Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit
  • Viktore je to úplně jinak, Zeman se obklopil spolužáky a již pronikli do Ústavního soudu viz.Lichovník, který by nikdy neměl ambice-průměrný právník, ale dobrý zametač!
  • Bravurne napsano jen se nabizi otazka, kde, proc a jak zaspala cenzura?
    Cela soustava prokundatoru jisteze postihuje drobnou trestnou cinnost (pokud ovsem kvazipolicie od obvineni neustoupi a radsi pachatele nevydira), pokud jde o tu zavaznejsi a predevsim financni, pak se s ni veleochotne spolcuje, sama je tedy nekontrolovane zkorumpovanou nositelkou te nejzavaznejsi trestne cinnosti - zneuzivani verejnych pravomoci,
    presne v intencich vystavby smluvne opozicniho bolsevicko-fasistickeho fizl-statu! *16*
    Neni proto s podivem, ze nejen vsichni prokundatori ale vlastne vubec nikdo neprichazi s kategorickym a jedinym demokratickym pozadavkem formulovat a oprit nezavislost a postaveni predevsim okresnich a krajskych prokundatoru o primy volebni mandat (treba v ramci krajskych voleb), to by byl konec nejen vsech v soustave nelecitelne a nepostizitelne pusobicich zlocincu ale hlavne i konec vsech okresnich a krajskych kvazipolitickych mafii! *5*
  • Domnívám se, že státní zástupci své názory na sebe sama kopírují od poslanců z Parlamentu. Tak jako oni si sami stanovuj své platy a náhrady, podobně by i státní zástupci chtěli zákony pro sebe podle sebe. Hotová "sodoma-gomora". I já bych chtěl mít aspoň o 20tis. více, abych se vyrovnal poslancům a mít aspoň pocit moci, jaký mají státní zástupci. Jo, a ještě vilu na "Kanárech".
  • Dodám jako střelivo další parchanty s titulem JUDr : Kučera, Vesecká, Rampula, Grygárek, Sváček. Sokol, Němec, ...........
  • Justice tvoří celek - soudci státní zástupci policie. Máte pocit že pracují lépe?
    Janoušek byl opět osvobozen. Státní zástupce Ištván vtrhl na scénu s dramatem
    ze kterého se stala trapná fraška.

    Kde má ty zatčené kmotry které prý roky před Nagyovou sledoval? Pokud je neobžaluje
    tak by měl okamžitě skončit za klamání v přímém přenosu.
  • Jde autorovi komentáře o kvalitu výkonu moci, nebo a ústavní pořádek?
    Podle mě je to o kvalitě. Ta je definovaná, jako míra (stupeň) splnění požadavků. ( Viz normu EN ČSN ISO 9000).
    1) Kdo je "zákazníkem" zástupců? Spravedlnost a vnitro nebo mafie? To určuje pomocí zákonů parlament a podle zákonů potom konkrétně koná = úkoluje dotyčné resorty "vítěznými" politiky jmenovaná (!) vláda, teoreticky ministerstvo vnitra slouží ministerstvu spravedlnosti. Tedy nijak (!) v tom nerozhodují ani nekonají volení zástupci lidu; jenom advokát je zvoleným zástupcem stíhaného. Zaplaťpánbůh.
    2) Jak "zákazník" (soudy a policie) definovali svoje požadavky? To je to, do čeho má veřejnost vidět (ne mluvit). Poslední veřejně kontrolovatelný a zásadní vliv na to, co se tam bude dít a jak, mají jen zákonodárci, tečka. Co následuje, je už jen to, co zákonodárci tolerují. Neřídí to, tolerují - ani jich s tím nemusí 49% souhlasit, ale jednou prosazené zákony nejde zpětně měnit, jedině lpět na jejich dodržování - to přeci "z definice" právě dělají mocenské složky státu.
    3) Jak dobře (tj. ve shodě s požadavky) zástupci tu činnost dělají? To je dozor (audit "zákazníka" + audit veřejnosti = médií). Do toho vstupuje válka o to, co je veřejná informace a co ne, a presumpce. Já hodnotím, že samotné stíhání tak, jak je praktikováno a zveřejněno už je trestem. Tady je kritika "bezuzdnosti" namístě, protože trestá někdo, komu to nenáleží a doslova kohokoliv, na koho si "zadavatel" ukáže. 18 měsíců ve vazbě - to je vězení bez soudu a rodina bez příjmů i do budoucna. To položí každého. Pokud nemá ulitého něco od mafie, jako kompenzaci.
    4) Kdo ale kontroluje nestrannost a erudici auditorů? Kontrola kontrolorů podle mě není efektivní, musí to dělat i "veřejnost", tj. média.

    Závěry: Proto politici tak usilovně lpí na tom, kdo má novinářskou licenci a s jakými "Wiki leaks" přístupy pracuje. Nezapomínejme: Typický redaktor není volený zástupce ale placený (naivní, přinucený, oklamaný, až prodejný) zaměstnanec kapitalistů nejhrubšího zrna a kapitálu zahraničního původu. Zkontrolujte si, kdo vlastní česká média...a proč.
  • Tak pokud státní zástupce označujete za justici, pak v tom máte pěkný hokej vážená dámo a vašim zmateným komentům se už nedivím. *3*
  • A dnes nejsou propojení? Vždy je někdo na někoho napojený. Tato smetánka
    se zná z VIP večírků. Žádná nezávislost justice neexistuje!!!!!!!!!
  • Vy píšete úplně mimo kontext doby. Jakoby jste se probudila z dlouhého spánku. V čase Vesecké byli zástupci zcela pod kontrolou politiků. Museli hlásit dopředu všechno co se bude vyšetřovat. Přes politiky byli pod kontrolou kmotrů. *3*
  • Koukám že dle mínusů je tu hodně fanoušků korupční vlády Mirka Topolánka s kmotrem
    Dalíkem ve které spokojeně chrápal kníže.
    Tato vláda mohla padnout kdyby byl Čunek z KDU uznán vinným. Zabránila tomu
    Vesecká - státní zástupkyně která se angažovala za jeho osvobození.
    Právě její parta razila heslo přežití vlády má přednost před zákony.

    Není třeba státní zástupce svazovat ale také není důvod nechat jim zcela volné ruce.
    Žádní andělé to rozhodně nejsou.
  • Pokud je tento text výplodem redakce Tiscali,pak už leccos jasné.Nový zákon o státním zastupitelství z pera Válkové není nic jiného,než pokus o ukončení odhalování podvodů v této zemi,Návrh představuje útok na demokracii v této zemi.Text komentovaného redakčního příspěvku je právnicky vadný.Státní zastupitelství nemá žádou rozhodovací pravomoc,tu mají soudy.Pokud nebude SZ moci v souladu se zákonem působit v rámci soudních a trestněprávních řízení a státní moc (tj.MS) bude moci jeho činnost ovládat,bude to konec pokusu o nastolení právního státu v této zemi.A o to nepochybně Válkové jde.Pavel Zeman to říká zcela jasně,o co jde a co nastane v případě přijetí návrhu Válkové. Jen je třeba doufat,že napřijatelný návrh Válkové neprojde legislativní radou vlády a že poslanci seberou poslední zbytyk svého mdlého rozumu a v případě projednávání zákona v parlamentu jej smetou ze stolu.A zejména:Válková by měla být okamžitě odvolána.
  • Tento článek snad psal Kalousek? *8*
    Nejde o nic jiného, než boj státních zástupců o zachování nezávislosti na politice. Já vcelku rozumím proč nechtějí být podřízeni ministrovi. Vzpomeňte si když byl na této funkci primitiv Blažek z ODS. Kdyby měl tenkrát nad státními zástupci moc, všechno by bylo zameteno pod koberec. Vzpomeňte si jak politici zděšeně začali řvát, když státním zástupcům skončila povinnost o všem dopředu referovat politikům. Kdyby se tak nestalo, nejspíš by pořád byla semetrika Nagyová nejsilnější postavou ve vládě.
    Je potřeba najít rozumný kompromis aby se státní zástupci nestali nedotknutelnou mafií. Ale rozhodně bych neviděl cestu v podřizování je politikům. To se navrátí časy, kdy tou nedotknutelnou mafií byli politici a jejich kámoši, kteří je vodili na provázcích. *3*
  • Mafie státních zástupců si dělá co chce. Stačí slavná Vesecká která zametla případ
    Čunek pod koberec s tím že přežítí vlády je nadřazeno zákonům.
    Když je naopak potřeba odstranit politického konkurenta falešně se obviní. To že je
    po čase očištěn už mu nepomůže. U veřejnosti je zdiskreditován.

    Nečas byl odstřelen pučem. Korupce klientelismus .. to vše se za něj dělo ale to se
    děje za každé vlády aniž by proti ní někdo zasáhl.
    Peake v hodině 12 zradila ODS a TOP 09 a umožnila tak Rusnokovu vládu.
    Zadarmo svůj další kotrmelec jistě neudělala že?
    KDU se chvástala že za zvolení Klause prezidentem ODS na oplátku prosadí restituce církevní.
  • Zvonkajsku to naozaj tak vyzera. *4*

Pokud chcete přidávat komentáře, musíte se:

Registrovat nebo Přihlásit