Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Přidávám osobní zkušenost. Buďte poctiví, nahlašte nějakou nepravost ( v tomto případě rozuměj krádež ) a budete označeni titulem Stb!

    (kolega, co upozornil na ubožáka, co kradl opakovaně palivo na mot. voze stylem, že osobní vlak ani nedojel, měl tento nápis poté na skříňce na šatně). Já jsem si  "dovolil" pouze upozornit na lidi, kteří doslova stáčeli provozní hmoty z lokomotiv jako Mattoni minerální vodu, a byla mě doporučena návštěva psychiatra. Človekem, za jehož "šéfování" se tato svinstva děla...  Dnes má samozřejmě významnou funkci u jiného podniku. Lidé bohužel tu špínu vidí a nadávají, ale svůj párek s hořčicí na schůzi si vzít nenechají... 

    Bůh s tímto prostým lidem, nechajíce sebou vláčet darebáky s pozlátkem lidumilů.  Příkladů již tato země pamatuje mnoho...


  • Policajti jsou profesionálové. V očurávání lidí a balamucení různými bajkami. Nechce se věřit že takto pracuje z našich daní smečka komparzistů v uniformách PČR. Vysokých úředníků.Vyplatí se obecně je obcházet. Jak v americkém filmu.Přeci za normálních okolností by ten kdo takové "šetření" řídí už dávno povolal k sobě svoje námi placené komparzisty a řekl - hoši takto by to nešlo. Něco jiného píšeme na svých stránkách a úplně jinak to vedeme v praxi.Jak dlouho např. trvalo než toho policejního  frajera co v TV zprávách vytáhl pistoli na řidiče za problikávání vyřešili? A přitom stačilo si připlatit. Hajdalák by dostal v ústraní přes hubu, připomenulo by se mu slušné vychování a byl by klid. Jsme přeci národ Komenského.

    • Miroslav1
      Pravda. Policajti jsou zmetci, alespoň mnoho z nich. ne nadarmo je Česká republika je v korupci na prvních místech. Řadí se mezi nejkorupčnější africké státy
  • ZAVOD

    Vážená paní boží mlýny melou a všeho do času. Takže Bůh s Vámi vůbec to není k závidění upřímně Vás lituji.Kdo jámu kopá sám do padá . ....

  • Bohužel zmetků v naší, ale v jiných společnostech je dost a dost. Takto jsem poslal v roce 1997 zmetka z odboru dopravy v České Lípě s přispěním útvaru pro odhaloání org. zločinu, po označení pěněz na vynucený úplatek (mrzkých 20 tis.) rovnou na dlažbu..... A pak taky jednoho hnědočecha Š.G. z Nového Boru za vydírání při zadávání zakázek. Jenže tady policie i při nahrávce hovoru zafungovala jako Česká policie. Zametla to pod koberec... a já si musel udělat zbroják.... V Čechách je fajn....ale bohužel jinde i lépe. Fandím lidem co se nebojí.

    • Souhlas, mám podobnou zkušenost se stejně barevným p. Podnikatelem - telefonní záznamy, smsky, ani listinné doklady nestačili na obvinění z tr. činu (škoda cca 7500,-), a policista, který to přebíral mi zavolá po cca 12minutách od mého odchodu že jde o přestupek, který následně poslali řešit na MěÚ... (jen hovory měly stopáž 25min). O reakci Živnostenského Úřadu, kam jsem se obrátil ponejprv, raději psát nebudu, to by nikdo nevěřil.  Zmetci plodí zase jen zmetky... Inu, sametová chátra v plné parádě, která za peníze pozře i své ...; privatizace, restituce a další zlodějiny byli, jsou a budou jen zastíracími manévry pro krádeže do vlastních kapes této lůzy.

  • Lidé pro takový počin mají různé důvody. Pramen bude asi ve "špatné výchově" rodičů, kteří vedou své děti k poctivosti.  Mám osobní velmi nepříjemnou zkušenost, ale už je to pár let a srovnal jsem se. Mám novou a skvělou práci a daří se mi moc dobře. Nepíšu to z nějaké ublíženosti, ta je dávno pryč, je pro info. Prostě jeden příběh. 

    Při svém působení na jedná státní vysoké škole (28 let) jsem, asi jako každý učitel byl sem tam vystaven pokusu o podplácení ze strany studentů, kolegů, kteří orodovali za své známé atd. Když to po léta nešlo, tak většinou tyto pokusy skončily. V roce 2010 se mě jeden poněkud méně důvtipný student telefonem zeptal, jestli otázka číslo 8 ke státním zkouškám zní takto. Bylo tedy zřejmé, že někdo musel otázky "vynést" a celé státnice by byly fraškou. Přitom monopol na tvorbu otázek měl jen vedoucí katedry a jeho zástupce. Na první poradě jsem tuto skutečnost oznámil právě panu vedoucímu. 

    Od té doby se děly velmi podivné věci. Na každé hodině náslech, určení výuky předmětů, se kterými jsem neměl odborně nic společného a opět kritický náslech. Následoval telefonát, že mi "ten můj hnusnej poctivej krk někdo přerazí" atd. Po té mi bylo oznámeno, že se připravuje reorganizace pracoviště a že jsem pro katedru nadbytečný (byť jsem jako jeden z mála měl regulérně vystudovaný obor, dlouholetou praxi a znalosti cizího jazyka a u studentů velmi dobré renomé.) Odvolal jsem se k inspekci ministra, přijeli dva sklenění úředníci a prohlásili, že jde o akademický spor ne o pracovně právní problém (přičemž nešlo o ztrátu akademického titulu, ale zaměstnání). 

    V tom samém týdnu jsem dostal návštěvu dvou nenápadných pánů z Policie ČR, kteří (jeden hovořil, druhý takticky sledoval) zahájili vyšetřování mého "nekorektního chování vůči studentům. Samozřejmě na podnět pana vedoucího katedry. Potom jsem byl předvolán ke tříčlenné komisi (kde předsedal vedoucí a jeho zástupce a nějaký mě neznámý člověk) a suše mi oznámili, že pro mě od 1. ledna není ve škole místo. A bylo. Možná horší je to, že po odchodu jsem se dozvěděl od bývalých kolegů, jak že můj obrázek tito výtečníci společně namalovali. Byl jsem chlípný pedagog, který bral úplatky, udával jsem kolegy (protože jsem jako předseda akademického senátu nechal prověřit hospodaření s prostředky na vědu a výzkum) a já nevím co ještě.Byl jsem za poctivou práci (ničeho z výše uvedeného jsem se nedopustil - nemám po létech proč lhát) propuštěn. To se tak někdy stává. 

    Akademická půda je tvořená také lidmi. A to i těmi s pochybnými vlastnostmi. Myslím, že podobných příběhů by se tu dalo napsat spousta.


Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit