Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Máme NEJLEPŠÍHO Pana Premiéra v dějinách!

  • To nám zase redaktorský vytvořil eskamonterský článeček.To se to zas mastí do klávesnice. Penězovod a další zavedené triky redakčního manipulátora. Kdy už třeba pan chytrý ukáže na ty pravé bonzáky a práskače. Piráty a Transparency I?Ti kteří do nekonečna žalovali a žalovali až se i v Bruselu k bonzákům postavili "čelem".Sám systém dotací je dostatečně zaklíčován a chráněn ve své primární verzi. Ale přišli bonzáci nového typu. A s nimi se nepočítalo. Tak se improvizuje.

    • Okoune jseš v..l. Nejdřív si o tom něco přečti a pak se můžeš vyjádřit. Vzdělání je to co ti chybí a na Nově nebo v Blesku to nepochytíš. 

      • dzixy
        Tobě ten Tvůj nick sedí jako ulitý😇😎
    • Pavel.Jegl

      Článek není o "bonzáctví" ale o závislosti na dotacích z Bruselu. Patrně jste ho ani nečetl. Zkuste to, když se k němu vyjadřujete.

      • Pane Pavlíku , chcete mi namluvit , že pokud by jste byl v pozici že dosáhnete na dotace, tak je nebudete čerpat????  Asi né!!!   Takže pokud se nepodaří prokázat právně , né řvaním na ulici , že byl porušen platný zákon, tak nula od nuly pojde. Těch ústupků z hlediska vlastnictví co udělal Babiš  jsem jinde neviděl. Je mi jasné , že to dělá pro svůj prospěch ale to dělá každý podnilkatel , jinak by to nemělo smysl. Zatím se Babišovi nepodařilo nic dokázat , tak co pořád prudíte. Těch velkých ale opravdu velkých zlodějů je mnpohem více než nějaký Babiš. Dělám ve FVE a to vám řeknu je ještě horší než lihová mafie. Mám pocit , že jste nepochopili , že tvůrci mil. chv. si dělají PA pro novou frakci se vstupem do parlamentu , po vašich zádech. Ostatní strany jsou profláknuté tak je třeba bvytvořit novou grupu.Za 3 roky si to řekneme.

        • Pavel.Jegl

          ... nic takového jsem nenapsal. Kde jste to četl? Článek není o právním pozadí věci, ale o "silné" české ekonomice.

          • dzixy
            Jégle, zase prudíte, hospodářské výsledky ČR jsou známý a uznávány nejenom v Evropě a evropskými ekonomy. Bože, jak pořád matete, jistě jste za to dobře placen. Ale jednou dojde na ty neprospané noci plné výčitek z tolika zla a lží a výmyslů, které jste si v redakci Tiscali vyplodil. A bude to zasloužené.
          • Buvole v.le. Fakticky ti ten nick sedí. A na co si to tady jako ty z živočišné výroby jako hraješ? Desítky novinových šmudlů se aktuálně snaží otřít botku o pana ministerského předsedu.Jasně že Tiscali nemůže zůstat opodál.A já jsem se rozhodl napsat o bonzáctví. Prokazatelném. Zavedeném.Profesionálním.A to už Transparency I. nebo Pirátům nikdo neodpáře.

            • Jen kdyby ten soudruh Babiš krad u tebe to by bylo zle co?

            • Pokud si vzpomínáte, tak o Babiše si otřel botku již v roce 2013 soudruh prezident a to tedy dávno předtím, než "ulice" Piráti, či TI ! 😍

  • kšiltovka je čínská protože naše kdysi silné textilní odvětví zlikvidovali havloidi a postlistopadoví zrádci

    • no on ten průmysl došel k likvidaci sám neb SSSR byla velká bezedná díra která moc neplatila ,ale co postkomunistům marno vymlouvat.

    • Třeba Tosta Aš byla největší podnik v chebském okresu. Měla více než dvakrát více zaměstnanců než Eska Cheb. Tosta vyráběla stávkařské zboží, tedy textilie z úpletů, Eska vyráběla jízdní kola, bicykly.
    • No, já bych spíš řekl, že všechny ty fabriky, zázraky socialismu, zlikvidovali komundírové, protože je nechali tak zanedbat a zprimitizovat, že vlastně neměly vůbec šanci přežít. Takže pozdravuj u vás ve cvokárně .
    • Ano, to byla ta velká chyba "Nejsme jako oni". Všeobecné odpuštění lze použít u lidí a ne u komunistické sběře, která všechno zneužije ve svůj prospěch. Na komunisty měly být použity jejich metody: zabavit veškerý majetek, nahnat do pracovních lágrů a makat od vidím do nevidím, aby alespoň zčásti napravili to co způsobili.

      Jenomže těm rudokožcům se dostalo všeobecného odpuštění a ti místo, aby se káli, litovali svých činů a začali poctivě pracovat, tak se jen oklepali, schovali rudou knížku des Übermenschen (nadčlověka), rozprivatizovali co se dalo i nedalo a jede se dál. 

      • dzixy
        … a jede se dál, až z toho vnikla ODS😇😎
      • 70 let staré metody jsou stejně směšné, jako všechny snahy někomu ubližovat, pokud možno kolektivně.

        • Nejde o ubližování, ale o alespoň částečnou nápravu toho co způsobili. V těch pracovních táborech by měly samozřejmě panovat humánní podmínky. Tam by mělo platit "nejsme jako oni".

          Je samozřejmě pravda, že nikoli všichni vlastníci rudé knížky "nadčlověka" se chovali jako rudí nacisti. Ta rudá "pracovní" knížka usnadnila pracovní postup, a byly dokonce druhy práce, k jejichž výkonu bylo vlastnictví rudé knížky podmínkou.

          Ony ty sedmdesát let staré metody nejsou vůbec směšné: mnozí rudokožci se jenom oklepali a "jede se dál".

    • Pavel.Jegl

      Slezte ze sluníčka, Jiří. Že by ti Havloidi a 'polistopadoví zrádci' měli tak dlouhé prsty a zlikvidovali textilní odvětví v celém západním světě? Neměli bychom snad vyrábět sofistikovanější věci, na kterých se dá víc vydělat, než kšiltovky?

      Textilní odvětví jsou Blažek, Tonak a další. Ti však zaplaťpánbů vyrábějí sofistikovanější a luxusnější textil než kšiltovky. Kupte si pořádný klobouk od Tonaku a kabát od Blažka a nejančete v bejsbolce.

      • jako China nedělá sofistikované výrobky?koukněte se na čem píšete a čím telefonujete a to je jen promile co dnes  v Číně vyrábí. , ekonomiku dělá schopnost vyrábět a společnost udržitelná populace se státotvornou a výrobní základnou.

        • Pavel.Jegl

          V mém diskusním příspěvku, pane Martinko, nepadlo o Číně ani slovo. Takže nevím, z čeho vycházíte. V jiném jsem však napsal: Ostatně, i Číňané se dovtípili, že dál nemůžou bohatnout na levné práci, a tak se textilky stěhují do Bangladéše, Pákistánu, afrických států…

          Nikde a nikdy jsem nepsal, co mi podsouváte. Viz: https://zpravy.tiscali.cz/cesi-jako-levna-pracovni-sila-pro-cinany-295403

          • reakce přece není na kšiltovka je čínská , a asi jsme se nepochopili ale společnost dohnaná k ekonomické dokonalosti jako třeba Japonsko má do budoucna horší výhled než Afgánistán a dnešní Čína nepřipomíná nic víc než Japonsko po 2 sv.válce a jak rychle půjde jako hegemon nahoru tak taky rychle padne a to ze stejného důvodu jako civilizace okolo Atlantiku.Bohužel v dnešním světě globální ekonomiky říkat něco o místní ekonomice a společnosti jako základu státu a potomků stejné kultury je vnímáno jako asociální jednání rasisty ,s pozdravem MK.

      • Také zajímavá názorová konfrontace mezi nickem jurou72 a panem Jéglem. 

        Kolik zaměstnával předlistopadový textilní průmysl v republice osob, dával jim chleba a práci? (mysleme si o tom, co chceme, mluvím o číslech) 

        Kolik jich zaměstnávají dnes Tonak a Blažek společně? 

        Zase zde máme tisíce tun hnusných hadrů u Vietnamců, čím víc pruhů, tím víc Adidas a mezi jiným také kšiltovky pro pana Babiše.

        To je opravdu pokrok jak se sluší a patří. 😂 Hlavně nejančeme - jestli v bejsbolce, nebo luxusním klobouku od Tonaku. 

        • Pavel.Jegl

          - Pane Jindřichu, měli bychom snad prosperitu státu založit na levné práci? Silný textilní průmysl s konfekční velkovýrobou znamená velký podíl levné práce. Ostatně, i Číňané se dovtípili, že dál nemůžou bohatnout na levné práci, a tak se textilky stěhují do Bangladéše, Pákistánu, afrických států…

          - Nic proti adidaskám se čtyřmi proužky. Kdo je chce mít, ať si je pořídí. To že v zemi takové výrobky jsou, je věcí poptávky. Určitě tady ale nechybí kvalitní textil. A kdyby po něm byla poptávka, bylo by ho víc.

          - Nic také proti čínským kšiltovkám. Osobně bych ale premiéra této země viděl raději v klobouku od Tonaku.

          • Ona není tuzemská "prosperita" založena na levné práci?

            Jinak se sluší podoknout, že textilní a obuvnické dílky jsou v Bangladéši, či Pákistánu opravdu hodně dlouho. Moje první "baťovky" byly popřed více než čtvrt stoletím dle visačky vyrobeny na Filipínách a manželčiny v Malajsii, proto to také byly naše "baťovky" i poslední.

          • Ba právě naopak pane Jégle - na vysoké přidané hodnotě. V tom si asi budeme rozumět. A nejen v textilním průmyslu, ale v odvětvích, kde jsme pořád ještě "tradičními" výrobci.

            Svět je kulatý a přes Čínu, Bangladéš, Pákistán se výroba zase může vrátit i k nám. Pokud u zákazníka převládne poptávka po kvalitě nad poptávkou po jakémkoliv hadru. Ale máte pravdu - o tom rozhodují lidé, co, od koho a za kolik budou kupovat. 

            Bohužel, nevím, jak udělat to, aby pan Babiš nenosil kšiltovku, ale plstěný klobouček od Továrny na klobouky. 

            Přeji Vám příjemný den

          • Jedna věcná, koupil jsem si ve značkové prodejně sportovní obuv značky Nike. Nosil jsem je spokojeně, vždyť přece značková kvalita, že...a nevím už proč a jak, ale jednou jsem se při jejich očistě po sportování zahleděl dovnitř a spatřil..."Vyrobeno ve Vietnamu". Mám je dodnes, už cca 15 let....pravda, nenosím je už skoro nikam - jedině do dílny apod...takže asi tak je to s tou "značkovitostí" a "čtyřpruhovanými Adidaskami". 😈

  • dzixy
    Jégle, nemaťte čtenáře. na dotacích z EU jsou všechny státy EU závislé, každému to vylepšuje jejich rozpočet a každý s dotacemi počítá. Proč ne ČR??
    • Pavel.Jegl

      Blahopřeji, Dzixy, to je na nobelku. Právě jste objevil dotační perpetuum mobile!

      (Příště ale raději přemýšlejte o tom, co píšete.)


      • dzixy
        Jégle, kdybyste si tu ironickou a povýšeneckou poznámku občas připustil na sebe, měl byste větší důvěryhodnost, než ji máte teď. Chováte se skutečně, jak to sice také ironicky poznamenává prezident Zeman, jako lepšolid, jako ten, co sežral šalomounovo h.vno a který jistě ví, že jedině on má pravdu a ostatní jsou ovce. Matete lidi a to z vás odpadne, až budete psát objektivně a bez ironie, jak správný novinář psát má. A to, bohužel, se vám zatím nedaří.
        • Pavel.Jegl

          Dzixy, na ironii odpovídám ironií.

          Co je v číslech, která překládám, neobjektivní? Čím matou?

          Objektivní a správný není váš názor, že "na dotacích z EU jsou všechny státy EU závislé". Je to prostě nesmysl.

          Reagoval jsem na vaši poznámku, že matu čtenáře.  Čím tedy matu? Když někoho nařknete, tak byste to měl podložit fakty. 

          • dzixy
            Jegle, u lidi, jako jste vy, kteří mají i oči zarudlé nenávisti vůči "současným vládcům", každý argument je lichovní. Vaše shazování úspěchu této vlády a libování si v ironiích a argumentováním, jak to u nás nefunguje, je až zarážející. Prostě podle vás, co dělá táto vláda je vše špatné. Proto vám něco předkládat je opravdu k ničemu. Pro vaši předpojatost vás nepokládám za tak důvěryhodného, abych s vámi argumentačně polemizoval. Připadáte mi, jako debata s komunistou, když se s nim začnete bavit o holkách, skončíte vždy u některého sjezdu KSČ. Prostě nedůvěryhodný i se svými, již nejednou prokazatelně, účelovými argumenty.
            • Pavel.Jegl

              Mám za to, dzixy, že bychom měli diskutovat o tématu, článku, o datech, argumentech etc, ne o mém kádrovém profilu. Ale budiž, když vás to baví. Mně ne, proto se z debaty o vašich pocitech a zarudlých očích odpojím.

    • PavelN
      V celkových číslech je někdo plátce a někdo příjemce, takže nemáte pravdu
      • dzixy
        Všichni jsou plátci, ne jenom někteří, a všichni dostávají.
        • Pavel.Jegl

          Ok Dzixy, ale někteří jsou vůči unijní kasičce v plusu, jiní v mínusu. Někteří prostě víc odvádějí (i mnohonásobně), než berou a jejich příjmy z EU jsou ve státním rozpočtu (na rozdíl od Česka) nepatrné, zanedbatelné. Stručně, ale jasně vám vysvětluje v reakci PavelIN. Aspoň se o to pokouší. On taky "mate"?

          (add: Pro Brity bylo vámi zmíněné "vylepšení rozpočtu" jedním z hlavních důvodů brexitu.)

          • dzixy
            Jistě ne, ale připustíte vůbec, že důvodem brexitu může být migrační politika EU, byrokratické způsoby řízení EU, pochybné směřování EU z ekonomického do politického působení? Nedomnívám se, že vysoké odvody Amgličanů do kasy EU jistě nebyly hlavním důvodem brexitu. A jistě  mi nechcete vyvracet, že Angličané jenom dávali a nic nedostali. Odchod Angličanů budu pokládat za nejlepší rozhodnutí svrchovaného státu a hrdých jeho občanů, kteří již nechtějí být pod "nadvládaou" takových Junckerů, Tusků, vlivu Merkelových, Macronů a pod. 
  • Souhlasím s tím, že bruselští dealeři z nízkých pohnutek pěstují u členských zemí EU závislost na dotacích. A dodávám, že jde o velmi nebezpečnou závislost, protože i u premiéra může zastínit racionální uvažování. Gangsteři v Bruselu, tedy ne banksteři z vólstrítu, se úporně snaží zavést své pořádky v podobě příkaznického režimu. Bruselský prikázčik, nikým nevolený a oddaný věci eurohujerismu, vychází z premisy "Podle sebe soudím tebe" a snaží se občany ČR sešikovat do jednoho stáda ovcí, které bude sice mečet, ale půjde dál vstříc své záhubě v žumpě eurohujerského šílenství.
    • Pavel.Jegl

      "žumpa eurohujerského šílenství" - to je lepší než Jasánek!

      https://www.youtube.com/watch?v=Ep8L2bokryU

    • mun.go
      Částečný podíl na tom máme sami, protože jsme si zvolili své europoslance.
      • mun.go

        Nepopírám, že skutečnou moc má nevolená Evropská komise.

  • mun.go

    Stokrát to tady opakuju: Za to, že "Česko" je slabé, si můžete sami.

    Kolik zaměstnával předlistopadový (nejen textilní, ale veškerý) průmysl v republice osob, dával jim chleba a práci? (mysleme si o tom, co chceme, mluvím o číslech) ...

    Ono totiž před listopadem tady bylo Československo. Jakkoliv všichni jásají nad sametovým rozchodem (byl protiprávní), jakkoli si zatvrzelí Češi pochvalují, jak se mají dobře bez Slováků a naopak Slováci dobre bez Čehúnov - jedno nelze upřít: Téměř dvojnásobný vnitřní trh a podstatně víc průmyslových kapacit.

    Pláčete na špatném hrobě.

    • Pavel.Jegl

      Pane Mun.go, teď jsme na půlmiliardovém vnitřním trhu. Pravda, průmyslové kapacity mělo Československo větší, jenže patřilo by se je přepočítat na počet obyvatel. Kdyby to fungovalo podle schematu malý=slabý, pak by nejbohatší evropské státy nebyly ty nejmenší (1. Lucembursko). 

      • Na půlmiliardovém vnitřním trhu...

        Ovšem jako odpadkový koš a zdroj levné pracovní síly či prostoru pro špinavé technologie a prostoru pro skládky odpadků. Průmyslové kapacity nemá Česká republika žádné - vlastníci firem od VW po ArcelorMittal jsou různí, ale žádný z nich se Česká republika nejmenuje a ČEZ to nevytrhne, ani když ho popotáhne sám Budvar.

      • Srovnávat Lucembursko či Švýcarsko s ČR je poněkud slaboduché neb banky obou zemí těží z toho že někteří "střadatelé" byli odsouzeni v Norimberku či třeba zastřeleni v Lybijské poušti apod,to už je jak Bank of Vatican se svojí cestovkou po 45 do Jižní Ameriky kdy platba proběhla předem ze zubního zlata.

      • mun.go

        Nemíním vám oponovat.

        Jenom konstatuji, že rozvraceči státu
        viděli pouze svá sobecká hlediska národní / národovecké politiky, a
        neuvědomili si, že z ekonomického hlediska rozchod spěje k malosti a
        propadu mezi outsidery.
  • Copak bude asi milé Česko dělat až v příštím rozpočtovém období bude zařazeno mezi čisté přispěvatele a dotace v tomto rozsahu budou minulostí? 

    To se bude muset veřejný sektor poohlédnout jinde, soukromí "investoři" někde jinde. všelijací obskurtní projektoví manažeři budou na suchu.....

    Bída, hlad a mor přijde do Čech - bude se muset makat....a spoléhat sami na sebe.

    Ono i tak bude "účelových" dotací dostatek. 

    • Copak, Česko to dá, horší to bude s premiérovým Agrofertem, když skoro polovina jeho příjmů je závislá na dotacích. 😍

      • Vaše tvrzení je zajímavé. Z jakého druhu účetnictví vycházíte? (Respektive on již Agrofert není závislý na provozních úvěrech?)

      • Vážený Mluvčáčku, Česko není jenom pan Babiš (i když si to třeba někdy on sám myslí). Z těch podivných dotací tady žilo a žije spousta dalších bazilišků. 

        • Máte zcela pravdu, za evropské dotace je postaveno spousty staveb a stavbiček skoro v každé vesnici. A jak píšete jsou příjemci i další baziliškové ale největší z nich je náš premiér. Nejhorší ale na tom je, že on sám určuje pravidla přidělování a byl by jistě hlupák, kdyby nemyslel na sebe a jak vidíme, hlupák není. 😍

          • Dokážete uvést, jak premiér ČR určuje pravidla přidělování dotací z EU?

          • On si je sám nebere. Musí k tomu být šik ouřadů. To by se prodražilo. 

            kdysi jsem o jeden takový projekt usiloval (samozřejmě daleko menší až legrační v porovnání s panem Babišem) a víte, co bylo zajímavé?

            Jak jsem projekt podal, ozvala se mi nějaká dáma, že "to umějí zařídit" ale za 25% z objemu dotace. 

            Tak jsem toho nechal.

            • Ano, tenhle odsávací průmysl je na dotace dobře navázán - svého času měla takovou prosperující firmu jistá paní Jourová, statečně za "nás" bojující v "Evropě".

          • dzixy
            Pravidla určování účelů  dotaci EU určuje EK. Nemať.
      • KIMCID

        Co by se stalo ,peníz skončí miliardaře a vedení.Podnik se rozpadne a zbude tisíce nezaměstnaných.A to přeci chcete.

        • už aby to bylo aspon nemusíme krádst lidi na Ukrajině a soudruha Babiše nechme at slouží svojí domovině Slovensku a natáhne kapitál třeba na Slovensko,Ukrajinu a Bulharsko s Rumunskem at nemusí vandrovat do ČR 🙂.Koneckonců si nakrad v EU a ČR dost!!!!

          • KIMCID

            Neboj nebude on budou jiný. Jen naivní čech si myslí že ne :D 

  • PavelN
    Se docela divím té Evropské komisi co ty naše dotační podvody prošetřuje a nemluvím tady pouze o Babišových zlodějinách, je jich víc co kradou ve velkém kde se dá. Já být na jejich místě, tak už jen za ty Babišovi urážky a nadávky zastavím dotace úplně všechny a okamžitě požaduji vrácení všeho co jsme za poslední roky dostali.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit