Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Co na to USA řiťolezci 

    Rakousko-ruské vyjednávání o Sputniku V je de facto u konce, řekl v sobotu rakouský kancléř Sebastian Kurz. Vídeň si podle něj může od Ruska koupit milion dávek této vakcíny proti covidu-19. Pro rakouskou očkovací kampaň to bude znamenat „dodatečné urychlení“, citovala kancléře agentura APA.

    Jenom mi tady budeme  chcípat protože opozice řve, že Ruskou vakcínu  nechtějí

    • Nesádějte vše na opozici...

      Nechat se naočkovat neschválenou vakcínou může jen jedinec nemyslící ...

      Tak se jí klidně nechte naočkovat, když jste její zastánce...

      Já vůbec netvrdím, že je Sputnik  V špatná vakcína , ale nemá atest EMA a to je pro mě rozhodující...

      Jak ale někdo v zdejších diskusích napsal  - může být skvělá, ale záleží na tom, kde a jak ji vyrábějí, dodržují výrobní postup...

  • Ono je docela možné i to, že ruští vědci vymysleli dobrou vakcínu. Problém ale bude v tom, ve kterém kolchoze v přidružené výrobě  zrovna tu kterou šarži namíchali. 

    • mun.go

      Stejný problém jako s oxfordskou vakcinou Astra-Zeneca Made in India.

  • Sputnikem se nechám klidně očkovat

    zatím jsem neslyšel, že by po něm někdo zemřel nebo mněl jiné vedlejší účinky  a to se v březnu 2021 udělilo povolení k nouzovému použití přípravku Sputnik V 57 státech a území světa   Celosvětově byla objednána více než jedna miliarda dávek této vakcíny k distribuci.

    V průzkumu společnosti Median pro Český rozhlas   40 procent lidí by se Sputnikem očkovat nechalo. 

    Ať se USA řiťolezci nechají očkovat čím chtějí a neblábolej nesmysly.

    • Jaký lék vynalezli soudruzi v Sovětském svazu ,který byl prospěšný lidstvu?Kde soudruzi udělali chybu například s vakcínami na vzteklinu, klíšťovou encefalitidu ?Jejich jediná vakcína je kalašnikov,v tom jsou odborníci.

    • Popravdě v ruských sdělovacích mediích se nedozvíš ani to, že za Stalina v Katyni zavraždili 22 000 polských vojenských zajatců.

      Máš demokracii, nech se naočkovat čím chceš. 


  • Tady je zase rudo. Inu "Bývalý komunista je jak bývalý černoch."

  • Sputnik V je ruské provenience!  Skeptický postoj k tomuto je na místě!

    Ruské provenience (tehdy provenienceSowiet Union) byl ale také:

    - Streptomycin, 

    - Dihydrostreptomycin 

    i další antibiotika "Made in CCCP", po jejichž aplikaci ohluchlo a má problémy s rovnováhou mnoho lidí, jimž byly tyto preparáty aplikovány 

    Podobné komplikace se ovšem nevyskytovaly u stejných antibiotik provenience švýcarské, "západo"německé, francouzské a jiných "ze západu"... 

    Je evidentní, že nastaly v důsledku kontaminace těchto antibiotik nečistotami -  působícími toxicky na VIII. hlavový  nerv (nervus statoacusticus) - jen a jen v CCCP, právě během výrobního procesu. 

    •  Hm.. podařilo se mi najít jen jednu zmínku,a to že doktor Klimov v roce 1958 v Bulletin of Experimental Biology and Medicine uvedl  že velké dávky   Streptomycin  a Penicilinu  mají vliv na hladinu  amoniaku v mozku.... já osobně se divím že tak závažné obvinění o kvalitě léků ze SSSR (nikoliv Ruské federace) není  nonstop  předkládáno v našich lidově demokratických médiích.....

      • Streptomycin a Dihydrostreptomycin - i když ne východostepní provenience - se v léčbě užívají dosuď - jde o poměrně levné preparáty, s poměrně dobrým účinkem proti bakteriím. 

        A vedlejšími účinky jakýchkoli léků se protagonisté farmaceutických firem málokdy "chlubí".  Hodně toho  je publikováno v odborném tisku, potažmo v učebnicích lékařských a farmaceutických fakult. 

        Lékaři i farmaceuti o nich vědí a znají (někdy) také způsoby, jak je minimalisovat... 

  • Putin ví jak na tu USA holotu, že v tom mají USA prsty je jasné, nechají se udělat testy v nějaké pochybné laboratoři a kdo ví jestli a může se plivat na Rusko.                                              Z USA  nepošlo nikdy nic dobrého.

  • josef.chmela

    Přeci si Putin nenechá sr....t na hlavu od nějaké bezvýznamné zemičky, kde se mění vlády jak spoďáry a za prezidentku mají nějakou bezvýznamnou kariérní aktivistku.

    • U nás se mění ministři zdravotnictví ještě častěji...

      Je pravda, že našeho hradního zná celý svět díky jeho vulgarismům, chování na veřejnosti a rádoby vtipným bonmotům, kterým se může smát pouze osoba ducha mdlého...

  • Z toho lze usoudit jedině to, že Putinova východní říše dodala na Slovensko nějaký šmejd. Jde jen o to, jestli vědomě nebo v důsledku postkomunistického bo.delu, který tam zjevně stále vládne.

    Zajímavé jak ten náš MAN zuby nehty prosazuje ten Sputnik. Copak ho k tomu nutí?

    "Z Ruska nepošlo nikdy nic dobrého."

    • Milý kolego se Slovenskem bych byl velice opatrný. Jistě víte, jaké aféry a zatýkání nejvyšších činitelů ( i policejních) tam proběhlo. Vražda novináře na objednávku atd. Zdá se, že na Slovensku jsou poměry velice podobné bývalé italské mafii. Možná, že jejich poměry jsou vůbec suverénně nejhorší v naší Evropě.

    • Ano protože se v těch zemích vyrábí,Rusové prostě nestíhají vyrábět, proto prodávají přímo linky a postup ...mimochodem ta historka s šaržemi začala původně v Brazílii kde místní-brazilský výrobce udává jiné skladovací podmínky než ruský originál ,to následně vyvolalo nedůvěru brazilských občanů o kvalitě jejich vakcíny nikoliv té ruské ..ruské výrobky tam mají poměrně dobrý zvuk a kupodivu  Brazilci v očkovacích centrech,vyžadují originál ze "zlého Ruska" 

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit