Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go - ty nemáš svého stylistu?? to už je dnes samozřejmost...

Soudruzi čest, furt ty samé hádky Východ x Západ, to už je tu snad 200 let, ještě když si vjeli do vlasů soudruh matematik Lobačevskij s německým tvůrcem určitého integrálu Riemanem, co si pamatuju. Tam šlo tehdy ale o důležitou věc - kolika body v rovině je možné vést rovnoběžku k přímce v rámci neeuklidovské geometrické větve, kde neplatí Euklidův axiom zákonu rovnoběžnosti.

• mun.go

Já už nemám velice co stylovat ...

Ale je tu úloha pro experty: Potřebujeme, abyste nakreslili sedm červených čar.  Všechny přísně / navzájem kolmé; některé zeleným inkoustem a některé průhledným.  Dokážete to?

video

video

přepis

• mun.go

Scénka je na více videích - někde tam jsou i české titulky.

• vy tu sérii soudruzi protáhnete na 300 let, jak to tady čtu..
      Jinak tam u toho řezného kotouče je v důsledku jedno, na kolik vyjde jeho čtvrtina, protože jde stejně celý do odpisu, takto znehodnocený... Některé firmy :) ale ještě jeho část použijí jinde ve výrobě, zvláště, pokud jde o ušlechtilý materiál s dobrými vlastnostmi..
      Tak ještě na doplnění. žádný soudruh Mičurin se koukám zatím nechytl. Měl jsem dát něco ze zemědělství, chápu..

• ale ten určitý integrál se dá použít i v praxi, tvrdím, i když jde o teoretickou matematickou analýzu. Třeba při výpočtu plochy zničeného materiálu dělňasem.. 😂 v konečném výsledku teda řezného kotouče..Protože čtvrt kruh, soudruzi, kteří to tady čtete, pokud si celou plochu kruhu rozdělíte osami x,y, tak je vlastně křivka v rovině..
      jsem někdy před Vánoci vysvětloval kamarádovi-majiteli firmy (ekonom) a našemu mistrovi (strojař, ale téměř už v důchodu teda, integrály se podle něj braly za vás komančů až na vysoké prý).
      nabírali jsme nové, některé mladé kluky ze škol do nového provozu a ti ničí a ničí než se zaučí. Tak jsem jednomu chtěl vypočíst, na kolik by firmu přišel, kdyby to bylo tzv. naostro..Ale nedopočítal jsem to, pač byl rychle ze skladu zpátky, ten papír tam ale u něj zůstal. Měl bych se tam zastavit, jestli to za mě nedopočítal, z těch osnov učňáku..😀  Pač jsme dost času, než on odběhl do skladu, strávili sporem, ať to na to kašlu a nepočítám to, že to stejně nepůjde, že jde právě o teoretickou matematickou analýzu, a že se ta čísla ukážou mladým z kalkulací, že to bude rychlejší.
      Ale matematika, stejně jako fyzika, je všude kolem nás, sděluji všem prostě kudy chodím.. :)  Podle mě to jde.

Tak kdyby tady mezi vámi, soudruzi, byl nějaký matematický soudruh Mičurin, tak jsem vycházel z funkce f, nahoře ten poloměr r (tam si zadejte, co chcete), dole výchozí bod nula na té vodorovné ose grafu, odmocnina z r na druhou mínus x na druhou dx.
      jde to soudruzi, ale dře to.. Dost složitý na výpočet, proto pro Mičuriny a návod konečně k smysluplné debatě tady s východním blokem.. :) teď už opravdu čest, soudruzi.

• Ještě jste v titulku zapomněli stakan vodky. Sorry jako, číši vína. 😄

• axel123

Posledni veceri Ovara, by mel nejaky sikovny cesky malir zvecnit na platne a jako medirytiny pak prodavat truchlicim pozustalym. 🥓

• Já mám krásný obrázek Havla před smrtí  to je lepší pokoukaní

• novak.vladislav

Líbí se mně, jak se zdejší agenti Putina úplně přestali ovládat. Bravo soudruzi, děláte mi radost!

haraburdou, Zdeny75 a jindrich2309 nediskutuji.

• Tak když jsi zvyklí oslovovat lidi soudruhy ,máš k soudruhu Pávkovi blíž než si myslíš. Ty starej bolševiku.🤣🤣

• tak pokud jste tady rusofilové, tak v podstatě celý dnešní Kreml jsou bývalí soudruzi sloužící spolu v tehdejší komoušské KGB, tak to je myslím v tématu.. :) ale já su jen pozorovatel zdejších disputací, zapojím se jen občas, abych východní křídlo uklidnil, a sice že pomoc Západu už je blízko a zase budete moci být hrdi na svou Matičku Rus, až tam Západ obnoví pořádek a respekt k světovému řádu.. :)

• Až tam západ obnoví pořádek a respekt k světovému řádu? Fujtajbl, to jsou ale věty.

Jaký pořádek je na tzv. "západě?" Byl jste tam v posledních 10 letech?
          Proč by měl současný světový řád, kde čtvrtina lidí trpí ve válkách být hoden respektu?

Vzpamatujte se člověče a nechte těch agitačních frází. Na první pohled se jevíte jako docela chytrý člověk. 

• Ne

• My také diskutujeme jenom se slušnými a rozumnými lidmi, takže Vám děkujeme, že se mezi takové nepletete. 

• Proč děláte agenty Putina z těch, kteří nehýkají nadšením z toho, že po více jak 30 letech od revoluce mnozí nadšeně aplaudují tomu, že na Hrad nastupje prezidentský dvojice s komunistckou a zpravodajskou minulostí?

• novak.vladislav

Byl by vám stébák  milejší, pane Jiří?

Pro mě, ale i pro spoustu jiných lidí v této zemi není důležité kde byl nový prezident před revolucí, ale co dělal potom.

• mun.go

Ano - vidíme, co Petr Pavel už stačil udělat ještě před inaugurací. Je to rychlík.

A pánským kadeřnicím / kadeřníkům přibyly nové objednávky účesů "na Pavla".

Je Pavel český George Clooney?

Přísnou vojáckou image vyměnil Petr Pavel během kampaně za mladistvý vzhled s esencí hipstera, kterou podpořily obzvláště flanelové košile. Za vybroušením jeho stylu stojí dvorní stylistka prezidentského páru Štěpánka Pivcová, návrhářka a zakladatelka značky MAY Studio.

• Tak to je ještě lepší , protože potom zahlzoval stopy 

• "Rusko nenapadlo jen Ukrajinu. Napadlo principy západního světa, a tudíž napadlo i nás. Musíme Ukrajině ukázat, že v tom není sama. " Hlásal veřejně školený záškodník z Hradu. Podobně vykřikoval před časem i nějaký Gazdík.

A co nevidět hurá do Kyjeva. Nechat se poškrábat za ušima. Hochu, hochu  tímto tempem budeme slaměnou Pavlenu házet do Vltavy každý měsíc. Už máme napůl ukrajinského premiéra. Ovšem na Hradě? To už je opravdu moc.

• goyim

"Napadlo principy západního světa"

Tím myslí principy USA, která vystoupila z Mezinárodního Trestního Soudu, aby se vyhla procesům? Nebo tu USA, co dodnes neratifikovala Námořní Zákony, ale hraje si na moři na četníka? Nebo tu USA, která dodnes ilegálně okupuje několik zemí a staví si tam základny? Tu USA, která provozuje mučírny?😂

Takhle to vypadá, když dáš dohromady IQ 107, poskokování cizím zájmům a profesionální převlíkačství kabátů = chucpácký duševní průjem...😂

• čest, ne vlastně řád nevim co je horší slyšet 

• Měli jsme prezidenta na koni, nyní bude mít tento glorifikaci spojenou se záběry jízdy na motorce.  Také se budou nejméně rok činy Pávkovy porovnávány s činy Miloše Zemana, protože zášť pr.mitivů vůči Zemanovi je počesku obrovská. Podstatné je, že tento považuje mír za nepřirozený nenormální stav státu, na rozdíl od války. A bude proto ochoten mnoho udělat. Proto je pro společnost mnohem škodlivější, než Zemanovy neřesti, nemoci a blbnutí v době vlády Fiali zlatoústého. Jinak by Pávek jistě ani nenadělal moc škod a jistě často rozhodne správně. Právě míru si je třeba ovšem moc vážit, bojovat za něho, a ne ho pokoušet bosou nohou, jak to vidíme teď. Nyní například posíláme policejní instruktory na Ukrajinu a Fiala zlatoústý chtěl koupit od Švýcarska německé tanky. To prodej ovšem už zatrhlo, protože se drží své ústavy, že nebudou podporovat válečné rejdění.

Názory známých
    proamerických bolševiků s gustem ani nezačínám číst, natož abych na ně
    reagoval. To už by bylo smysluplnější vodního hada šlechtit na hydrofobii.

• Celá ta inaugurace mi připadá jako poněkud přitroublá parodie na americké filmy.
    Chápu a vnímám osobu pana Pavla jako prezidenta se vší úctou a respektem (zatím) a trochu se mu divím, že se dobrovolně stává aktérem téhle mediálně přestřelené frašky. Člověk aby se bál jít na toaletu, aby po odklopení sedátka na něho nevyskočila informace o inauguraci. Víme, že nastupuje nový prezident. 

Méně okázalosti a teatrálnosti, více důstojnosti by neškodilo. 

• Diwa

Jo hoši, budeme se ještě divit !

• Všude kde se dostal k moci generál to blbě dopadlo i s ním.

• Generál Svoboda ? Generál De Gaule ? Generál  Eisenhower ?

• Chronologicky -komunista, Alžír, Vietnam no ani jeden nic dobrého 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit