Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Hoši dobrá  práce!

  • Dobře Slováci, dobře. A po volbách bude jasno. Vyhraje sice patrně opět jeden z podivných jedinců, ale Ukrajinci na tom nevydělají. 

  • mun.go

    Zelenský považuje rozhodnutí Slovenska a dalších rebelů za nesousedské a dodal, že bude adekvátně "civilně" reagovat. 

    viz zde: Three Neighbors of Ukraine Ban Its Grain as E.U. Restrictions ExpireTři sousedé Ukrajiny zakazují její obilí, protože končí omezení EU

     Zákazy prodeje v Polsku, Maďarsku a na Slovensku začaly platit v sobotu brzy ráno, čímž se oživil problém, který ohrožoval solidaritu Evropské unie vůči Ukrajině. V pátek ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve svém příspěvku na X, dříve Twitteru, uvedl, že hovořil s předsedkyní Evropské komise Ursulou von der Leyenovou a poděkoval jí za to, že "dodržuje své slovo a dodržuje pravidla jednotného trhu". Pan Zelenskyj se novými zákazy nepřímo zabýval i ve svém pátečním nočním projevu, když řekl, že je "důležité, aby evropská jednota fungovala na bilaterální úrovni - se sousedy". "Evropa vždy vítězí, když smlouvy fungují a sliby se plní," dodal. "No a pokud rozhodnutí sousedů nebudou sousedská, Ukrajina bude reagovat občansky (v originále Ukraine will respond civilly.)"

    Zelenský je ten poslední, kdo má co mluvit o fungování smluv a plnění slibů. Kdyby dodržoval Minské dohody, nebyl by tam, kde dnes je.

  • " Slovensko postupuje stejně jako Polsko a Maďarsko."

    A ubohý český národ se zase bude plazit před EU a bude prosit o podrbání za ouškem za poslušnost.

  • josef.chmela

    Slováci mají alespoň na toto koule.

  • Slováci vědí co dělají. Ta naše slavná pětikoalice, by se měla už probrat a začít se chovat jako vlastenci a ne jako pátá kolona Ukrajiny.

    • To se nestane. Fiala a spol. už jsou tak zalezlí do pozadí EU, že si nedovolí říct ani slovo proti, ať to má pro náš národ jakékoliv důsledky. Jen přijímat signály a vše odkývat.

  • rozumný krok ze strany slovenska.... škoda že češi si zvolili největší bruselské lokaje v evropě a tak budou ochotně skákat jak v bruselu pískají a toto obilí sem zavlečou bez mrknutí oka...

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit