Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Mnoho ze zmíněných úřadu je nahrazkou která je Možná potřebná pokud stát neumí plnit základní funkce ale potřebná proto aby se vlk nažral a koza zůstala cela.... Jaké mají ty úřady pravomoce? Čím přesně řeší něco co by měl přeci řešit normální soud. Pokud mě protiprávní rozhodnutí úředníka poškodilo mám přeci v právním státě právo na soud a ne že jedině čeho se domohu je pokuta jednoho státního úřadu druhému.

    Kdyby státní aparát mohl mluvit tak nám řekne něco ve stylu "to by hrálo aby soudy hodnotili práci úředníků, nebo aby občané zalovali úřady k soudu.. . Na to tu máme přeci úřad aby stížnosti proti práci úřadu řešil a případně zamretl pod stůl. Znám tři funkce státu, Moc soudní, zákonodárna a výkonná... Úředníci jsou nějaký samoregulacni stát ve state?
    • Mluvíte mi z duše.V minulosti ,když jsem dal oprávněnou stížnost VLKu /výbor lidové kontroly/tak byla vždy vyřešena ke spokojenosti.Vlk nebyl k tomu,aby se nažral a koza zústala celá.Ovčane budeš si na neschopného úředníka stěžovat dostaneš pokutu,aby tě to příště přešlo.Ovčane nedáš dítě do školky dostaneš pokutu atd.Konečně se proberte.Přestupkové komise okresních úřadů to je katastrofa sama.Ty nic nevyřeší,ale naplňují obecní kasu.Obecní strážníci to je to samé.Mě to připadá,že není práce v průmylu tak se vymýšlí,kde co.Každý normální stát a to/tento/ není již 30 let nefunguje má kvalitní armádu a policiikterá si nemusí psát na dveře aut pomáhat a chránit,aby věděla co má dělat.VB měla daleko větší autoritu a občan se nebál v 19.h. vyjít na ulici.
  • Od začátku své kariéry Mach prošel významnou změnou názorů. Domnívám se však, že udělal chybu, když se vzdal mandátu a příjmů ze svého působení v EP. Zde mu doma "pšenička nepokvete", protože to, čím se profiluje do voleb, navíc jak se nevhodně vymezil vůči hnutí ANO, mu u voleb nepomůže naplnit jeho cíl - dostat se do Parlamentu. Jeho radikální program a formulace typu "změníme, zrušíme" a pod. nejsou dobrými vklady pro úspěch, který očekává.
  • Text článku je tak trochu demagogie, Svobodné pomlouvá. Jen jeden příklad za všechny: autor uvádí, že Svobodní chtějí zrušit 36 státních úřadů, aniž uvádí, kolik státních úřadů je dnes. Nevím přesně kolik jich je, někde jsem to četl a zhrozil jsem se, je to daleko přes stovku. Takže Svobodní, když jich zlomek zruší, fungování státu tím nenaruší. Slabinou Svobodných je ale okolnost, že úředníci státních úřadů -jsou jich mraka- jsou taky voliči a ti si přece rybník nevypustí? Co takhle kdyby bylo v Zákoně o státní službě zakotveno, že úředník státu nesmí do zákonodárných orgánů volit?
    • On je celkově problém že volí lidé kteří od státu dostávají peníze. Ať již jde o důchodce, lidi na různých dávkách, zaměstnanci placeni státem.
      Ne že bych si tou fázi také neprošel, v prvních volbách jsem dal hlas straně která jako jedna z mála měla v programu že školné pro vysokoškolaky nezavede... Bohužel v té době jsem jednak nevěděl že nic takového stejně není pruchodné (zájem školství je zůstat plné závislý na státních penězích) a jednak to v jaké výši to školné má být, být to ty směšný částky co se občas diskutují, tak to beru spíš jako vtip ne jako školné.
      Problém to je proto, že politici pak používají cizí peníze na uplaceni voličů.
  • Strana svobodných občanů dala před říjnovými volbami najevo, že se chce také zapojit do přerozdělování hlasů voličů, kteří stále ještě nevědí, komu dají svůj hlas, a váhají mezi více subjekty. Takových lidí, jak upozornila ve svém předvolebním průzkumu společnost Behavio, je asi 50 procent.
    ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    lidé kteří si chtějí vydělat půl milionu, svůj hlas stranám prodají. Nemusí přece jen strany rýžovat ze státní kasy. Každý má právo na zisk ze svých daní. A ti kteří ještě věří v ideály že prý stranický režim něco vyřeší a darují svůj hlas zadarmo mají jedinou rozumnou šanci na nějakou vůbec změnu u vize Přímé demokracie Tomia Okamury. http://obcanskyparlament.webnode.cz/cirkus-zvany-volby/
    • I když je asi volit nebudu. Tak jsou vidět.
      Když byli u nás v Napajedlech tak musím řict, že ten člověk je slušňák a navíc není odtžen od reality (zatím). Jako ti co jsou v politice dlouho nebo kradou po celých firmách a ještě si na to berou státní instituce.
      XPEP
  • Nevím co nabízí Machova partaj, ale pokud si vzpomínám, Mach na mě působil dojmem člověka, který považuje politiku za dobrý zdroj příjmů a prostředek k ukojení svých diktátorských tužeb. Takoví lidé jsou nebezpeční, ale jistě se najde dost jednoduchých, kteří se nechají opít jejich rohlíkem. Tak jako v jiném případě se nechali opít koblihou a ještě v jiném případě podlými kecy StBáka Zavadila.
    • Kdo si váží sám sebe, prodá svůj hlas třeba za půl milionu. Kdo si sebe moc neváží, prodá se za koblihu. A kdo se vyloženě cítí jako otrok, daruje svůj hlas nějakému zloději a otrokáři zadarmo a ještě mu ten otrokář pošle ironicky k zaplacení složenku na 120 000. KAŽDÝ MÁ CO SI ZVOLÍ A JAKOU MÁ SEBEŮCTU A HRDOST.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit