Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Problém je v tom, že pro hlasatele "žlutého", stejně jako "rudého" fašismu je pojem spolupráce věcí neznámou.

  • Při plném vědomí si rozdílů, je v zájmu nejen zmíněných velmocí, ale celého zbytku světa, aby soupeření (nepřátelství) přerostlo v možná komplikovanou, ale spolupráci.

    Společně dokáží mnohem více než proti sobě. Ale je to těžší, než se urážet, napadat a podepisovat sankce. Obávám se, jestli jsou toho dnes lidé schopní. 

  • Doufám, že si to senila bude pamatovat a podle toho jednat.


  • Biden v průběhu jednání rovněž vyjádřil obavy ohledně porušování lidských práv v čínské Ujgurské autonomní provincii Sin-ťiang, v Tibetu a v Hongkongu a sdělil svému protějšku, že USA budou chránit svou ekonomiku před nekalými praktikami Číny a dostojí svým závazkům vůči spojencům v regionu.

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Škoda že Biden nevyjadřuje obavy směrem do Prahy z přetrvávajícího českého porušování práv Moravy táhnoucí se z dob začátku komunistické zvůle v Československu shodou okolností stejné období vzniku tibetského problému v Číně. Ono to asi bude tím, že pražští ratlíci na rozkaz svého emeryckého páníčka poslušně štěkají a ňafají, takže ta bolševická protiprávní a nemorální relikvie se za mořem mlčky přehlídne. Jó kdyby se Praha postavila na zadní a přiklonila se opět k Rusku, to by i moravská otázka byl okamžitě používaný klacek na pražskou hlavu, jako je jím Tibet. Amerika na Tibet i Moravu zvysoka se..e a nějaké lidské práva jsou jim u konečníku. Jediné, co je zajímá, zda se pod touto záminkou dá pro USA něco vytřískat......

  • KIMCID

    V pohodě zaplatí li USA dluhy Číně a Japonsku bude klid.

  • Problém je v tom, že živočišný druh homo 2x sapiens (prý "znalý, moudrý") se za posledních 200 let přemnožil z necelé 1 miliardy na 8,5 miliardy, tj. téměř na desetinásobek a to je na tu malou Zemičku moc.

    A  ten namyšlený tvor chce poroučet větru, dešti, drancuje suroviny uložené po miliony let v podzemí, kácí pralesy, ohřívá ovzduší a způsobuje tak tání ledovců... a narušuje tak po miliony let existující rovnováhu.

    Ona si ale Zemička Gaia jistě tu rovnováhu obnoví: a zbude pár jedinců druhu homo někde v jeskyni a budou si u ohně vyprávět legendy o tom, že lidé se vzbouřili proti přírodním božstvům a ti je za to potrestali.

  • Případný konflikt mezi USA a Čínou nebo třeba s Ruskem by se už neodehrával jen na území Číny a Ruska. Tvrdě by to pocítily i USA na svým vlastním území. USA už taky dnes nemají šanci Čínu ani Rusko uzbrojit jako SSSR v 80 letech. Dnes USA už stojí proti dvěma vojenským velmocem, takže USA stejně nezbývá nic jiného, než se s nimi domluvit a respektovat jejich zájmy. Vynucovat si něco z pozice síly, jak byly USA zvyklé jednat, proti Číně a Rusku již nemá šanci na úspěch. 

  • Jediní kdo tady vyvolává konflikty Je USA a jeho vazalové

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit