Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • ČR x Německo - stejná fabrika, stejná výroba - automotive pro BMW, stejný počet zaměstnanců, stejné normy i plánování, stejná pracovní pozice. Věk a praxe +/- stejné - oběma nám je okolo 30 let. Já potřebuju 17 měsíců, abych si vydělal na nového Golfa, Němec si toho samého může koupit už za 6 měsíců. Němec česky umět nemusí, já ale musím umět německy. K tomu má Němec 5 dní dovolené navíc a poukazy na zvýhodněné rekreace v Alpách a příspěvek na dopravu do fabriky... Vyměňte nás za Ukrajince, Němci budou vděční - budou moct ždímat ještě víc.
  • Pro západní kapitalisty je u nás zlatý klondajk. Žena jela, před zahájením nové výroby, na praxi do německého závodu který má pobočku v ČR. U nás pracuje na 3 směny, u tohoto německého zaměsnavatele, za 13 tisíc čistého. V německu, na té praxi, byla 14 dní a viděla jak to tam chodí. Závod stejný, pás stejný, výrobky stejné jako u nás. Pracovní tempo v německu však mírnější, zázemí a služby pro dělníky lepší ale hlavně plat 38 tisíc v přepočtu na naše koruny. A to si tam ty ženský stěžovaly na malý plat a zvažovaly jít do stávky.
    A proto nejsou u nás lidi, přeci nebudou podporovat zloděje z Německa.
    Ono se stačí podívat na minimální hodinovou mzdu, že? Německo 8,5 euro, u nás 65 Kč.
    • co ti říká termín dementia senilis?
      • Mě nic ale ty se v tom určitě vyznáš.
  • Havloidi po roce 89 zlikvidovali nejen průmysl, zemědělství ale hlavně učňovské školství jako socialisticky závadné, s tím, že vše vyřeší trh. Trh samozřejmě vyřešil velký ho*no, tak jako ve všem a dnes tu máme ty důsledky.
    Lidi samozřejmě jsou ale museli by jim ti nenažraní kapitalističtí parchanti u nás řádně zaplatit alespoň o 100% víc než nyní. Raději budu na úřadu za 8 tisíc, než každý den dojíždět za prací na 3 směny za 14 tisíc hrubého. Ty kydy těch rádoby zaměstnavatelů včera u Jílkové se nedaly ani poslouchat.
    Když se mně potenciální zaměstnavatel ptal kolik bych chtěl peněz tak jsem mu to spočítal.
    Alespoň 8 tisíc na bydlení, 2 tisíce na dojíždění, 3 tisíce na jídlo dohromady s manželkou a 1 tisíc na domácnost, oblečení, obutí a dovolenou. Řekl mi, že 14 tisíc čistého mi dát nemůže, že by to šlo ale v hrubém a dále, že jsem pro ně moc převzdělaný. Nemám auto, nemám telefony, zařízení bytu mám od komunistů.
    Asi jsme se ženou moc rozežraní. Zlatí komunisti, zlatý socialismus.
  • To jsou kecy. Problém je v tom, že nabízené mzdy za manuelní práci nestačí na pokrytí životních nákladů. Dokud bude šikovný technik brát míň, než pokladní v bance, mladý k práci nic nepotáhne.
  • Jo nejsou lidi, ale zkušení řemeslníci před důchodem mají furt problémy najít práci. Zaměstnavatelé je nechtějí k vůli vypočítavosti a předsudkům. Mám dost příkladů ze svého okolí, že i přes nedostatek řemeslníků jsou starší lidi zaměstnavateli stále diskriminováni. Třeba můj soused zedník, který je fachman a dříč. Dva roky marně sháněl práci v oboru, ale nikde ho nechtěli. Většinou při pohovoru slyšel obehranou frázi "my se vám ozveme" a už se neozvali nebo mu hned do očí řekli ať se na firmu přihlásí až bude v důchodě. (zaměstnavatelé chtějí buď mladé nebo důchodce) Práci by dostal tak akorát přes zlodějskou agenturu, jenže za almužnu 12 tisíc hrubého při 12 hodinových směnách od pondělka do soboty a ještě by musel jezdit makat na druhý konec republiky. Z úřadu práce nakonec dostal šanci ve městkém útulku pro psy. Má ale štěstí, že mezi lidmi je zájem o drobné zednické práce, tak alespoň si přivydělá na fuškách.
  • denně se přesvědčuji, že nejen na ticacali, ale veškerý mainstream se nedá číst a proto ho už ani nikdo nekupuje !
  • já mám doma tolik práce, že nemám čas chodit do práce......
  • Správný nadpis by měl znít. Zaměstnavatelům chybí levná pracovní síla (otroci), protože místní lidé už konečně dostávají rozum a za tak mrzký peníz nechtějí dělat kvalifikovanou práci. Jsme v Evropě , náme jídlo, benzín energie, telefon, ubytování, všechny ceny jsou na úrovni západní Evropy, jen na ty platy se nějak zapomělo.A všem zaměstnavatelům, to samozřejmě vyhovuje. *8* *8*
  • stát to pocítí u voleb
    • vysvětli....
  • lidi by radi delali ale ne za tu almužnu.v dansku maj na hodinu 650korun.u nas stezi 100kc tak kam by se nekdo hnal do otrocke prace za almužnu.

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit