Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Pan redaktor by se měl naučit překládat jednotky z angličtiny do češtiny. To že 25 Milion tons v angličtině je v češtině 25 tisíc tun, by mohl znát.

    Navíc představa, že je někde v přístavu kapacita na uskladnění 25 miliónů tun obilí je jaksi scifi.... to jen ukazuje na logiku překladatele.

    • mun.go

      Já nevím - milion je milion i v USA - pořád je to 1 000 000, t.j. 10^6.

      Rozdíl je až u bilionu a trilionu - ty americké jsou o tři řády méně.

    • alicia1

      "Currently, almost 4.5 million tons of grain are stuck in Ukrainian ports and on ships and cannot be used," Martin Frick, the Germany director of the UN World Food Programme told German news agency DPA.

  • Politika je svinstvo - ale kšeft je kšeft.

    Doufejme, že se najde "neutrální stát", jakým bylo Švýcarsko 

    za 2. světové války, přes které obchody mezi znepřátelenými

    státy probíhaly. 

    • Nepotřebujeme žádný neutrální stát, koleje vedou až k nám a těch pár tun obílí nebo kukuřice není problém naložit, když můžeme nakládat tuny zbraní tam. My jsme postavili překladiště v Čierné, nikoli Němci nebo Holanďané, že to naši kriplové zprivatizovali? No tak je pozavírejme a znárodněme to, zisky již dávno náklady na pořízení při privatizaci dávno uspokojily.

      • On byl už tenkrát byl u privatizace železnic ten k.ipl - Babiš. No to se pak nedivme že to tak dopadlo.

        M.j.: cenzore - byl jsem "upozorněn" na nevhodný výraz a při tom jen jsem opsal označení z předcházejícího příspěvku, kde je uvedeno celé, tam to evidentně nevadí. U té podvodné prašivé, podlé, křivácké kr.sy,  je to problém?????

  • Muhe he

  • Ani ten Putler a jeho poskoci to tady nemají "na věčné časy a nikdy jinak" a jednou nastane doba, kdy se budou zpovídat ze svých činů. A je jedno, jestli pod tím rozumíme "stát před soudnou stolicí boží" nebo realisaci principu "každá reakce vyvolává reakci".

    • Zcela jistě nevíte, co bylo dříve, zda vejce nebo slepice, tak řeknete, že to bylo kuře. Rusko je tam, kde je, stovky let. USA a NATO se tlačí tam, kde jsou a chtějí být svého vzniku. Pořád mi nějak nejde do hlavy, kolik lidí má představu, kdo se rozpíná, kdo koho napadá, kdo koho ohrožuje.

      Politika USA a nyní i EU je stejná, jako v případě Japonska ve 30. letech, kdy tak docházelo k přerodu na průmyslovou zemi s vědeckým potenciálem a tím se zvyšujícími nároky na suroviny. VB a USA začaly blokovat přístup Japonska na surovinové trhy. Rusko má veskeré suroviny své, nic životně potřebného nepotřebuje, vyváží i potraviny. Že dováží technologie, je jen takový ubohý posměšek, stejně jako jsme se smáli revoluci v Číně, když chtěla dohnat Anglii v produkci železa. Kde je Čína dnes a kde je Anglie? Techonoligie jsou pomíjivé, životní potřeby jsou stále a s růstem populace podstatně důležitější než Iphone nebo Žiguli.

    • Máte kolego ve fyzikálních zákonech trochu zmatek. "Každá akce vyvolává reakci".  Ale u vás nejasnost v pojmech není nic nového.....už jsme zvyklí....😉

      • Pane kolego, tady samozřejmě  nelze diskutovat podrobnosti daného problému. Domníváte se ale snad, že to tvrzení "každá akce vyvolává reakci" nevystihuje skutečnost? To by samozřejmě muselo být předmětem obsáhlé odborné diskuse, na což tady není místo. Ale dovolím si citovat klasický názor: "Vážený pane, vůbec nesouhlasím s tím do říkáte, ale do své smrti budu bránit Vaše právo říkat to.

        • Ano pane kolego. Tvrzení o akci a reakci vystihuje skutečnost. Gorbačov s Bushem se dohodli že Sovětský Svaz se stáhne z Evropy a dá všem volnost a Nato se nebude rozšiřovat. Sověti se stáhli a USA se rozlézaly dál a dál na Východ jako rakovina. Kritický moment byl, když USA postavily na Ukrajině laboratoře s koronavirem s 80% úmrtností a jiným biologickým sv...nstvem. A dále, že Ukrajina chtěla jaderné zbraně přímo pod okny Moskvy a vstup do NATO. PROČ ASI? Z humanitárních důvodů? Když suverénní Kuba chtěla na svém území jaderné rakety Sovětů TO BYLO ŘEVU Z USA. Vyhrožovali jadernou válkou. Teď je situace přesně opačná. Reakci Ruska neschvaluji, ale plně chápu, že se bojí o svou existenci. SKONČIL ČAS ÚSTUPKŮ. Je třeba Deep State ukázat že nemůže diktovat své fantasmagorie a zvrácené představy Nacistů (kterými se řídí od dob operace Paperclip) a ohrožovat existenci nejen Ruska, ale celého světa. Majdanský puč, genocida vlastních obyvatel na východě Ukrajiny.... Nebo vám by se líbilo, kdyby soused postavil proti oknům vaší ložnice kulomet? Pak to nemáte v hlavě v pořádku. Ukrajina byla kritická červená mez, kterou nelze překročit. Pokud nevadí atomové a biologické zbraně na Ukrajině, PROČ VADILY ATOMOVÉ ZBRANĚ NA KUBĚ? CO TAKHLE STEJNÝ METR???? Nečiň druhému to, co nechceš, aby druhý činil tobě? Ano, fyzikální zákon akce vyvolává reakci je pravdivý a funkční. A jestli někdo hodlá respektovat můj názor, nebo ho bude cenzurovat, je mi srdečně jedno. Já už jsem takový, jako Hus a Bruno. Počítám s následky a případnou pomstou za zveřejněná holá fakta a nebudu nic na svých tvrzeních měnit. Každý člověk který nepřežvykuje předložené pověry například ze sr..čkovizí českoňské ZNOVA a RÝMA  a dívá se na veřejně přístupná fakta posledních minimálně třiceti let, musí nutně vidět JAK SE VĚCI DOOPRAVDY MAJÍ. A bezmozkům opakujícím nabiflované ideologické poučky nepomůže ani tuna důkazů.....tak to vždy v tisícileté historii světa bylo.... 

    • Naprosto souhlasím jen jsem rád, že ta reakce zatím poškozuje jen EU.

  • Nevadí. Nakoupíme z USA. Kdyby to bylo ruské obilí, to bychom  ty lodě ještě sami akčně potápěli....

  • V Africe bude hladomor

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit