Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • mun.go

    Viz také Vláda aktivně postupuje proti inflaci, veřejné finance jsou ale v rozvratu, řekl Fiala - a v diskuzi na Tiscali (a kdekoliv jinde) na něm nenechali nitku suchou. 

    Přitom už v roce 2016 se psalo: Snížená sazba DPH na potraviny? Buď všechno, nebo nicZařazení veškerých potravin by každopádně zlepšilo pozici našich potravin na trhu a především by zvýšilo jejich dostupnost pro spotřebitele, protože důsledkem takového opatření by měl být logicky pokles cen. Je možná vhodné připomenout, že DPH na potraviny je v ČR v současné době nejvyšší ve středoevropském regionu, a snížením DPH na deset procent by se dostalo zdanění potravin „pouze“ na úroveň Rakouska (deset procent), ale stále by ještě bylo nad úrovní v Německu (sedm procent). Snížené sazby DPH navíc uplatňuje většina starých členských zemí EU, v některých je sazba dokonce nulová (Velká Británie), naopak v nových členských zemích jsou sazby DPH na potraviny vyšší. Faktem je, že při zatížení veškerých potravin sazbou DPH na úrovni deseti procent by byl propad daňových příjmů v ČR nemalý, zhruba na úrovni sta miliard korun ročně. Na druhou stranu ale takový propad není úplně fatální, a navíc by nevybrané finanční prostředky zůstaly v podnikatelské sféře, což by napomohlo růstu investic do inovací, nových technologií nebo marketingu na podporu vyššího odbytu našich potravin.

    V roce 2020: Německo a Rakousko kvůli krizi snížily DPH. Česko reagovat nebude

    Prostě ČR je nepoučitelné. A navíc je nyní vedeno naprosto nekompetentní loutkovou vládou.

  • Potřebujeme hlavně levnou elektřinu, kterou Fialova vláda nechce zlevnit tím, že bychom podobně jako Francouzi posílali na lipskou burzu pouze přebytky elektřiny a na domácí půdě prodávali levnou naši elektřinu přímo od našeho výrobce. Levná elektřina je základem pro překonání krize. Fialova vláda nekoná tak, jak má, její (ne)činnost je alarmující natolik, že připomíná sofistikované sabotování naší ekonomiky a přivádění statisíců našich občanů do zoufalství.

  • Zajímavé je, že všechny okolní země v boji proti inflaci (i pomocí snižování DPH) dosahují znatelných (žádoucích) efektů. Jen u nás politici Fialova gangu furt tvrdí, že dělat nic nejde. Buď jsou prostě neschopní nebo líní anebo ti zaprodaní šmejdi prostě plní nadnárodní agendu Great reset na ožebračení obyčejných lidí.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit