Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Ten pám neví, o čem mluví. Ať jde do háje s bohumínským usnesením. Přece poslední léta ukázala, že chci-li mluvit o sociálním státu, nesmí u toho být Kalousek a spol.!!! A hlavně, než začít hned mluvit o zvýšení daní, tak by měl mluvit o snížení zbytečných nákladů - třeba tzv. vojenské mise (rozuměj: vražedná komanda), náklady na státem "organizované" a zadávané stavby (dálnice, železniční koridory atd. Tam jsou ty chybějící peníze!
  • Stále si Český blbeček myslí, že se "demokratickými volbami" něco změní, a ještě ke všemu k lepšímu? Pokud by tomu tak bylo, dávno by je naše "demokratické" rudé pataje zrušili. Probuďte se...
  • Pro příznivce ČSSD.
    Pokud ČSSD nezruší Bohumínské usneseni volte raději KSČM.S žádnou jinou stranou v koalici nebude plnit svůj progam a bude se vymlouvat na koaliční kompromisy. Programy ČSSD a KSČM jsou z velké části shodné,proto výmluva na nějaké kompromisy nepřipadá v úvahu.
    • Zákon č. 198/1993 Sb.O PROTIPRÁVNOSTI KOMUNISTICKÉHO REŽIMU A O ODPORU PROTI NĚMU: Parlament konstatuje, že Komunistická strana Československa, její vedení i členové jsou odpovědni za způsob vlády v naší zemi v letech 1948 - 1989, a to zejména za programové ničení tradičních hodnot evropské civilizace, za vědomé porušování lidských práv a svobod, za morální a hospodářský úpadek provázený justičními zločiny a terorem proti nositelům odlišných názorů, nahrazením fungujícího tržního hospodářství direktivním řízením, destrukcí tradičních principů vlastnického práva, zneužíváním výchovy, vzdělávání, vědy a kultury k politickým a ideologickým účelům, bezohledným ničením přírody, a prohlašuje, že ve své další činnosti bude vycházet z tohoto zákona.
      § 1 (1) Komunistický režim a ti, kteří ho aktivně prosazovali, a) upíral občanům jakoukoliv možnost svobodného vyjádření politické vůle, nutil je skrývat své názory na situaci ve státě a společnosti a nutil je veřejně vyslovovat svůj souhlas i s tím, co považovali za lež nebo zločin, a to perzekucemi nebo hrozbou perzekucí vůči nim samotným, jejich rodinám a blízkým, b) systematicky a trvale porušoval lidská práva, přičemž zvlášť závažným způsobem utlačoval některé politické, sociální a náboženské skupiny občanů, c) porušoval základní zásady demokratického právního státu, mezinárodní smlouvy i své vlastní zákony a prakticky tím postavil vůli a zájmy komunistické strany a jejích představitelů nad zákon, d) používal k perzekuci občanů všech mocenských nástrojů, a to zejména:
      * popravoval, vraždil je a žalářoval je ve věznicích a táborech nucených prací, při vyšetřování a v době žalářování vůči nim používal brutální metody včetně fyzického a psychického mučení a vystavování nelidským útrapám, * zbavoval je svévolně majetku a porušoval jejich vlastnická práva,
      * znemožňoval jim výkon zaměstnání, povolání nebo funkce a dosažení vyššího nebo odborného vzdělání, * zabraňoval jim svobodně vycestovat do zahraničí či vrátit se svobodně zpět,
      * povolával je k výkonu vojenské služby v Pomocných technických praporech a Technických praporech na neomezenou dobu,
      e) pro dosažení svých cílů neváhal páchat zločiny, umožňoval jejich beztrestné páchání a poskytoval neoprávněné výhody těm, kteří se na zločinech a perzekucích podíleli,
      f) spojil se s cizí mocností a od roku 1968 udržoval uvedený stav pomocí jejích okupačních vojsk.
      (2) Za spáchané zločiny a další skutečnosti, uvedené v odstavci 1 jsou plně spoluodpovědni ti, kteří komunistický režim prosazovali jako funkcionáři, organizátoři a podněcovatelé v politické i ideologické oblasti.
      § 2 (1) Zejména pro skutečnosti uvedené v § 1 odst. 1 tohoto zákona byl režim založený na komunistické ideologii, který rozhodoval o řízení státu a osudech občanů v Československu od 25. února 1948 do 17. listopadu 1989, zločinný, nelegitimní a je zavrženíhodný.
      (2) Komunistická strana Československa byla organizací zločinnou a zavrženíhodnou obdobně jako další organizace založené na její ideologii, které ve své činnosti směřovaly k potlačování lidských práv a demokratického systému.
    • Raději socany, než tebe modráku jasnovidče!Nečas je stejný, jako Bém, naprostý antipolitik
      a tlachal.Pokud bude potřeba se spojit s komunisty, tak je to pořád lepší, jak s modrými mafiány a zloději TOP a VV. Už se nám směje celá Evropa, jakého zloděje máme na hradě a ve vládě.Doufám, že se dotane do parlamentu Paroubek a ostatní nové strany. Strašit lidi rudým fašismem je jen modré kvičení na rozloučení.Langer té traně pomůže do tepláků.
    • Ano můžeš volit i zločinnou rudofašistickou komunistickou stranu, která má na svědomí na deset tisích neviných lidí ubitých při výslechu nebo zastřelených ,,na útěku,, čtvrt milionu dlouhodobých politických vězňů, zničené rodiny, ukradené majetky, vyhození z práce, ze školy... Chtít volit tu zločinnou partaj rudou od krve nevinných, to může říci jenom zločinec, nemorální provokatér nebo blbec. Neber to osobně, ale nic jiného mě nenapadá. Pokud se Ti po tom rudém fašismu, který má na svědomí víc obětí než nacismus, pokud se Ti po něm stýská nebo ještě spíš netušíš o co jde, protože jsi to nezažil, pokud po tom toužíš, tak se odstěhuj na východ a tam si toho užiješ do sytosti.
      • Milý(á) Vlasto.
        Zažil jsem to,je mě 77 roků.Nikdy jsem nebyl pionýr,svazák ani kandidát nebo člen KSČ. Dobře si pamatuji zvěrsta která napáchla tehdejší KSČ,ale dost dobře nechápu, co stím mají společného dnešní členové KSČM.Pokud chcete za zločiny spáchané v minulosti odsuzovat organizace,tak by jste měl(a) také zmínit tu,která má na svědomí nejíce lidských životů v historii lidstva a to je církev Římsko katolická,kterou chce naše vláda bohatě obdarovat.Taky si pamatuji hrdinské VRAŽDY skupiny bratří Mašínů.Mohu Vás ubezpečit,že nejsem zločinec ani nemorální provokatér ( blbec možná ) jen jsem napsal svůj názor jak donutit ČSSD v případě že vyhrají volby, aby plnila své sliby voličům.Ještě něco na závěr.Připomínáte mě tak trochu bývalou KSČ,ta taky panu Václavu Havlovi a jiným disidentům doporučovala respektive je nutila aby se vystěhovali.
        Ještě malý dotaz ( neni li to tajné ). Jak je to s vašim věkem?
        • Milý důchodče, taky nejsem nejmladší, i když přece jen o něco mladší než Ty. Takže hodně pamatuji, hodně jsem četl a paměť mi, díky Bohu stále slouží. Jistěže ty zrůdy co mají na svědomí všechno to zlo tam už nejsou, alespoň už z velké části pochcípaly, ale KSČ(m) je přímou pokračovatelskou zločinného uskupení KSČ a proto se k ní normální slušný člověk nemůže hlásit. Jestliže někdo vyznává chiméru komunismu, tak je to notorický blbec, ale přesto to nemusí být zločinec. Když však slyším např. mluvit Grebeníčka, ten by jistě neváhal snést z půdy a použlívat ten pekelný stroj, kterým ta zrůda co ho zplodila pouštěla vyšetřovaným do genitálií elektrický proud.
          • Zdravím Petře.Nevím jak jsi vyvodil z mého příspěvku,že vyznávám chiméru komunismu, když ve svém věku musíš vědět že myšlenka komunismu je utopie.Přesto bych Tě rád upozornil na nemalou skupinu lidí, kteří si ten komunismus dokázali vybudovat u nás.
            Když nám v padesátých letech ( min.století ) tehdy mladým lidem vtloukali do hlavy tyto nesmysly o socialismu a komunismu,tak jsem se zeptal,VR jaký je mezi nimi rozdíl.Bylo mě to vysvětleno takto:V socialismu každý pracuje podle svých schopností a odměnu dostává podle zásluhy t.j. podle vykonané práce!
            V komunismu každý pracuje podle svých (NE)schopností a odměnu dostává podle potřeby. HÁDEJ KDO U NÁS DNES ŽIJE V KOMUNISMU!!!!!!!!
            • Důchodče, napsal jsem, že chiméru komunismu vyznává notorický blbec. Nevím proč se k tomuto obecnému tvrzení hlásíš. Máš však pravdu, že jistí přičinliví "bývalí" komunisti nyní "demokrati" si dokázali vytvořit jakousi soukromou formu komunismu. Ta charakteristika socialismu a komunismu je přesná, také mi to tak vysvětlovali. Až na to, že za socialismu (toho rudého, nevím přesně jak to bylo za "hnědého" socialismu) byly ty zásluh posuzovány velice, velice zkresleně. Jaké zásluhy o vytvoření skutečných hodnot měl kádrovák nebo vedoucí zvláštního oddělení nebo uvolněný předseda závodního výboru KSČ nebo ROH?
              No ale se musím přiznat, že já dostávám odměnu téměř podle svých potřeb, takže mi to stačí na slušné živobytí. Holt, musí ty potřeby být přiměřeně skromné. Tak nevím, jestli žiju v komunismu. *1*
      • Nynější bezdomovec to je bez střechy nad hlavou,aby to bylo jasné pro vás má životnost 3-4 roky a pak umírá hlavně na zkornatění cév někde pod mostem hlavně zima se o to postará jsou to lidé hlavně slabší mysli,ale pro mně je to odsouzenec k trestu smrti. Vás bych určil k dorážení těchto lidí veřejně,aby se netrápili nazdar.
    • Jedině vláda ČSSD a Komunisti !!!!
      Žádné vládnutí s touto zločineckou bandou !!!!
      • no, to jsi teda uhodl *1* *1* *1*
  • Ano,soudruzi socánci zvedali tak moc životní úroveň,že v roce 2004 byla nezaměstnanost přes 10% a to proto,že zvedli minimální mzdu a začalo se propouštět.ČR měla za vlády socánků v r.2004 největší krizi po r,.1989.Tak že se propouštělo a tím se jistě zvedla životní úroveň....pravda...nebo pastelkovné,jednorázová podpora důchodcům atd. výrazně zvedli životní úroveň....Ano socánci zvedli DPH u energií z 5% na 22% potajmu a pak z velkou slávou snížili DPH u energií z 22% na 19%...Takhle se to dělá,soudruzi,pro "obyčejné ovce"...Něco se jim naslibuje a oni zase všemu uvěří.....Pro "obyčejné lidi" nejvíc udělala ODS tím,že většina z nich neplatí daně ze mzdy....snížila pro chudé lidi sociální z pojištění z 14% na 12,5% a jako jediná aspoň částečně splnila,co slíbila....Socani jen zvyšují daně,aby pak mohli rozdávat jakoby ze svého....Ale ono to tak není.......
  • Místo volebních lístků roznášet do poštovních schránek radši náboje a něco k tomu a kdo zbyde, tak vyhrál volby ...
  • Nesmysl na nesmysl.Tady to vypadá,že musíme volat marťany na pomoc.Když nemá kačky ať propustí úřednictvo stejně jejich práce je ve většině případů zaobalená špína a pak exekuce na obyčejné lidi tahle továrna dláždí cestu do pekla.Na druhé straně má z nich strach,aby mu nestáli pod oknama jak už nedávno uvedl.
  • Laskave si uvedomte,ze CR ma zhruba tolik obyvatel jako New York v USA,a jestli tam maj tolika zastupitelu,jako u nas,tak by uz davno neexistoval!Nema prezidenta,snemovnu,vladu o x ministerstev,zbytecny senat,krajske urady...
    Nechapu,ze se ten stat jeste neslozil!
    Tak je jasny,ze zkratka ekonomicky nikdy tento stat nemuze vzkvetat!
    Ale co lide nikdy nepochopi je vydirani a okradani obcanu od VZP!Proc v UK plati lide 10-12 £ mesicne,zadne pohotovostni priplatky,leky temer zdarma atd...Kam se ztraci miliardy korun z pojisteni kazdy mesic???Nehlede na to,ze ceske zdravotnictvi je neverohodne,a svym zpusobem zkorumpovane!
  • No tak přestaneme závidět, budeme přemýšlet a počítat ju? A hlavně přestaneme blbě tlachat. Ano Petře? Řekne mi někdo kolik Kč potřebuje ČR na provoz? Budeme tomu říkat..., no třeba státní rozpočet. Shodneme se na částce 500mld? A to jsem při zemi, bude to víc.
    Kolik je v ČR obyvatel? 10.000.000 ( pozor včetně příživníků = dětí, důchodců, invalidů aj.)? Tak počítejme. Každý obyvatel by musel vyprodukovat 50.000 Kč, aby na to bylo. Při průměrné mzdě 25.000,-? Vážení. Je to utopie a oni to moc dobře vědí. Proto je pro ně každý den u lizu dobrý. A pozor. Přijdou jiní ... stejní ... né-li horší. Tak Petříku povídej. Co s tím? Jsi přeci chytrý kovaný pravičák. Ono totiž už není ani rezerv ( chlévy, továrny, hospodářská stavení aj.), které tu po sobě zanechali ta rudá prasata jak říkáš. Vše je za 20 let prošustrováno.Hm?
    • Tak nevím, ale tohle mně silně zavání panem Paroubkem a jeho podebraným egem...
    • Jirko, nevím proč si mne bereš mé jméno nadarmo. Ale když už, mohl bys mi říci v čem se mýlím? Vytvářet státní rozpočet a uvažovat kde na to vzít není mou starostí, k tomu jsem si zvolil své zástupce, tak ať se namáhají.
      Po válce se komunisti zmocnili země, která byla bohatší než Švýcarsko: tradiční vysoká vzdělanost, vybudovaná města, obce, infrastruktura, průmysl, uhlí a především uran... nejdřív byla třetina obyvatel okradena o majetek a vyhnána ze země a místo ní sem přišli z východu "nepřizpůsobiví", pak komunisti zavedli turecké, pardon, omlouvám se Turkům, mongolsko tatarské stepní hospodářství, které sem zavlekli východní nomádi, plýtvalo se vším možným tak jak je běžné v té říši, kde zítra znamená teprve loni. A toho bohatství bylo tolik, že vydrželo celé půlstoletí než chcípl komunismus. Pak si rudokožci podle pokynů agenta Kremlu a mezinárodního zloděje Klause rychle "rozprivatizovali", správně rozkradli co ještě zbylo a začali lidem tvrdit, že budují tzv. "kapitalismus", kterým lidi dřív strašili. Tak teď tady máme ten chlév, který po sobě zanechala ta rudá prasata, jak správně díš.
      • Tak bohatší než Švycarsko asi ne... Ale průmysl a celkově ekonomika tu na tom dost možná v té době byla lépe, než ve Švýcarsku, které bohatlo z bank. Baťa, Škodovka, letecký průmysl... Ale bohatší pořád bylo, je a bude Švýcarsko. ČSR měla potenciál být bohatší. No, už nemá :)
      • U žjsem ti mnohokrát psal abys tu neoblboval lidi tím Švýcarskem. Je to naprostá volovina. Kam chodíš na ty kydy? Přečti si ze seriózních zdrojů, jak a kdy zbohatlo Švýcarsko. A takové ty pojmy jako " mongolsko tatarské stepní hospodářství, východní nomádi" tu od tebe čtu minimálně po páté. Moc se opakuješ. Mohl bys mi říci něco blíže o mongolsko tatarském stepním hospodářství či východních nomádech? Pouč mě prosím. A tvé jméno si nadarmo neberu. Jen reaguji na tvé předchozí blahořečení Kalouska. Mimo jiné Rejpal má naprostou pravdu. V jediném v čem s tebou souhlasím je to, že bolševici po 89. za pomocí tatíčka Havla zburžoazněli a jedou dál. Pá
      • Zkusím odpovědět alespoň na něco: ČSR po válce nebyla výše než Švýcarsko, to je pitomost! U nás si přece nacisti neskovávali zlato a prachy. Navíc, proč ještě v dubnu 45 rozmašírovali Američani plzeňskou Škodovku, kladenskou Poldovku, kus Prahy atd? To aby se nám dobře dařilo? V roce 1989 byla již několik let ČSSR bez zahraničního dluhu a vše patřilo zdejšímu státu. Ti tzv. revolucionáři sametové revoluce měli nejmíň na 10 let vystaráno a měli co si rozdávat (mimo jiné třeba i námořní loďstvo, největší jaké měl kdy suchozemský stát - však se Viktorek z toho pěkně napakoval. Taky třeba Poldovka, která uměla dělat oceli, o jakých v USA jen snili se musela rychle "zprivatizovat" - dala se odborníkovi na ocel, architektovi!!! A ty věčné odvolávky na Rusko, to je dnes kapitalističtější, než třeba USA. Ale to se nepočítá. A že jsme přišli z Mongolska, to není přesné. Veškeré lidstvo přišlo z Afriky a Číny (říkají antropologové). A USA vznikly vyvražděním téměř celé jedné lidské rasy, to také není pravda, co?
  • Před pučem v r. 89 patřila naše země k vyspělým a bohatým Evropským státům, bez jakýchkoliv dluhů, za 22 let se z ní stala periferie Evropy která se zaváží odpadky z Němec, tam to ti lumpi dopracovali.Vyráběli jsme všechno a to ve vysoké kvalitě a naše výrobky byly žádány v celém světě, dneska když to člověk vidí je mu do pláče.
    • ... z tebe není ani do pláče
    • Jo, za dvacet let se svět hodně změnil a tak co jsme tenkrát vyráběli už nejde vždy na odbyt. Kdo Ti brání založit si výrobu čehokoli a a vyvážet do světa? A že se sem vozí odpadky? To přece dělají naši podnikavci, kterým to státní úředníci trpí.
      • Já jsem z toho pochopil spíše ironii.
        • ... ten na ironii nemá
  • ale, ale pane Sobotko, kde nic není - ani smrt nebere. Nebo snad myslíte, že když o pár procent zvednete Kalouskovu "kladnou nulu" , že z toho něco kápne?
    V klidu se posaďte, dejte si na hlavu mokrej hadr a ono to přejde.........

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit