Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • moravské ogár Fiala dělá jen kroky, o kterých ví, že za ně nedostane za uši... s kůží na trh by ale sám nešel... a ví že nebude muste, protože po volbách nemá šanci...
  • co zaplatí malý Bobeš, otec Krejčí a další. POLICIE NECHŤ odkryje toky peněz a činí. Finanční prostředky zpět do státní kasy!
  • Jménem všech budoucích maturantů neskonalé díky panu ministrovi.
    • Pšššššššššššooooooooouuuuuuuuk !
  • Než byl odvolán tak se jistě "podniktel" Zelený stačil řádně napakovat a s ním celý ten slavný 'Cermat. Nechápu k čemu je nějaký Cermat. Já jsem maturoval bez Cermatu a učili mě profesoři, kteří maturovali za 1.republiky a taky bez Cermatu. A to byli Páni Profesoři s velkým P., na které dodnes s úctou vzpomínám. Kdyby se ty Cermaty a podobné -maty zrušily a peníze se daly do školství, tak by to jistě víc prospělo.
    • už loni při těch maturitách "na nečisto" jsme vnukovi řekl, že je to na @ , ale aspoň to křížkování je dobré pro budoucnost, kdyby se chtěl stát profesionálním hráčem Sazky.
      Aspoň vidíte na co byl dobrý "Rozhlas po drátě", po kterém se zadávaly maturitní práce a ostatní si to mohli zkusit "na nečisto" !!! *1* *1* *1*
      "Cermat" to je další tunel a měli by ho zaplatit ti, co ho podepsaly !!! *12* *12* *12*
  • když to tak čtu tak se nemohu ubránit dojmu že ten náš stát už moc chytrých lidí nemá, my máme spíš ty co jsou všehoschopné. Bohužel.VXN
    • Komunisti zku*li na co sáhli. Tradičně vysokou úroveň školství v Zemích Koruny České a následníku ČSR nám záviděl civilizovaný svět. Komunisti to zničili, protože nemohli potřebovat vzdělané a samostatně uvažující lidi, potřebovali pouze poslušné fachidioty.
      • Naše školství až do roku 1989 patřilo k nejvyspělejším nejen v Europě. Každý maturant věděl víc něž nějaký vysokoškolák v USA. Vědomosti dnešních absolventů vysokých škol jsou v některých oblastech menší než máme my, bývalí maturanti.
        Moje vnučka podle názvu školy ne studuje, ale navštěvuje za 60000.- Kč ročně soukromou vysokou školu obor označený jako sociální informatika. To co je obsahem, když jsem se seznámil s obsahem jejího studia, mi zůstává rozum stát. Budeme mít v rodině a v našem státě dalšího nezaměstnaného.
        Opět se nemůžu ubránit dojmu jak geniální člověk jste. Vy víte všechno. Proč nevylezete z utajení a ve sdělovacích prostředcích nepublikujete své geniální vědomosti.
        Zapamatujte si, že dnešný práceschopný člověk je pouze zbožím, který prodává své schopnosti na trhu práce. Převážná část současných absolventů, až na čestné výjimky, jsou nepotřebným zbožím, které nikdo nechce, protože nejsou připravováni pro život a tvrdou každodenní práci.
        • Pane vlčku, lépe se to nedalo napsat.
        • Ano, naše školství bylo na takové úrovni, že i přes to půlstoletí ku*vení a zavádění zkušenností sovětských soudruhů se následky projevily v pln nahotě teprve když chcípl komunismus a soudruzi honem natáhli převleky, tentokrát modré oranžové a začali "budovat kapitalismus", který dřív strašili občany.
          Souhlasím, že znalosti některých vysokoškoláků jsou bídné, a nemusí to být zrovna absovelnti plzeňské "Sorbonny".
          Je mi líto, nejsem geniální a nevím všechno. Naopak čím víc se dovídám, tím víc chápu Sókratovo "vím, že nic nevím".
          Ano, pojem vzdělání, moudrosti jako jedné z nejvyšších hodnot byl degradován na pouhý utilitarismus, učit se jenom to se dá zpeněžit. A to jsou ty škody způsobené komunisty.
  • Ať si políbí řit !!!!
  • Ideální by bylo zrušit zbytečný CERMAT, dát vypracovat maturitní testy partě složené z loňských maturantů, pár středoškolských učitelů a pár vysokoškolských učitelů. Tak by mělo vzniknout něco všeobecně uznávaného a ne za spoustu milionů!!
    • Maturoval jsem v roce 1961. Obsahem maturtiní zkoušky /dnes se tomu honosně říká státní/ z češtiny a matematiky bylo všude stejné, a to bez ohledu zda se jednalo o gymnázium nebo odborné školy. Ve školnm rozhlase se vyhlásilo téma /tři/ a psalo se. U ústní zkoušky se vytáhla z vějíře otázka a po krátké přípravě se odpovídalo. Vše, kromě celostátně daných témat se odvíjelo na půdě školy včetně hodnocení. Žádný CERMAT neexistoval, jenom vysoce zdatní úředníci ministerstva a odborně na výši učitelé školy.
      Dnes jde pouze jenom o peníze, které následně plynou někam zejména stranických pokladen. Vymýšlí se neustále nějaké tučně financované programy, a to pod rouškou inovace, automatizace a nevím čeho všeho. Vymýšlí se vymyšlené, dávno praxí ověřené a fungující. Cíl je jasný. Vytáhnout státní peníze a dát je do oběhu a nakonec je odklonit tam kde se potřebují. Takto to ale probíhá stále, vše je legální a v souladu s našim právním řádem. Proto nelze nikoho ani trestat ani předepisovat k náhradě.
      • Text Vašeho příspěvku ,,, 1*
    • No jo, Ale tady se většina věcí dělá metodou pokus- omyl.
  • Konečně pozitivní zpráva.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit