Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Nadúroda obilí a neúroda brambor? Obojí je dobrej důvod pro zdražení pro naše kocourkovské. *1*
  • Brambor by bylo dost,kdyby se neznicila pole repkou apod,min se toho pestuje a to pro lid nestaci.Panum a obchodnikum to ale vyhovuje,omezi zbozi a tudiz si lide musi za nedostatek priplatit a zdrazuje se,jak to panum vyhovuje,aby si nahrabali penize..Oblbuji se,klamou se tu stale lidi a ozebracuji.Za komousu bylo vseho nadbytek,nebot umeli pocitat,aby bylo pro vsechny vse a vazili si hodnot,starali se o zem.aby lidem bylo vic lip,navic o Slovaky,Rusove,Kubanci...Byli jsme sobestacni,bylo vseho,kvalita,vyber,levne.Nyni je vse na pridel,letaky,ci nedostatek a vse sizeniny,braky,navic predrazene...Modraci jsou zkazou tu vseho a lid dal voli je a jejich posluhovace,nove strany,co si chteji pri modrych tez nahrabat penize,bude tu zas jen hur...V Nemecku stoji 7,5 kg brambor 3 EURA,1 kg 0.40 EURO az 0.50 EURO,upozornuji ze krasne brambory velke,ne co mi tu mame,male natlucene...Pred Vanoci se vse zdrazi,aby si obchodnici nahrabali kc,toto zlodejske obdobi nesnasim,nebot i do bytu lezou otravni podvodnici s nabidkami,aby lidem delali jen mrzutosti...Zase budou delsi urvane reklami s koketami a jedovatymi kremy..Bitva,zas si pred Vanoci,kazdy co nejvic nahrabat...Jsem zvedava na novou cenu tu brambor...V Nemecku je o moc levneji co tu a o moc vic si mohou i koupit... .
    • Ve všem jsme soběstační nebyli, ale snaha být soběstační tu opravdu byla a taky se dbalo na kvalitu. Dřív se víc plánovalo, byly známy plochy osevu/výsadby i předpokládaný výnos, který byl dle počasí korigován a VČAS byly prováděny nákupy. Dnes vládne "neviditelná ruka trhu" a je to tak na dvě věci.
      Nejhorší je, že jsme stále médii masírováni, jak bylo zle (komunisti popravili Horákovou) a o tom dobrém se samozřejmě nemluví.
  • Nevadí ! Hlavně že se urodí nějaké dotace. Za neůrodu, nadůrodu, sucho, déšť, povodně, vitr, hromy, blesky populesky. Kdo dokáže zbankrotuje, kdo nedokáže, dostane dotace a přežije.
  • Brambory jsou jen pro prasata *1*
  • Jen klid, Babiš vás nasytí, rozhodně nemějte strach z nějakých front. To bylo dříve, za bolševika. Dneska pokud máte 25Kč na kilo, tak si můžete koupit bez fronty.
    • Kurwy komunistické!!!
    • Jedama? *11*
  • Kdo tohle zase PSAL ?!!!!! jak o bude ??!! snad UBUDE né ?! o kom o čem,o bude? Ubude do řiti práce...........
    • Stává se jim to často. *1* *1*
  • Když je brambor o 20% méně, proč je jejich aktuální CENA hned 2-3 x VYŠŠÍ než vloni !? Viděl jsem brambory (15 kg balení) v COOP marketu za 14,50 Kč/kg !!! Analogická "zlodějna" - zejména pak nenažraných obchodníků, obdobně jako např. u benzínu. To je asi ta "neviditelná ruka trhu", jak nás poučoval Václav Santa Klaus. Obilovin je ale o 16% více, na ceně pečiva se to ovšem určitě nijak neprojeví. To je věru LOGIKA !!!
    • Jakápak neviditelná ruka trhu. Za to můžou bolševici.
      • Kteří bolševici - ti, kteří převlékli kabát, nebo ti, kteří zůstali věrni ideiím? CHci slyšet/číst jména, jinak je to výkřik do tmy!
      • Kurwy rudé!!!
    • Obiloviny odcestovaly směr Polsko. *11*
  • Komunisty nesnáším, ale bydlím v Polabí a koukám b l b e č k u. Jan Hus se obrací v hrobě díky tobě. *11*
  • Byly doby a není to tak dlouho, kdy jsme měli zemědělství na které se jezdili dívat exkurze z celé Evropy. Byly zde vzkvétající zemědělské podniky a naše země byla v potravinách soběstačná. Z těchto podniků jsou dnes ruiny a potraviny dovážíme. Mléko dovážíme podle televize z Nového Zélandu
    Naše vlády jak levicové tak pravicové hospodaří tak, že kdybychom měli v Čechách Saharu, tak za tři roky budeme dovážet písek.
  • Politika naší strany a vlády je - nepodporovat naše zemědělce a dovážet hnusy z Polska. To je k blití.
    Jo jo, čím méně zasadíme, tím méně sklidíme, tak čemu se kdo diví... :-)
    • Ty "hnusy z Polska", Evo, dovážejí tzv. nadnárodní obchodní řetězce (téměř výhradně cizí !), aby se co nejvíce napakovali. A český zákazník to zjevně nakupuje, protože je to přece LEVNÉ. To není polský problém ! Jezdím do Polska pravidelně nakupovat do Biedronky - a tam tyhle "hnusy" ani v supermarketu (např. Kaufland, Lidl) nenajdeš !!!
      • Ty hnusy Poláci vyváží, doma si je neprodávají. Kdyby zakročilo MOP a dovoz polských hnusů zakázalo , měli by čeští zemědělci větší odbyt.
        • Potom je ale velice podivné, že Polsko, jako velkoproducent zemědělských produktů a potravin ty "své hnusy" nevyváží např. do Německa, Švédska, Velké Británie a neprodává ani doma !? Odpověď je velmi jednoduchá - oni si totiž ani omylem edovolí nechat levně vyrobit v Polsku a dovézt nějaký nekvalitní šmejd a prodávat jej, jako u nás ! A naši lidi jsou bohužel asi blbí a vidí jen CENU - ale potom nadávají. Tak to nekupujte a nebude se to vyrábět ani k nám dovážet - jak jednoduché. P.S. Rozum do hrsti vážení - např. Vepřové maso v 450 g konzervě za cenu kolem 20,--Kč asi n e b u d e žádné kvalitní MASO, když 1/2 kg lepšího syrového přijde v průměru na cca 100,--Kč a více !!! *15*
          • Muzeme byt radi,ze nas tu zvenku jeste vubec krmi,kdyz tu nemame vyrobu,vse skoro zaniklo a jsme zavisli co nam kdo doveze..Vedi,ze jsme tu chudaci a prizpusobuji nam tak ceny,abychom tu nevychcipali vic na drahotu,co tu i tak uz je,i za sizeniny.Mame nejnizsi plat v EU,pred Rumunama a stale se tu snizuje zivotni uroven,proto nas venku maji za chudaky...a jednaji s nami jak s fovlem,vozi se sem zbytky,lezaky apod..Modri zliklidovali tu co se leta budovalo,aby tu bylo vic lip,i lidem.Vse nyni chatra,zmizelo dost kvalitnich vyrobku,zanikly tu zname cenene zdroje,ruzne vyhody,rekreacni strediska,detske tabory,vse zchatralo..Nic tu lidem skoro nezbylo,jen bida,prezivani a sizeniny predrazene apod..,je tu jen vic hur...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit