Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Po roce 1989 chrchla letiště nejprve utlumil zbrojní výrobu s odůvodněním, že demokratický stát nemůže vyrábět zbraně k zabíjení lidí a následně postupně zlikvidoval funkční armádu ČSFR. To proto, aby jeho kamarádi mohli "privatizovat" nemovitý majetek - kasárna a samozřejmě i věci movité, tedy vojenskou techniku. Po vydrancování republiky se tak s odstupem čtvrt století zjišťuje, že funkční armádu opět potřebujeme. Proč ne, když ti samí lidé opět namastí kapsy z peněz daňových poplatníků. Zlatí komáři !
  • Leda ve výjimečných případech typu dobrovolníka Josefa Švejka.
    • *15* to jo,už vidím vojáka typu jako je zlej troll bránit naší vlast,seděl by v bývalém krytu CO a čekal v uniformě hasiče na příchod sovětských vojsk
  • se nabídli dobrovolníci z moravskoslezského pomezí že budou na hranici hlídat.Jen tak proti možným přivandrovalcům.V Praze zatím nikdo nereagoval.Až poteče do bot jistě se chytráci na ministerstvu rádi dostaví k soudu, proč byl na všechno dostatek času.Pokud se neproleje krev jak v Paříži, bude pořád dobrý.Takže jen aby se prolévala tam - na správných místech.Ne mezi běžnými občany, kteří tady afričany moc neradi vidí! A vnímají je jako pořádné bezpečnostní riziko!
  • Koncepce? Řekla bych že je to spíše Antikoncepce.

    Nedávno se tvrdilo i v ČR že nejlepším modelem pro tuto dobu je malá profesionální
    armáda. Nyní zase ta stejná armáda volá po odvodech.
  • Ruskou armádu trápí tlustí generálové a vyhublí branci

    Ruskou armádu netrápí jen otylost velké části důstojnického sboru, ale i "muší váha" řadových vojínů. Vinou podvýživy nemůže skoro 50 tisíc mužů s povolávacími rozkazy obléci uniformu

    Prověrka fyzické zdatnosti, kterou loni na jaře nařídil ministr obrany, přinesla nepříjemné zjištění: normy nesplnila pětina důstojníků a generálů, skoro třetina z nich má vážné problémy s nadváhou.

    Pokud by měl ministr Anatolij Serďukov v úmyslu splnit hrozby vyslovené při zahájení prověrek, musel by podle tisku kvůli špatné fyzičce vyhodit čtvrtinu nižších důstojníků a tři čtvrtiny plukovníků a generálů.
    • A proto chce asi Slovensko zavést dobrovolné odvody, viď Simone? Současné vysoké teploty se na tobě podepisují brutálním způsobem..
      • Jsem holka tedy ta Simona.

        Pokud nejsi schopen slušně oslovit oponentku tak debata s tebou nemá cenu.
        Pokud ti vadí holky navštiv sexuologa.
        • A jak to mám poznat gt? A mimochodem, navštiv psychiatra, evidentně to už nezvládáš.
          • Až se naučíš slušně debatovat a respektovat holky tak přijď pokecat. Dříve ne.
            • tak napiš kdy, v kterém roce, dni a minutě. Zatím se s tebou nikdy pokecat nedalo. *12*
  • Také souhlasím. Švýcarský model je ideální, v podstatě je přirozenou protiváhou takových imigračních invazí, největší armádou jsou vždy samotní občané. V Izraeli je de facto každý
    člověk vojákem. Co je ovšem zcela nedostatečné, jsou počty uvedené v článku, potřebovali bychom řádově větší zálohy.
  • Krok správným směrem. Rozhodně i u nás by nebylo od věci, aby mladí muži, kteří by měli zájem, dostali základní vojenský výcvik a v případě nutnosti byli schopni vytvořit jednotky domobrany. A švýcarský model, kdy muži po vojenském výcviku mají doma vybavení a zbraň, by byl zcela nejlepší. Brzy totiž přijde doba, kdy se obyvatelstvo bude muset bránit. A pokud toto nezajistí stát nějak organizovaně, pak budou vznikat občanské domobrany spontánně.
    • na pokojích? A pořádnou wifinu taky? A kdo mi tam vypere a nažehlí puky na uniformě?

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit