Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Totalitnímu režimu, jaký byl a je komunismus se nesmí věřit. Někdo to pochopí až později 😂

  • . Nejzřejmější a nejdůležitější je skutečnost, že bohatí bohatnou a chudí chudnou. To sice není nový jev, ale dnes nabyl rozměrů nebývalých a nevídaných.

    Multimiliardáři Jeffu Bezosovi přibyde každý den na osobním kontě dvě stě milionů dolarů, zatímco dělníci, kteří otročí v jeho firmě Amazon, dostávají tak hladové mzdy, že polovině z nich stát musí dávat potravinové poukázky, aby jejich rodiny mohly vůbec přežít.

    To je nejkřiklavější příklad. A je to také světová premiéra v odvěké tragikomedii o rozdělování národního důchodu: poplatníci podporují boháče! O tom se ani Miltonu Friedmanovi nesnilo.

    • A proto šel náš premiér do politiky, aby ho napodobil. Jsme rádi, že jsme ho český národ zvolil a tak může dál bohatnout.

  • Život není černobílý.  Přesvědčeni člověka ovlivňují různé faktory: -Charakterové vlastnosti (odvaha riskovat nebo  opatrnost), věk,  zdravotní  stav, smysl pro rovnovahu, životní zkušenosti,  znalosti, příslušnost k nějaké skupině,  soucit s jinými nebo naopak misantropie  atd.atd.

    Nehledě k tomu, že situace po válce byla jiná než nyní.  Rusove se těšili důveře, Němci naopak. Lidé si představovali poválečný vývoj úplně jinak. Během dalších let nálada lidi se zmenila,  došlo k příklonu (až k ideálizaci Západu,  hlavně usa ) a nyní se  mění  také.  


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit