídá 2,24%.

  • Naše strana a vláda udělala v otvírací době o svátcích neuvěřitelný binec...

    Jak pro ni typické...

    Když svátek , tak by měly být všechny obchody zavřené, nebo otevřené...

    Žádné výjimky...

    • josef.chmela

      Do toho bince ji dotlačily neomylné strany ODS, TOP09, STAN a KDU-ČSL. Je fakt, že se Babiš nemusel nechat, proto ho nechápu.

      • Ty neco taky chapes pepiku ? Napis co at se pobavim. 

        • josef.chmela

          Škoda něco psát, stejně bys to nepochopil.

  • Normální člověk se z jednoho dne, kdy jsou obchody zavřené nezblázní. 

    Většinou se spíš nakupuje nenormálně.

    Aby se někomu nevyrazil opar, kdyby nemohl každý den běhat mezi regály. 

  • josef.chmela

    17. listopad je svátek. Proto nechápu otevřené obchody. Naše "moderní" civilizace je nesamostatná. Hroutí se, pokud ji zavřou obchody, bary, hospody, divadla a nebude moci jet na dovolenou.

    Naše civilizace je zjemnělá, zlenivělá, poblouzněná a nesamostatná a pokud se něco nezmění, není ji pomoci. Musí ji táhnout ti, co se hned s nějakým problémem - krizí, nezhroutí a umí se o sebe postarat sami a nenatahují hned ruku ke státu aby jim pomohl.

    Důkazem neschopnosti a vypočítavosti tzv. "podnikatelů" je dnešní coronavirová krize.

    • Tak s tím názorem zcela souhlasím.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit