Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Obrovskou výhodu mají v polském příhraničí. Protože sousední země je tento týden - "země zaslíbená". V Kauflandu a Lidlu jsou cenové hody.Pěkně prorostená krkovička - 72 kč, paprika červená 75 kč, Vepřová kýta totéž.Máslo? Kostka za 21 kč. Mošt jablečný opravdový - 15 kč. Kuřecí prsíčka - 91 kč. Omezeno jen tím že nelze vzít přes 5 kg. To jen vyžírky u nás se snaží opeřit. A vyhlášený přisluhovač supermarketů , nějaký Prouza do nás valí klíny blbosti. Je legrační, jak je v TV dokola omílají. Tupým úsměvem se snaží navodit atmosféru veselí. Zatím představuje vzor hlupáctví a veřejného balamucení nakupujících.

  • Diwa

    Jak ty kontroly jako budou probíhat ? To jako stát bude diktovat výrobci a prodejci ceny ? Za břicho se popadám..........Co se takhle podívat na další státy kde to funguje, třeba Polsko ? Tam taky mají výrobci a prodejci kontroly ? Přesto jsou daleko levnější ve všem odvětví zboží a přesto fungují a normálně žijí !!! Kdyš slyšíte ministra zemědělství, jak dokázal snížit cenu cukru o dvě koruny, tak bych mu nejraději dal lopatou ! Cukr akorát tak někoho zajímá, toho se najíme !

  • A s dovolením, jaký nástroj chce a může stát použít k tomu, aby reguloval ceny?
    Leda by založil vlastní potravinářskou velkofirmu a konkuroval korporacím, jak se o to (s nevelkým úspěchem) snaží třeba ve farmakologii státní podnik Léčiva. 

    Pokud jezevci čichli k miliardám, nic jejich nenasytná srdce kulaků nemůže zastavit. Víc, víc, víc....to jsou prostě sedláci.

    Účinnou obranou je jen to, aby zákazníci významně omezili nadbytečnou spotřebu a sedláci se udávili a řetězce aby přebytky zaplatily a vyhodily. Nic jiného snad nemůže působit. 

  • Vládní bezmoc v přímém přenosu. Nekula ordinuje flastříček na zlomenou nohu. A komu se to nezdá, tak je prostě zaprodanec Ruska  Petr první veliký na ně pošle armádu s jedním Leopardem. U kanonu bude Černochová. To by bylo, aby lidi zase nedrželi hubu!

  • hlavně se zabývejte kvalitou potravin, pač někteří výrobci tu inflaci pojali zase východním způsobem myšlení, tzn. snaží se vydělat, ale zároveň ušetřit ve výrobě snížením kvality.. nechápou, že si škodí u spotřebitele sami. Zabývejte se hlavně pečivem, tam těch náhražek přibylo neurekom. Kamarádka je alergik na ečka a je obsypaná už dnes i z obyčejných rohlíků, což nikdy nezaznamenala. Je nucena v podstatě jíst jen nopálový chléb, tam se výrobce nemůže "splést", pač už by tomu nemohl říkat nopálový 😂 to je taky znakem, že české podnikatelské prostředí ještě nedosáhlo západního myšlení..pořád tady máme ty prvky totality..

    • a jedna má zkušenost z nedávné minulosti.. Koupil jsem si poprvé v životě muffin + 3 nějaké čokoládové placky v Albertu,které měly nějaké údajně čokoládové výstupky (to druhé byl podle mě problém, pač toho bylo více, muffin byl jen jeden, ale počítám, že taky z něho bylo domácího velmi málo, jak tak sleduji dodavatele Albertu). Dostal jsem takovou alergickou reakci, jakou nikdy v životě z ničeho. Pravděpodobně samá chemie, přitom to mámy kupují dětem, drží to v kočárku a ukusují ty čokoládové kolečka. Slzely a zčervenaly mi do hodiny od pozření toho svinstva oči, pálelo mě pod nimi, jak to svinstvo teklo asi ven a já si to mnul, že jsem uvažoval i o návštěvě doktora, kam já chodím s máločím. Tohle trvalo 2 dny, než to moje tělo dostalo pryč. Otoky pod očima jsem vyléčil přes noc mazáním Niveou po holení, jinak jsem ani ráno nemohl mezi lidi, jak jsem vypadal. Takovou alergickou reakci jsem neměl nikdy v životě na nic..
      Takže tímhle směrem bych potravinářskou nebo hygienu nasměroval, prodávají to předpokládám stále - veškeré pečivo a sladkosti v supermarketech. Retaily vám budou za to taky vděčny, protože jim protřídíte a zkvalitníte dodavatelské řetězce a vděčný vám bude i min. financí, protože vyberete na pokutách od výrobců tvrdím desítky milionů do rozpočtu za překročení limitů éček + podle mě, když na to mé dospělé, počítám zdravé, tělo zareagovalo takhle agresivně, co to může udělat s dětským organismem. čiže by tam měl být i nápis, že pro děti asi do 7 let, než je vybudována nějaká imunita, vyloženě nevhodné. Fakt netuším, jak tohle mohou prodávat ve 21. stol.

    • jinak kvalitou potravin se tady jediný zabýval kolega Jurečka, když byl ještě ministrem zemědělství. Od té doby zase nikdo. Někdy v té době taky vznikla značka a-klasa, kterou dostávají opravdu prověřené, nešizené potraviny a jejich výrobci. Musí to splňovat snad 15stránkový elaborát, který jsem viděl, pač moje kamarádka je jednou z laboratoří, která na čs. potraviny dělá posudky a ty známky doporučuje udělit. Jsou naprosto nezávislí jako výzkumné pracoviště..

  • Po uhlíku se šílenci v Bruselu
    vrhnuli na dusík, který jim také vadí. Jestliže s uhlíkovou stopou
    svázali vše, co je spojeno s dopravou, energiemi, a tím i s každodenním
    životem a běžnými potřebami moderní doby, čímž má její omezování drsný
    dopad na každého z nás, a to přinejmenším v oblasti svobody pohybu a
    financí, pak nyní je na řadě dusík. Ten je pro změnu součástí
    potravinového průmyslu.

  • Takové pohádky,pořád jen kecy,nic víc.

  • Marže se dají regulovat zákonem. Za první republiky který uzenář měl vyšší marži než 10 %, byl za vydřiducha. EU chce zdražit hovězí, protože hovězí kusy emitují škodlivé plyny. Také se má zdražit vepřové, protože je nezdravé (mnozí čeští producenti hovězího a vepřového raději ukončí podnikání). Zbývá drahá králičina, dále kuřecí, červi a kobylky. Pšenice je tak prošlechtěná, např. proti pesticidům a plísním, že do mouky už neleze ani škodlivý hmyz. Ptáci mají z těstovin spíše bobky. GM produktům se vysloveně vyhýbají. Nedivím se, že například  mládež na Karlovarsku se chystá po studiu opustit ČR. Jejich emigraci má omezit vysvětlovací kampaň osvětlující, že i v ČR se dá slušně vydělat. Smějme se, smějme ...

  • ty ceny v obchodech se uplne zblaznily, normalni clovek si nemuze ani porade nakoupit bez toho aby vymetal slevy a jezdil z obchodu do obchodu. Ja driv pouzivala dovoz potrvain a treba akce typu rohlík doprava zdarma, ale tam jsou ty ceny ted uz uplne mimo, takze jsem se vratila zpatky do obchodu... smutna doba.

  • https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-jablka-za-6-korun-brambory-za-15-u-farmaru-je-levnejsi-ovoce-i-zelenina-40426247

    tohle jsem děcka psal na Blesku cca před rokem, rokem a půl, ať nakupujete u farmářů..

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit